Kahramanmaraş'ta çiçekçiler, 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla aldıkları siparişleri yetiştirebilmek için yoğun mesai yaptı. Günler öncesinden çiçek stoklarını tamamlayan çiçekçiler, Sevgililer Günü dolayısıyla hazırladıkları stokların büyük bir bölümünü boşalttılar. Sevgililer Günü'nde Kahramanmaraşlılar ise onlarca çiçek arasından en çok kırmızı gülü tercih etti. Kahramanmaraş'ta çiçekçilik sektöründe kendini ispatlamış isimlerden biri olan Mimoza Çiçek'ten Ali Hopur, "14 Şubat bizler için yorucu ve bir o kadar verimli geçen tarihlerden birisidir. Yeri geliyor yemek yemeye bile fırsat bulamadığımız oluyor. Müşterilerimizin memnuniyeti birçok şeyin önüne geçiyor. Yaptığımız iş kaliteli yapmak sizlere her zaman olumlu geri dönüşler sağlar bizde çok şükür hep güzel övgü cümlelerine mazhar oluyoruz" dedi.

"GENELLİKLE KIRMIZI GÜL SATILIYOR"

Ali Hopur, birçok çiçek çeşidiyle bütün sevgililere hitap ettiklerini belirtti. Hopur, "Müşterilerimiz genelde utanır ve bizden adrese teslim ister. İsimlerinin saklı kalmalarını isterler. Biz de gönderdikleri çiçeklere güzel notlar yazarız. İstedikleri saatte adreslerine teslim ederiz. Herkesin mutlu olması için uğraşıyoruz." diye konuştu. Sevgililer Günü'nde en çok gülün tercih edildiğini aktaran Hopur, "Gülün biri de bir, bini de bir mutluluk verir. Kırmızı gül, aşkı simgelediği için genellikle kırmızı gül satılıyor. Papatya ve orkide de oldukça tercih edilen çiçek çeşitlerinden" dedi.

"BİRÇOK ÇİÇEĞE TALEP VAR"

Ali Hopur, Sevgililer günü ve satışlara ilişkin, "14 Şubat Sevgililer Günü, insanların birbirlerine çiçek alarak birlerini mutlu ettiği güzel bir gün. Genel olarak aranjmanlar, buket, demet ve gül ağırlıklı çalışmalar yaptık. Yaptığımız bu çalışmalar ile insanları memnun ediyoruz. Birilerinin yüzünde ufacık da olsa bir tebessüme sebep olabilmek için gayret sarf ediyoruz. Birçok çiçeğe talep var ama bunların arasından kırmızı gül sevgililer günü olması sebebiyle diğerlerinden biraz sıyrılıyor. Kahramanmaraşlılar bu ve benzeri özel günlerde kırmızı güle yoğun ilgi gösteriyor. Kırmızı gülü ise solmayan gül ve papatya takip ediyor. Fiyat olarak değerlendirdiğimiz de bu sene daha pahalı olduğunu söyleyebiliriz geride bıraktığımız yıllara göre. Ortalama rakamlarla değerlendirecek olursak 50 TL ile 100 TL arsında sevdiğiniz insana güzel bir çiçek almanız mümkündür. Son zamanlarda popüler olan hediye şekillerinden bir tanesi de çiçeklere meyve ve sebze dokunuşlarıdır. Biz bunu yıllar öncesinden beri yapıyoruz. Aslında bizim için modası geçmesine rağmen bu aralar piyasa da rağbet görüyor. Çileklerden, erikten veya karışık meyveden çiçekler yapılabiliyor. Tabi kendi mevsiminde yapmaya gayret göstermek lazım" ifadelerini kullandı.

Haber: Alihan Kürşat

Editör: Mahmut Beyaz