AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran’da gerçekleştirdiğimiz seçimler öncesinde AK Parti milletvekili adaylarıyla mutabakat imzaladıklarını ve seçilen vekillerin haftanın dört günü seçim bölgesinde, üç günü ise meclis çalışmalarında yer alacağını açıklamıştı. Milletvekillerinin daha çok sahada olması esasına dayanan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle birlikte hem tekrar seçilen milletvekilleri hem de yeni milletvekilleri vatandaşlarla sık sık bir araya gelerek, sorunlarının çözümü noktasında toplumsal talepleri ve ihtiyaçları yerinde dinleyerek çalışmalar yapıyor. Bu kapsamda 24 Haziran’da gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinin ardından AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili seçilerek, meclise girmeye hak kazanan Mehmet Cihat Sezal, Meclis’in tatile girmesiyle birlikte soluğu seçim bölgesi olan Kahramanmaraş’ta aldı. Milletvekili olmasının ardından vatandaşlarla sık sık bir araya gelen Sezal, hem kendi bürosunda hem de AK Parti Teşkilatları’na ait binalarda halkla bir araya geliyor. Seçim bölgesi Kahramanmaraş’a gelen Sezal, gazetemize ziyarette bulundu. Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Arslan Deveboynu, DEKA Medya Grup Başkanı Abdullah Deveboynu, Yazı İşleri Müdürü Mahmut Beyaz ve gazetemiz çalışanlarıyla sohbet eden Sezal, bir ayı geride bıraktığı milletvekilliği sürecini değerlendirirken, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

CANLA BAŞLA ŞEHRİMİZ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

27. dönem milletvekilleri olarak TBMM’de yoğun bir başlangıç yaptıklarını dile getiren Sezal, “Bir aylık süreç tabi ki alışma zamanı aslında. Tabi bir aşinalığımız var ama yine de bir alışma süreci oluşuyor. Zaten bu 24 günlük süreç, yeni kanunlarla ilgili bir süreç oldu. Kanunlarımızın hızlı bir şekilde çıkarılması için hep beraber milletvekillerimizle beraber çalıştık. En sonda gece 02.00, 03.00’e kadar çalışıyorduk. Tatilden önce 20 günlük süreçte, acil olan, ihtiyaç duyulan kanunları çıkardık ve şehrimize Kahramanmaraş’a döndük. Bizler canla başla çalışacağız ve işimiz bu. Hem mecliste hem Kahramanmaraş’ta bu süreci en iyi şekilde geçirmeye çalışacağız” ifadelerini kullandı.

KAHRAMANMARAŞ İÇİN GEREKLİ GÖREVİ ÜSTLENECEĞİZ”

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’nda başkanlık seçiminin ardından çalışmalara başladıklarını dile getiren Sezal, komisyonda Kahramanmaraş için yapılması gerekenleri gündeme getireceklerini belirterek, “TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’nda geçtiğimiz günlerde ilk toplantımızı yaptık. Başkanımızı seçtik. Komisyonda görev dağılımını yaptık. Orada hem şehrimizin hem ülkemizin sanayi, ticaret ve teknoloji alanında ki görüşmelerimizi yapacağız. Özellikle Kahramanmaraş’ta eksikler neler? Kahramanmaraş’ta yapılması gereken yatırımlar neler? Bunları komisyonda gündeme getirmek ve Kahramanmaraş’a kazandırmak adına bir takım çalışmalar yapacağız ve bundan sonraki çalışma gündemlerini belirleyip bunun üzerinden gideceğiz. İnşallah bu süreçte orada Kahramanmaraş için gerekli hizmeti yapmaya çalışacağız, en iyi şekilde şehrimizi temsil edeceğiz. Hem şehrimizi, hem ülkemizi Kahramanmaraş’ın ticaret ve sanayi alanındaki taleplerini daha doğrusu gündeme getirmek adına komisyonda gerekli görevi üstleneceğiz İnşallah” dedi.

DEVAM EDEN YATIRIMLARIN TAMAMLANMASI İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ”

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla haftanın dört günü Kahramanmaraş4ta olacaklarını ve sürekli halk bir araya geleceklerini dile getiren Cihat Sezal, “Biliyorsunuz Cumhurbaşkanımızın bir kararı var. Seçilmiş milletvekillerimiz mümkün olduğu kadar seçim bölgelerinde kalacak. Biz de mecliste çalışmalarımız bittiği anda Kahramanmaraş’a dönüyoruz. Hatta bir gün bile beklemeden aynı gün şehrimize dönüyoruz. Biz muhtemelen 4 gün Kahramanmaraş’ta olacağız. Kahramanmaraş’ta devam eden yatırımlar var. Daha önceden yapılması planlanmış yatırımlar var. Öncelikle bunların hızlı bir şekilde tamamlanması için mücadele vereceğiz” şeklinde konuştu.

ÖNCELİKLİ İHTİYAÇLARI BELİRLEYİP, ÇALIŞMA YAPACAĞIZ”

Kahramanmaraş’ın öncelikli ihtiyaçlarını belirleyerek, önemli yatırımların kente kazandıracaklarını ifade eden Sezal, sözlerine şu şekilde devam etti, “Daha sonra da hem siyasi olarak hem üniversite olarak hem de siyaset olarak istişareler yapıp, Kahramanmaraş’ın öncelikli ihtiyaçlarını belirleyip bunun üzerinde hızlı bir şekilde çalışma yaparak Kahramanmaraş’a yeni yatırımlar yapılma konusunda bir çalışma yapacağız. Tabi ki öncelikle geriden gelen ve tamamlanması gereken yatırımların tamamlanması için bakanlıklarımız tabi ki tamamen yapılanmasını oluşturduktan sonra onların tamamlanması yeni yatırımların yapılması adına bir çalışma yapacağız. Eski dönemde milletvekillerimiz faaliyetleri vardı. Ama biz Kahramanmaraş’ta olduğumuz süreçte sivil toplum kuruluşları ziyaretleri hem teşkilatlarımızın ziyaretleri hem de vatandaşlarımızla buluşma noktasında daha aktif olmaya daha verimli çalışmaya elimizde bulunan süreyi en iyi şekilde değerlendirmeye çalışacağız. Vatandaşlarımıza hizmet anlamında var gücümüzle çalışacağız.”

AK PARTİ OLARAK SEÇİMLERE HER ZAMAN HAZIRIZ”

18 Ağustos’ta gerçekleştirilecek olan AK Parti 6. Olağan Genel Büyük Kongresi ve yerel seçim çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdüreceklerini belirten Sezal, “Genel Merkezimizde tabi ki 18 Ağustos’taki 6. Olağan Genel Büyük Kongremiz için çalışmalarımız var, yaklaşık 20 günlük bir süre kaldı. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yeni bir oluşum oluşacaktır. Burada ne kadar değişiklik olur, ne gibi farklılıklar olur onu hiçbirimiz bilemeyiz. Ama biz 16 yıldır, AK Parti kadroları olarak zaten bu tür süreçlere alışkınız, bu süreçleri de en iyi şekilde geçiriyoruz. 18 Ağustos’tan yaklaşık 6 aylık bir süreç içerisinde de 31 Mart Yerel Seçimleri olacak. Biz AK Parti teşkilatları olarak, AK Parti ailesi olarak büyük kongremiz biter bitmez İnşallah yerel seçimler konusunda hızlı bir şekilde teşkilatlarımızla birlikte, belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz ve diğer teşkilat mensuplarımızla birlikte tekrar seçim için çalışmaya başlayacağız. Seçimin süresi çok önemli değil, biz AK Parti olarak seçimlere her zaman hazırız. İnşallah yine en iyi ve başarılı şekilde yerel seçimleri de atlatacağız” açıklamalarında bulundu.

CHP’NİN İÇİNDE ÇOK CİDDİ PROBLEMLER VAR”

Muhabirimizin, ‘Türkiye’de muhalefet eksikliği var mı?’ sorusunu yanıtlayan Sezal, “Türkiye’de bir muhalefet eksikliğinin olduğu aşikar, bunu sürekli dillendirmeye gerek yok ama ben seçim çalışmalarında da söylemiştim, daha önce de Cumhuriyet Halk Partisi’nin içerisinde koltuk yarışı vardı. Sayın İnce buradan galip çıkamadı, sonra Cumhurbaşkanlığı adaylığı için İnce’nin ismi geçti. Ben, ‘İnce, kendi partisinin başına geçemedi, devletin başına nasıl geçecek acaba’ diyordum, kendi kendimi sorguluyordum. Tabi CHP’de bu iş iyice ayyuka çıktı, sonuçta bütün seçimleri kaybetmiş bir Genel Başkan koltuğunu bir türlü bırakıp gidemiyor. Bu CHP’nin sonuçta iç işidir, hangi noktaya varır bilmiyoruz ama CHP’nin de kendi içerisinde çok ciddi problemler yaşadığı aşikar” dedi .

KAHRAMANMARAŞ’I KARIŞ KARIŞ GEZECEĞİZ”

Meclisin tatile girmesiyle birlikte soluğu Kahramanmaraş’ta aldıklarını dile getiren Sezal, Kahramanmaraş’ı karış karış gezerek vatandaşlarla buluşacaklarını söyledi. Sezal, sözlerini şu şekilde tamamladı, “Allah bize bu görevi nasip etti, ben buna görev diyorum, asla makam demiyorum. Bu nasipte olan bir şey, yaklaşık bir aylık bir süre geçti, Meclis tatile girdi, biz şehrimiz, Kahramanmaraş’a geldik. 1 Ekim’e kadar tamamen Kahramanmaraş’tayız, Cumhurbaşkanımızın da talimatı doğrultusunda bu iki aylık süreyi Kahramanmaraş’ı karış karış gezerek, vatandaşlarımızla buluşarak, sadece bu buluşmayı seçimde değil, ki vatandaşlarımızın en büyük isteği, en çok talep ettiği şey ‘sizi her zaman yanımızda görmek istiyoruz’ diyorlar. Daha önceki siyasilerimiz de yapmıştır, ama biz bunun eksik kalan yanları varsa veya bu sürecin daha iyi yönetilebilmesi anlamında üzerimize ne düşüyorsa Kahramanmaraş’ta hem vatandaşlarımızla buluşma hem sivil toplum kuruluşlarımızla buluşma, hem de onların istek ve ihtiyaçları doğrultusunda istişarelerde bulunmak adına canla başla çalışacağız. Burada şehrimizi milletvekilleri olarak en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağız. Kahramanmaraş’ın kazanımı adına ne yapılabilirse bu süreçte, beş yıl olarak konuşuyoruz ama bu beş yıllık süreçte Allah ne takdir eder onu bilmiyoruz ama milletvekilleri olarak Kahramanmaraş’ın kazanması adına ne yapılması gerekiyorsa birlik ve beraberlik içerisinde bu süreci en iyi şekilde geçireceğiz. Bu bizim üstümüzde bir vebal, sonuçta seçilmiş ve halkın teveccühüyle göreve getirilmişsiniz, bunu en iyi şekilde tamamlamamız gerekiyor. Allah sağ salim yapıp, günü geldiğinde de sağ salim teslim etmeyi nasip etsin İnşallah.”

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal, açıklamalarının ardından gazetemiz çalışanlarıyla hatıra fotoğrafı çekildi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz