Fransız otomobil markası olan Citroen son çıkardığı modelleri ile araç tutkunlarını kendine çekmeye devam ediyor. Son yıllarda Türkiye’de Otomotiv Sektöründe kendini göstermeye başlayan Citroen, pazarını genişletmeyi hedefliyor. Kahramanmaraş’ta da satışlarını bir hayli yükselten Citroen Adım Otomotiv, yeni modellerini görücüye çıkarttı. Bu kapsam da Kahramanmaraş’a gelen Citroen Genel Müdürü Emre Doğueri,  Adım Otomotiv’i ziyaret ederek, satışlar hakkında bilgi aldı. 

“SATIŞLARIMIZ ÇOK GÜZEL”
Satış hedefleri hakkında açıklamalarda bulunan Doğueri şunları kaydetti: “Kahramanmaraş ilimizde Citroën olarak biz çok kuvvetli bir pozisyona sahibiz. Baktığımızda ilin en önde gelen markaları arasında bulunuyoruz. Şu an çok güzel satışlarımız var. En son çıkan ürünümüz de C3 Aircross. Dizaynıyla,  modernliğiyle, kullanım kolaylığıyı ile ön plana çıkmayı başaran bir araç. SUV segmentine giren bir araç. Dolayısıyla da yıllık bin 500 adetlik hedefimiz var. Buradan yola çıkarak aracın teknik bilgilerini anlatayım. Kendi segmentinde açılır cam tavana sahip tek araçtır. Bu segmentte bu araç gibisi yok. Dingil aralığı 2.60 metredir. Bu neredeyse C SUV olarak adlandırdığımız araçların bile dingil mesafesine çok yakın. İçindeki hacim de  böylece daha geniş oluyor. Bir otomobilin iç kullanım alanı tamamıyla dingil mesafesiyle bağlantılıdır. Aracın 128 santimetre göz hizası ve yüksek sürüş konumu mevcut. Bu da daha rahat kullanım sağlıyor. Yerden yükseklik 17,5 cm. Bunun dışında bakıldığında hiçbir bagaj sınırlamanız yok; çünkü C3 Aircross segmentin en geniş bagaj hacminin yanı sıra geniş arka kanat, geniş açılan bagaj kapağı ve alçak yükleme eşiği sayesinde erişim kolaylığı sunuyor. 410 litrelik standart bagaj hacmi, ileri-geri kayabilen arka koltuklar sırası sayesinde 520 litreye kadar genişliyor (maksimum ileri konumda). Arka koltuklar katlandığında ise toplam yükleme kapasitesi 1289 litreye ulaşıyor.   Arka koltukların sırtlıkları katlandığında düz bir zemin elde edilmesini sağlayan bir başka özellik daha var: çift yükseklik seviyeli hareketli bagaj zemini var.”


2 VERİMLİ MOTOR SEÇENEĞİ

Son çıkan ürün hakkında konuşmasını sürdüren Doğueri, “C3 Aircross SUV modelimizde benzinli PureTech 110 ve dizel BlueHDi 100 tutumlu ve verimli yeni nesil motorlar motor seçenekleri kullanılıyor. PureTech 110 benzinli motor seçeneğinde Stop & Start sistemli EAT6 otomatik vites kutusuna yer verilirken, BlueHDi 100 dizel motor seçeneğinde düz 5 ileri vites kutusu sunuluyor. 110 beygir olan ödüllü motorumuz yakıt tasarruflu bir araç. Tam otamatik 6 vitesimiz var, bir de 100 beygirlik BlueHDi motorumuz var. Dolayısıyla bu segmentin en iyi otomobili diyebilirim. Bu araçla ilk etapta 2018 yılında 1500 satış hedefliyoruz. İlk başta bakıldığında giriş hedefidir. Daha yüksek hedeflerin olacağını bekliyoruz. Avrupa’da ilk çıktığında ilk haftada 9 bin sipariş alan bir ürün. Segment içinde baktığımızda çok iddialı. SUV pazarı Türkiye  binek otomobil segmentinin %15’i ve büyüyor. Dolayısıyla bu segmentin önemi gitgide artıyor.”


YOKUŞ İNİŞ DESTEKLİ GRIP CONTROL

Doğueri, “Çekiş gücünü iyileştirmeye yönelik Grip Control ve 16’’ ya da 17’’ özel dört mevsim lastikleriyle donatılan C3 Aircross, sürüşte gerçek birçok-yönlülük sunuyor ve koşullar ya da zemin nasıl olursa olsun her türlü yola uyum sağlıyor.  5 modla her koşulda tam güvenlik sağlanıyor. Standart modda Grip Control sisteminin otomatik olarak etkinleşmesini sağlamak ya da diğer modlardan birini (Kum, Arazi, Kar, ESP OFF) seçmek mümkün.  Grip Control ile birlikte sunulan Yokuşta İniş Desteği işleviyse aracın dik yokuşlarda bile düşük hızda kalmasını sağlıyor.  Bu teknoloji, aracın yokuştan inerken kayma riskini azaltırken izini korumasına olanak tanıyor” diye konuştu. 


BENZERSİZ GÖVDE TASARIMI

Doğueri, şöyle devam etti: “Yeni Citroën C3 Aircross, Citroën Stil Direktörü Alexandre Malval’ın liderliğindeki tasarım ekiplerinin hayal gücü ile geliştirildi. C3 Aircross benzersiz gövde tasarımı, canlı renkleri ve kendinden emin ifadesiyle daha ilk bakışta cezbedici bir etki bırakıyor. Kompakt ve yüksek ölçüleri (4.15 m uzunluk, 1.76 m genişlik ve 1.64 m yükseklik) ile çok iyi oranlara sahip. C3 Aircross’un 175 cm’lik yerden yüksekliği aynı platformu paylaştığı Yeni C3’ten yaklaşık 20 mm daha fazla. Yeni C3 Aircross’un ön tasarımında, iki kademeli aydınlatma grubundan oluşan Citroën DNA’sı olarak adlandırılan karakteristik görünüm sunuluyor. Üst bölümde LED gündüz farları mevcut. İkili krom şerit üzerinden ambleme bağlanan bu farlarla aracın genişliğine dikkat çekiliyor. Ana farlar orta kısımda bulunuyor. Sis farları da renkli bir çerçeve içinde en alt bölümde yer alıyor. Ortadaki büyük hava girişi aracın gücünün habercisi. Tamponun en ucunda, alt bölüme doğru bulunan koruyucu parça, Yeni C3 Aircross’un SUV etkisini güçlendiriyor. Arka bölüm, C3 Aircross’un güçlü omuzlarını, genişliğini ve güçlü kişiliğini ön plana çıkarıyor. 3D efektli arka farlar aracın C3 ve C-Aircross Concept’in aile bağlarına dikkat çekiyor. Zarif ışık üniteleri iki renkli C3 Aircross logosunun bulunduğu bagaj kapağındaki parlak siyah detaylar ve yine parlak siyah Citroën logosuyla tamamlanıyor. Öndekilerle benzer biçimde arka tamponda da koruyucu eklentiler  SUV etkisine katkıda bulunuyor. SUV stiline enerji katan renk rötuşlarını pek çok noktada kişiselleştirmek mümkün. Bu parçalar, tavan rayları, C sütunundaki kelebek camları, yan ayna kapakları, ön far çerçevesi veya jant göbekleri olarak sıralanabilir. Yeni C3 Aircross’ta 8 ana gövde rengi, 4 tavan rengi ve 4 renk paketi ile kombinasyon sayısı 85’i buluyor. Jant seçenekleri ise 16 veya 17 inç olarak tercih edilebilecek.” 


YENİ ARAÇLAR GELECEK Mİ?

Yeni çıkacak olan araçlar hakkında konuşmasını sürdüren Doğueri, “2018 yılında çıkacak yeni modellerimizin ilki yeni C4 Cactus’ümüz.  B Hatchback’de segmentlenmiş yeni model olarak geliyor. 2018’in ilk 4 ayında Pazara sunmayı hedefliyoruz. Hemen arkasından Eylül ayı içerisinde Berlingo’nun yenisi çok daha farklı bir dizayn ile hazırlanıyor. Gelecek sene içerisinde lansmanlarımız bunlar. C3 AIRCROSS’u gördük. 2019’un başında C5 AIRCROSS’ u göreceğiz. Yani bundan daha büyük aracımız piyasaya gelecek” şeklinde konuştu.


Haber: Hakan Aydın

Editör: Mahmut Beyaz