Dünya 14 Şubat sevgililer gününde çiçek satıcıları sabahın erken saatlerinde sokağa çıkarak sepetinde güllerle geçen çiftlere birbirinden ilginç sözler sarfettiler. Ellerindeki çiçekleri satabilmek için çiftlere güzel sözler sarfeden çiçekçiler, satışlarda rekor kırarak haftayı bol kazançla bitirdi.

14 Şubatta kutlalan Dünya sevgililer günü çiçekçilerin yüzünü güldürdü. Sabahın erken saatlerinde başlayıp akşam saatlerine kadar satış yapan çiçekçiler günü bol kazançla bitirdi. Sevgililer gününün hafta sonuna gelmesi de çiçekçilerin güzünün gülmesine sebep oldu. Sevgililer günün pazar gününe denk gelmesi çalışan bir çok çiftleri çarşıya, parklara ve kafelere akın etmesine sebep oldu.

TÜM BAYANLAR ÖZELDİR”
Sevgililer gününde sokak başlarında satış yapanların dışında iş yerlerinde satış yapan esnaflarda günü kazançlı kapattı. Sevgililer günü dolayısıyla çiçekçi esnafı Oğuz Datlı'yla yaptığımız röportajda, Çiçek satışının 14 Şubat'ta çoğaltını söyledi. Sevgililer gününde çiçek satışlarının arttığına işaret eden Datlı şöyle dedi:

ÇİÇEKÇİLERDE ÇİÇEK DAHA UCUZ
“Sevgililer gününde genelde biliyorsunuz bayanlar her zaman özeldir ama, sevgililer günün daha başka güzelliği var. Bu anlamda şu anda satışlar canlanmaya başladı. Havanın açmasıyla beraber işler daha açıldı diyebiliriz. Ama Kahramanmaraş'ımızın biliyorsunuz genel durumu giriş çıkışımız az olduğundan insanlara bu günü yaşatmak, biraz güç oldu. İnsanımız biraz bu durumu kavrayamamış durumda. Mesela dışarıda bu günün dışında insanlar buket buket çiçek almakta. Fakat burada yeni yeni oluşmaya başladı. Sevgililer gününde artan satışlar sevgililer gününden sonra yüzde 70 düşmekte. Çiçek fiyatları bizde her zaman aynı olup 5 TL'den satmaktayız. Ama diğer yerlerde 7 TL ve 10 TL den satışa sunulmaktadır” dedi. Çiçek esnafının şikayet ettiği ise kaçak çiçekcilerin bu günlerde çoğaldığını anlatarak dilencilerin bile bu işe el attığını anlatarak isyan etti.
Haber: Kübra Dilbirliği

Editör: Mahmut Beyaz