Her sene milyonlarca kişi tarafından kutlanan 14 Şubat Sevgililer Günü, bir kez daha sevgililerin ve evli çiftlerin kapısını çaldı. Birçok sevgili ve evli çift, bu özel günde jest yapmak için kıyasıya bir yarışa girerken, Sevgililer Günü’nde özellikle çiçekçiler ve kuyumcular oldukça dikkat çekiyor. Sevdiklerini mutlu etmek isteyenler çeşitli sürpriz hediyeler alırken, bu hediyeleri de kısa ve uzun 14 Şubat 2018 Sevgililer Günü kutlama mesajları ile süslüyor. Eşinin veya sevgilisinin bu anlamlı gününde yanında olamayacak kişiler de 14 Şubat’ı resimli Sevgililer günü ile ilgili kutlama mesajları ve sözleri ile mutlu etmeye çalışıyor. Kahramanmaraş’ta çiçeklerde büyük yoğunluk yaşanırken, kuyumcular ise yaptıkları kampanyalarla uzun süredir devam eden durgunluğun önüne geçmeyi umut ediyor. Gündemin önemli konularında olduğu gibi 14 Şubat Sevgililer Günü’nde de Kahramanmaraş halkına mikrofonlarımızı yöneterek düşüncelerini aldık. Aldığımız genel görüş ise sevgilinin sadece bir gün değil her gün hatırlanması gerektiği oldu.

İşte Kahramanmaraş halkının 14 Şubat Sevgililer Günü hakkındaki görüşleri;

“SEVGİLİLER GÜNÜ KAPİTALİST SİSTEMİN OYUNU”

Ömer Faruk Günenç

Sevgililer Günü bana çok saçma geliyor. Çünkü Sevgililer Günü kapitalist sistemde birçok özel gün çıkarıp hediyeler aldırmak için yapılan bir oyun gibi geliyor. Yılbaşı gibi böyle günlere pek itibar etmem. Bana göre her gün Sevgililer Günü. O yüzden çok saçma geliyor. Benim sevgilim var, ben zaten ona her gün hediye alıyorum. Sadece 14 Şubat’ta hediye almıyorum. 14 Şubat’ta da yine gönlü kırılmasın diye kutlarım. Kapitalizme mecburen alet oluyoruz.

“EN GÜZEL HEDİYE OLARAK KALBİNİ VERMİŞ”

Fatma Koçer

Sevgililer Günü gerçekten bana da çok saçma geliyor. Çünkü insanların sevgisi sadece bir güne özel değildir, her gün için özeldir. Seven her insan için bu böyledir. Erkek arkadaşımın dediği gibi ben de bu tür günleri para tuzağı olarak görüyorum. Aslında sadece o günden hatırlanacaksak neden sevgili oluyoruz? Ben hediye beklemiyorum, kalbini vermiş bana en güzel hediye olarak.

“PARİS’TE KUTLAMA YAPABİLİRİZ”

Ayşe Öz

Fransa’da yaşıyorum, tatil yapmak için memleketime geldim. Ben Sevgililer Günü’nü birazcık ticari anlamda düşünüyorum çünkü bütün mağazalarda satışlar var, insanlar satış yapıyor. İnsan sevgilisini sadece 14 Şubat Sevgililer Günü’nde değil, her daim belirtmesi gerekir. Ben evliyim, üç tane çocuğum, iki tane de torunum var. 14 Şubat’a özel olarak eşimden hediye beklemiyorum ama yarın Paris’e gideceğim, ona vereceğim en güzel hediye kendimdir yani. Belki Paris’te bir kutlama yapabiliriz.

“SADECE SEVGİLİLER GÜNÜ’NDE HEDİYE ALMIYORUM”

Hüsnü Yüzbaşıoğlu

Sevgiler Günü için gerçekten güzel şeyler düşünüyorum. Güzel şeyler böyle birden bire söylenmiyor ama ben Sevgililer Günü’nü önemsiyorum. Ben bu özel günleri para tuzağı olarak görmüyorum, piyasada en azından bir hareket olmuş oluyor, bence güzel bir durum. Eşime tabi ki hediye alacağım ama onun için en büyük hediye benim. En son ne zaman hediye almıştım, yakın zamanda almıştım diye hatırlıyorum. Sadece Sevgililer Günü’nde değil, normal zamanlarda da ben hediye alırım eşime.

“BİZİM GELENEĞİMİZDE SEVGİLİLER GÜNÜ YOK”

Muhammet Enes Erdive

Sevgililer Günü bizim fıtratımızda olmayan bir şey. Yani bizim örf, adet ve geleneklerimizde Sevgililer Günü diye bir şey yok. Zaten sevene her gün Sevgililer Günü’dür. Bunu illaki özel bir kalıba sokmaya gerek yok bence. Hediyeleşmeyi sadece Sevgililer Günü’ne özel yapmıyoruz, her zaman hediye alıyorum. İnsanlar zaten birbirlerine sürekli sürpriz yapmalı, sürekli bir şekilde onları mutlu etmeye çalışmalılar. Bence nişanlımın 14 Şubat’a özel bir hediye beklentisi yok. Kendisi bu konuda net benimle aynı düşünüyor.

“EŞİMDEN HEDİYE BEKLİYORUM”

Adile Türen

Yılda en azından bir kere dahi olsa hatırlandığımız bir gün Sevgililer Günü bana göre. Bizim toplumumuz biraz erkeği üstün tutan bir toplum o yüzden kadınlar biraz geride kalabiliyor. Ama en azından bir gün dahi olsa hediye almayı isteriz. Neden istemeyelim. Böyle günleri birçok kişi para tuzağı olarak görüyor ama ben öyle düşünmüyorum. Uzun zamandın hediye almadım ama 14 Şubat’ta eşimden hediye bekliyorum.

“SEVDİĞİN ZAMAN HER GÜN SEVGİLİLER GÜNÜDÜR”

Erdal Yıldız

İnsanlar birbirini sevdiği zaman her gün Sevgililer Günü’dür. Bizim için öyle, ben sadece bir gün sevmiyorum eşimi. Yılın 365 günü ben eşimi seviyorum ve sadece bir gün de değil her zaman hediye alıyorum. 25 yıllık evliyiz, hoşuna giden şeyleri biliyorum ve ona göre hediyeler alıyorum. Her Sevgililer Günü’nde gönlü olsun diye alırım ama o gün hariç diğer günlerde de hediye alırım. İnsanlar mutlu olduğu zaman gün aramaya gerek yok. Her an birbirini sevebilir, her an birbirlerine hediye alabilirler.

“BEN EŞİMİ HER GÜN SEVİYORUM”

Ahmet Doruk

Sevgililer Günü bana göre normal günlerden bir gündür. Ben eşimi sadece bir gün değil her gün seviyorum. O yüzden çok fazla önem vermiyorum ama her gün sevdiğimi de elimden geldiğince eşime hissettiriyorum. Sevgililer Günü dolayısıyla çok fazla hediye almazdım ama sizle röportaj yaptık, aklıma getirdiniz artık alacağım.

“ÜÇ ÇOCUĞUN OLURSA GÖRÜRÜM SEVGİLİLER GÜNÜNÜ”

Kıymet İsfer

Biz eşimle evleneli yaklaşık 12 yıl oldu. Artık Sevgililer Günü bizim için sıradanlaştı, şimdi gençler güzelce kutluyorlar. Bence güzel bir şey. Evlilik böyle özel günleri öldürüyor bence. Hele bir de üç çocuğun olursa göreyim. Nişanlıyken, bekarken ve evlendikten sonra bir süre kutladık ama artık sıradanlaşıyor. En son geçen yıl hediye almıştım Sevgililer Günü’nde. Bu yıl da bekliyorum, mutlaka alır ama heyecan kalmıyor artık. Gün geçtikçe sıradanlaşıyor.

“BİR GÜN DE OLSA HATIRLANMALI İNSAN”

Sümeyye Sara

Maalesef sevgilim yok ama ben Sevgililer Günü’ne saygı duyuyorum. Bir gün de olsa hatırlanmalı insan. En son doğum günümde hediye almıştım. Sevgilim olsaydı hediye değil de hatırlanmayı beklerdim. Hatırlanmak önemli. Hatırladıktan sonra hediye almasa da olur bence.

(Haber: Tuğçe Kayar-Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz