Daha önce gerçekleştirdiği Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı Harekatı ve Barış Pınarı Harekatı ile Türkiye’nin güney kısmında bulunun terörist unsurları sınır dışında bertaraf etmek amacıyla düzenlenen operasyonlara bir yenisi daha eklendi. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), rejim saldırısında 34 şehidin verildiği İdlib’e harekat başlattı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 27 Şubat'ta İdlib’deki menfur saldırıyı müteakip başlatılan Bahar Kalkanı Harekatı’nın başarıyla sürdürüldüğünü bildirdi. Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile geceyi Hatay’da sınırın sıfır noktasındaki Taktik Komuta Yeri'nde geçirdi.
Sabahın ilk ışıklarına kadar İdlib’deki faaliyetleri, rejim hedeflerine yönelik operasyonu sevk ve idare eden Akar, “Milletimize ve hudutlarımıza yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı mücadelemizi ‘ölürsem şehit kalırsam gazi’ anlayışı içerisinde azim ve kararlılıkla sürdürmekteyiz” diye konuştu.


“SURİYELİ KARDEŞLERİMİZİN YAŞAMA HAKKINI KORUMAK”

Sınırların güneyinde oluşturulmak istenen terör koridorunu engellemek maksadıyla Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarının başarıyla icra edildiğini, Barış Pınarı Harekatı'nın başarıyla sürdürüldüğünü ifade eden Akar, şunları söyledi:
“İdlib'de, 6 Mayıs 2019'da başlayan ve artarak devam eden rejimin kara ve hava saldırıları sonucunda büyük bir insanlık dramı yaşanmaktadır. Buna bağlı olarak, radikalleşme ve göç artmış, 1500 masum sivil hayatını kaybetmiş, 5 binden fazlası yaralanmış ve 1 milyon 335 bin kişi evlerini ve topraklarını terk etmek zorunda kalmıştır. Evlerini terk etmek zorunda kalan halk, Suriye'nin diğer bölgelerine değil, Türkiye sınırına yönelmiştir. Bunun nedeni de çok açıktır. Amaç rejimin zulmünden kaçmaktır. En açık şekilde ifade etmek isterim ki tarihi ve kültürel bağlarımız bulunan komşumuz Suriyeli kardeşlerimizin yaşama hakkını korumak tarihi, insani ve vicdani sorumluluğumuzdur.”

SERGENTEPE İLKOKULU’NDAN ANLAMLI PROGRAM

İdlib’de verilen şehitlerin ardından başlatılan harekatın ardından tüm Türkiye’de vatandaşlar birlik ve beraberlik örneği göstererek, kahraman Türk ordusuna destek olmak için ellerini semaya kaldırdı. Türkiye'de aynı anda tam 90 bin camide Fetih suresi okunurken, birçok okulda öğrencilerin hem bilinçlenmesi hem de askerlere manevi destek verilmesi adına çeşitli programlar düzenleniyor. Bu programlardan birisi de Kahramanmaraş’ın Onikişubat İlçesi’nde bulunan Sergentepe İlkokulu’nda düzenlendi. Etkinlikte Sergentepe İlkokulu Müdürü Niyazi Saygıner öncülüğündeki öğrenciler, Türk Silahlı Kuvvetleri’nce Suriye’nin İdlib kentine yönelik başlatılan Bahar Kalkanı Harekatı’nın zaferle sonuçlanması için dualar edildi. Dev Türk bayrağıyla okul bahçesinde toplanan öğrenciler, ‘Bahar Kalkanı Harekatı’ yazısı yazdı.

“FETİHLERİMİZ KIYAMETE KADAR DEVAM EDECEK”

Düzenlenen etkinlikle ilgili bilgiler veren Sergentepe İlkokulu Müdürü Niyazi Saygıner, “Birçok camimizde Fetih surelerini okuyoruz. Cenab-ı hak Fetih Suresi'nde fethi müjdeliyor. Bu fetihlerimiz kıyamete kadar devam edecek” dedi. Saygıner, “Bu mücadele kıyamete kadar devam edecek. Bu dualar, gayretler inşallah cephede Mehmetçiklerimize çok büyük bir güç olacak. Kalbimiz, gönlümüz hep Mehmetçiklerimizle beraber. Her anımızda, 24 saatimizde daima Mehmetçiğimize dua halindeyiz. Hepimiz askerlerimizin büyük fedakarlığını, zalimlere karşı mazlumları koruma niyetini ve canlarını sadece Allah için, mazlumların yanında olmak için feda edişlerini bizim de unutmamamız gerekiyor. İnşallah Cenab-ı hak Bedir'de olduğu gibi, Malazgirt'te olduğu gibi, Çanakkale'de olduğu gibi ve İstanbul'un fethinde olduğu gibi zulmün ortadan kaldırılması için bu büyük niyeti muzaffer kılacak. Buna inanıyoruz. İnşallah askerlerimiz salimen memleketlerine muzaffer şekilde döneceklerdir. Bu dua organizasyonu öğrencilerimizin memleket sevdasını artırmak noktasında da çok güzel bir çalışma oldu” ifadelerini kullandı.

“TÜM KALBİMİZLE ASKERİMİZİN YANINDAYIZ”

Sergentepe İlkokulu öğrencilerinden Zafer Manas ise, “Biz gençler olarak çok önemli gelişmelerle büyüdüğümüzü düşünüyorum. Bugünler özel günler, tarih derslerinde okuduğumuz şeyleri birebir yaşıyoruz. Rabbim şuanda cephedeki tüm silahlı kuvvetlerimize, güvenlik güçlerimize yardım eylesin, güç kuvvet versin. Çok fazla şehit vermiştik İdlib’de, çok da üzüldük ama bu harekatla başarıyla girdiler, başarıyla da alnımızın akıyla çıkarız İnşallah. Rabbim o askerlerimizi korusun” dedi

“BİZLERİN DAHA DA BİLİNÇLENMESİNİ SAĞLADILAR”

Bir diğer öğrenci Ayşe Turaç ise, “Tüm kalbimizle, tüm gücümüzle Türk ordumuzu ve Türk devletimizi desteklemek mecburiyetindeyiz. Askerlerimiz ülkemize sağ salim dönerler İnşallah, Suriye’de de teröristler tehdit olmaktan çıkar. Böyle güzel bir etkinliği düzenlediği için müdürümüz Niyazi Saygıner’e ve öğretmelerimize teşekkür ediyorum. Bizlerin daha da bilinçlenmesini sağladılar” şeklinde konuştu.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz