İyi Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, Partinin Suriyelilerin vatanlarına dönmeleri için hazırlığı projeyi paylaşmak üzere Kahramanmaraş İyi Parti İl Binasına  geldi. Türkiye’nin uyguladığı Suriye politikası iflas ettiğini belirten Özdağ, “Türkiye Süriye’de ağır bir krizin içine sürüklenmiştir. Türkiye 80 milyar dolar zarara uğramıştır” dedi. Ümit Özdağ konferans salonunun son anda iptal edilmesine ve afişlerin toplanmasına tepki göstererek Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'e “Sen istediğin kadar toplantı salonlarını elimizden al, afişleri indirt her türlü anti demokratik yollara başvur Suriyeliler sonunda vatanlarına Türkiye’nin dostları olarak dönecekler ve sakın bize Suriye’nin Müslüman halkına destek oluyoruz, ensarız, muhaciriz diye hikaye anlatma eğer senin içinde gerçekten birazcık İslam dayanışması olsaydı o dayanışmayı Doğu Türkistanlılara gösterirdiniz. Doğu Türkistan Türklerinin en ağır baskılarla karşı karşıya olduğu dönemde Çin Halk Cumhuriyeti'nin bir şehriyle kardeş şehir anlaşması imzalamak ne kadar samimiyetsiz olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor.” ifadelilerini kullandı.

80 MİLYAR DOLAR ZARARA UĞRAMIŞTIR”

Ümit Özdağ yaptığı konuşmasında, "İyi Parti Kahramanmaraş il başkanlığının davetlisi olarak Kahramanmaraş’a bir konferans vermek için geldim yine burada sizlerin arasında bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Bugün vereceğim konferansın konusu aynı zamanda Türkiye’nin son bin senede karşı karşıya gelmiş olduğu en büyük 4. tehtit olan husus yani suriyeli sığınmacılar. Suriyede gerçekleşen iç savaş ve iç savaştan buraya gelen kayıtlı ve kayıtsız 5,3 Milyon Suriyeliyle Türkiye dünyada en fazla sığınmacının olduğu ülke olmak durumunda. İktidar Suriyede Beşar Esad devirme hevesiyle 2011 yılında yola çıktı. Ancak 2020’ye geldiğimiz zaman görüyoruz ki Suriye politikası tam anlamıyla iflas etmiştir ve Türkiye Süriye’de ağır bir krizin içine sürüklenmiştir. Türkiye 80 milyar dolar zarara uğramıştır. Türk halkının cebinden çıkan para 51 milyar dolar nakit para. Bunun içinde Suriye’de Türk devletinin beslediği 3 milyon Suriyeliye harcanan para yoktur.

YETER BİRAZDA TÜRK HALKINI BESLEYİN!”

Daha dün Birleşmiş Milletler’de Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Büyükelçi Feridun Sinirlioğlu bütün dünyaya açıkladı: 9 milyon Suriyeliyi besliyoruz diye. Yeter birazda Türk halkını besleyin! İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener bir süre önce Ankara’da yapmış olduğumuz çalıştayda Suriyeli sığınmacıların yuvalarına dönüşü için İyi Parti’nin eylem programını açıkladı. Bende bugün burada her Suriyeli sığınmacıların Türkiye’de oluşturduğu demografik tehtidi hem bu demografik tehditin arkasındaki emperyalis bir proje olan stratejik göç mühendisliğini ve İyi Parti’nin Suriyelilerin vatanlarına dönmeleri için hazırlığı projeyi değerli Kahramanmaraşlılarla paylaşmak üzere bulunuyorum.

BUNLAR TÜRK HALKININ GERÇEKLERİ ÖĞRENMESİNDEN KORKUYORLAR”

Dün öğrendim ki konferansımızın düzenleneceği konferans salonu il başkanlığımız tarafından önceden ayırtılmış parası ödenmesine rağmen Kahramanmaraş Belediyesi tarafından son anda iptal edilerek elimizden alınmış. Yine belediye yetkilileri, Başkan’ın talimatıyla konferansın duyurusu olan afişleri, pankartları Kahramanmaraş’ın değişik yerlerinden toplatmışlar. Bunlar Türk halkının gerçekleri öğrenmesinden korkuyorlar. Türk halkınında Kahramanmaraşlıların büyük bir bölümü yüzde 85’den fazlası Suriyelilen vatanlarına dönmelerini istiyor ve iktidarın bilinçsiz, burnunu ucunu görmeyen Suriye ve Suriyeliler politikasından bıktı usandı. Kahramanmaraş Belediye Başkanı sen istediğin kadar toplantı salonlarını elimizden al afişleri indirt her türlü anti demokratik yollara başvur Suriyeliler sonunda vatanlarına Türkiye’nin dostları olarak dönecekler ve sakın bize Suriye’nin müslüman halkına destek oluyoruz, ensarız, muhaciriz diye hikaye anlatma eğer senin içinde gerçekten birazcık islam dayanışması olsaydı o dayanışmayı Doğu Türkistanlılara gösterirdiniz. Doğu Türkistan Türklüğünün en ağır baskılarla karşı karşıya olduğu dönemde Çin Halk Cumhuriyetinin bir şehriyle kardeş şehir anlaşması imzalamak ne kadar samimiyetsiz olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor. Seni bunun için İyi Parti olarak en ağır şekilde kınıyoruz. Beni buraya davet eden Değerli il başkanımıza, il teşkilatımıza ilçe teşkilatlarımıza ve siz değerli partililerimize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Editör: Mahmut Beyaz