Kuyumculuk sektörünün en fazla geliştiği illerden olan Kahramanmaraş, Maraş burması, kafesli kordon gibi geçmişten günümüze üretmiş olduğu geleneksel modellerin yanı sıra modern tasarımlarla da sektörde dikkatleri üzerine çekiyor. Kahramanmaraş’ta sarraflık ve kuyumculuğun en önemli meslek dallarından biri olmasında ise kentin önde gelen kuyum esnafları büyük rol oynuyor. Bu esnafların başında ise kentin merkezi konumunda bulunan Trabzon Caddesi üzerindeki Sena Gold isimli iş yeriyle uzun yıllar sektöründe kent halkına hizmet veren Hakan Şekerli geliyor. Baba mesleği olan kuyumculuğu geliştirmek amacıyla çalışmalarına hız kesmeden devam eden Hakan Şekerli, çalışmalarına yeni bir soluk getirerek modern bir şekilde inşa ettiği yeni hizmet binasıyla kent halkına hizmet verecek. Hem perakende hem de toptan satışın amaçlandığı Şekerli Kuyumculuk’un açılışı yoğun katılımla gerçekleştirildi. Şekerli Kuyumculuk, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal olmak üzere Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici ve çok sayıda davetlinin katıldığı açılışla hizmete sunuldu.

60 YILDIR SEKTÖRÜN İÇERİSİNDEYİZ”

Şekerli Kuyumculuk hakkında bilgiler veren iş yeri sahibi Hakan Şekerli, 60 yıldır kuyumculuk sektörünün içerisinde olduklarını belirterek, “Kuyumculuk bizim baba mesleğimiz yıllardır bu işi yapıyoruz, 60 yıldır bu sektörün içerisindeyiz. 22 yıldır da perakende sektörünün içerisinde hizmet veriyoruz. Burayı da toptan ve perakende olarak açtık, halkımızın hizmetine sunduk. İnşallah iyi olur diye umut ediyoruz, piyasaya güveniyoruz, iyi olacak. Biz Şekerli Kuyumculuk olarak gelecekten umutluyuz. Altın fiyatlarının yüksek ya da düşük olup olmaması dünya piyasalarıyla alakalı. Ons altının fiyatı yüksek olduğu için altın fiyatları da otomatik yükseliyor. Altın bu fiyatlardan aşağıya da gelmez. Yoğun bir katılımla açılışımızı da gerçekleştirdik, bütün katılımcılara teşekkür ediyoruz. Başta TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal olmak üzere Onikişubat Belediye Başkanımız Hanefi Mahçiçek, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanımız Ömer Oruç Bilal Debgici ve bütün sevenlerimize açılışımıza gösterdiği yoğun ilgi dolayısıyla teşekkür ediyoruz. Biz zaten yıllardır Trabzon Caddesi’nde bulunan Sena Gold olarak şehrimize hizmet ediyorduk. Şuan da ilgi ve alakadan çok memnunuz” dedi.

DURMAK YOK ÇALIŞACAĞIZ, ÜRETECEĞİZ, GAYRET EDECEĞİZ”

Açılışa katılan TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç ise hayırlı ve bol kazançlar temennisinde bulunarak, “Öncelikle Şekerli ailesini tebrik ediyorum, Allah hayırlı ve uğurlu eylesin. Çok güzel bir müessese olmuş, şehrimize yakıştığına inanıyorum. Ben her zaman söylüyorum bizim gündemimiz halkın gündemi, durmak yok çalışacağız, üreteceğiz, gayret edeceğiz, karamsarlığa kapılmaya gerek yok, ümitsiz olmaya hiç gerek yok. Tüm gücümüzle çalışacağız. Bu müessesede bile hiç yoksa 8-10 kişi ekmek yiyecektir. Hakan Şekerli kardeşimi tebrik ediyorum, tekrar hayırlı ve uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

KUYUMCULUK SEKTÖRÜ KAHRAMANMARAŞ’IN ÖNEMLİ BİR SEKTÖR”

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal ise kuyumculuk sektörünün Kahramanmaraş için önemli olduğunu belirterek, “Meclis çalışmalarını dün itibariyle tamamladık ve şehrimize geldik. Hakan Şekerli kardeşimizin iş yerinin açılışının olduğunu öğrendik. Kuyumculuk sektörü Kahramanmaraş’ın önemli bir sektörü. Kentin merkezinde 66 katlı çok güzel bir bina yapmışlar, hem atölyelerini hem showroomunu hem de toptan satışını buraya taşımışlar. Biz Kahramanmaraş için taş üstüne taş koyan her esnafımıza teşekkür ediyoruz, Allah onlardan razı olsun. Kuyumculuk sektörü de Kahramanmaraş için çok önemli. İnşallah kuyumculuk sektörü Hakan kardeşimiz gibi diğer kuyumcu kardeşlerimizin de çalışmalarıyla daha da büyüyecektir. Hayırlı ve bereketli kazançlar diliyorum” şeklinde konuştu.

HEM ŞEHRE HEM DE EKONOMİYE BİR CANLILIK SAĞLAYACAK”

Açılışa katılan AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici de Şekerli ailesine hayırlı ve bol kazançlar temennisinde bulunarak, yeni hizmet binasının kentin ekonomisine önemli katkı sunacağını söyledi. Debgici, “Şehrimizin merkezinde öncelikle güzel bir bina yaptılar ve halkımıza daha iyi hizmet için güzel bir mağazayı hizmete sundular. Öncelikle Rabbimden hayırlı, bereketli ve helalinden bol kazançlar diliyorum. Mevsim düğün mevsimi, her ne kadar altın fiyatları ekonomik olarak yükselse de düğünlerimizin de vazgeçilmezi, olmazsa olmazı. Bu manada uzun yıllardır sektörün içerisinde yer alan kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Hem şehre hem de ekonomiye bir canlılık sağlamak üzere yeni bir tesis açıldı. Ekonomimizde ufak tefek sıkıntılar olabilir ama gündelik yaşantımıza devam ediyoruz. Dolayısıyla biz birlik ve beraberlik içerisinde önümüze bakacağız. Ekonominin canlanması açısından da herkes gelip yatırım yapıyor. Bugün bir düğün için alışveriş yapanlar var, hediye alanlar var ya da yatırım amaçlı alışveriş yapanlar var. Çünkü ileriye dönük herkesin başına sıkıntılı günler gelebilir bu kara günlerde en azından bu birikimlerini insanlar sıkıntılarını atlatmak için kullanıyorlar. Bir kez daha iş yerimizin açılışının hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Şekerli Kuyumculuk açılış kurdelesi protokol mensuplarınca gerçekleştirildi. Davetliler, yapılan duanın ardından Şekerli Kuyumculuk’u gezdi.

(haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz