Eşinin rahatsızlığından dolayı lokantalarını kapatıp pazarcılık yapmaya başlayan Duran Büyükbenli, daha sonra hayatın zorluğuna göğüs gererek kendi hayaline kavuştu. İlk olarak kendine petshop dükkanı açan Büyükbenli, ailesinin geçim kaynağı oldu.

ONLARLA STRES ATIYORUM ”

Yaşam boyunca hayvanlarla vakit geçireceğini söyleyen Büyükbenli, “İnsanlar özellikle stres atmaya ya da hobi olarak evcil hayvanları alıp beslemeye başladı. Eskiden daha çok kedi ve  beslenirken, şimdilerde ise kuş ve balık beslenilmeye başlandı. Genelde işin meraklıları bizleri tercih ediyor. Kanarya, papağan, keklik, bıldırcın, hamster gibi hayvanların besleyip satışını yapıyoruz. Ama daha sonra onlarla vakit geçirdikçe o küçük dostlara alışıyorsunuz. Onlardan ayrılmak istemiyorsunuz. Onlarla vakit geçirmeyi çok seviyorum” ifadesini kullandı.

BURADA ÇALIŞMAK İLGİ İSTER”

Büyükbenli, “Burada çalışmanın sorumluluğu çok fazla. Burada çalışmak emek ister, vakit ister, ilgi ister. Diğer işler gibi daha sonra yaparım daha sonra ilgilenirim gibi olmuyor. Her gün bakımlarını yapmak gerekir. Her gün düzenli olarak temizliğini yapıyoruz. Hasta olduklarında ilgilenmek lazım. Her gün kontrol edilmesi lazım. Hepsi çocuk gibi ve ilgi istiyorlar. Eğer ilgi göstermesen ya da düzenli olarak bakımlarını yapmazsan mikrop kapıp hasta oluyorlar. Buraya geldiğimde huzur buluyorum. Onlarla ilgilenmek, vakit geçirmek benim için bambaşka bir şey” dedi.

ONLARLA KONUŞUYORUM”

Konuştukça huzur bulduğunu söyleyen Büyükbenli, “Zaten benim arkadaşlarım gibiler. Onları çağırdığımda karşılık veriyorlar. Yemleri kalmadığı zaman onlarda beni çağırıyor. Ama bu işi sevmeyen biri hayvanların çıkarmış olduğu seslerden bir şey anlamaz yani onlar için bir şey ifade etmez. Bu işi bilmekte çok önemli. Bilmeden onları besleyemezsin” şeklinde konuştu.

ÇOCUKLARI DA İLGİSİZ BIRAKMAMAK GEREK”

Büyükbenli, “Kadınlar elbette çalışmalı. Kendi ayakları üzerinde durmalı, mücadele etmeli. Fakat eğer evini aksatıyorsa, eğer eşiyle bu yüzden tartışıyorsa çalışmaması, çocuklarıyla ilgilenmesi daha doğru geliyor bana. Çünkü hem dükkân hem iş ikisi bir arda gitmez. Çocukları da ilgisiz bırakmamak gerek. Hele de en ilgiye muhtaç oldukları zaman” ifadesini kullandı.

Haber: Fazilet Çomruk
 


 

Editör: Mahmut Beyaz