Kahramanmaraş Öğretmenler Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, öğrenci ve öğretmenleri tarafından dualar eşliğinde güvenlik güçlerine yardım malzemeleri ve cevşen gönderildi.

 

Öğrenciler ve öğretmenler tarafından Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda düzenlenen programda güvenlik güçlerine gıda yardımı yapıldı.100 öğrencinin Kuran-ı Kerim'den ayetlerle hazırladığı cevşenler kolilere konuldu. 12 koli gıda yardımı gönderilirken kolilerin içerisinde kuru üzüm, ceviz, bastık, elde yapılmış Maraş çöreği, kurabiye gibi ürünler mevcuttu. Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ve Dulkadiroğlu ilçe Kaymakamı Mehmet Türköz'ünde katıldığı programda dualar edildi. Program sonrası güvenlik güçlerine göndermek üzere araçlara konulan koliler yola çıktı.

 

'UNUTULMADILAR, UNUTULMAYACAKLAR!'

Konferas salonunda düzenlenen programda konuşma yapan Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, okullarda öğrencilere vatan ve bayrak sevgisini öğretmek için yoğun bir çaba içerisinde olduklarını söyledi. Akkurt konuşmasına şöyle devam etti. ''Şunu biliyorum eğer bir toprağı kendinize vatan yapacaksanız o toprak için göze alabileceğiniz değerleriniz olmalı. Eğer bu değerleri canımızıda katarak bir değer olarak ortaya koyamıyorsanız onunla ilgili olarak çalışma yapamıyorsanız orayı kendinize vatan yapmanız çok zor olacaktır. Kahramanmaraş'ta Kurtuluş savaşından bu zamana kadar insanların vatanı, bayrağı, özgürlüğü, hürriyeti için gözlerini kırpmadan canlarını verebileceğini gördükten sonra bugün doğudan gelen şehit haberleriyle birlikte ciğerlerimiz yanarken biz burada sadece kavli bir dua yapıp o insanlara bunları haberdar etmeden yapmış olduğumuz işlerin dışında bugün farklı bir etkinlik daha yapıyoruz. Yapmış olduğumuz bu duaları onlarla paylaşmak adına onlara bir moral motivasyon olsun diye unutulmadıklarını ve unutulmayacaklarını ifade etmek adına bir duyarlılık örneği göstererek bugün onlara hayır dualarımızla birlikte selamlarımızı, sevgilerimizi gönderiyoruz. Aslında bunun çok maddi bir değeri yok bunu biliyorum ama mana anlamında biraraya gelmede kardeşlikte iyi günde, kötü günde sıkıntıda, problemde vatanın müdafaası için yapılacak süreçte gözümüzü, gönlümüzü, varlığımızı, imkanlarımızı şartlarımızı zorlayarak birşeyler yapmanın çabasını ve gayretini burada paylaşıyoruz. Bu sürecin bundan sonra artarak devam edeceğini biliyorum. Bu ülkenin başında oynanan bütün oyunların üzerine atılan bütün kötülüklerin başına örülmeye çalışılan bütün çorapların özünde aslında gençlerimiz var. Onları farklı bir yöne kaydırabilirlerse onların zihinlerini çalabilirlerse aslında bu vatana, millete yapılmış büyük darbeyi vurmuş olacaklar. Onun için sizlerin daha uyanık olması, bilinçli ve daha şuurlu olması lazım. Vatanını milletini seven insanlar olarak daha çok gayret, dikkat ve yoğunluk göstermemiz gerekiyor.''

 

'TERÖR BASKISINA KARŞI DİMDİK DURACAĞIZ'

Türk bayrağı ilelebet her zaman dalgalanacak bundan herkes emin olsun diye konuşan Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz; Yaptığınız işten mutlu oldum maddi olarak çok az ama kıymeti o kadar büyük ki önemli bir olayda sizleri yalnız bırakmak olmazdı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu malumunuz olaylar yaşanıyor. Medyadan takip ediyorsunuz. Bunun ismi terör! Başta güvenlik görevlilerimizi hedef alan sivil vatandaşlarımızı hedef alan terör olayları bizim buna karşı yapmamız gereken birlik ve beraberliğimiz daim ederek geçmişte olduğu gibi Çanakkale'de de olduğu gibi daha nice savaşlarda birlik ve beraberliğimizi koruyarak bu terör baskına karşı dimdik ayakta durmak ve bunu göstermek. Devletimiz üzerine düşen her şeyi yapıyor. İnşallah bu dualarımız oradaki başta silahlı kuvvetler mensuplarına polislere hakim savcımıza, kaymakamımıza sağlık çalışanlarımza Allah'ın emanetinde orada her zaman görevlerini yapmaya devam edecek ve sırası gelen oraya gidecek ve görevlerini yapacaklar yeterki gölgesinde doğduğumuz ve gölgesinde öleceğimiz Türk bayrağı ilelebet her zaman dalgalanacak bundan herkes emin olsun'' ifadelerini kullandı.

 

'DUALARINIZ KABUL OLSUN'

Temel çıkış noktalarını dua olduğunu söyleyen Okul Müdürü Ahmet Dertli; ''Dua insanı insan eder. Belkide Hz. İhsan eder diyor yazarlarımızdan birtanesi. Dua ederek Hz. Ihsan olma imkanına sahibiz. Yüce Allah Kuran-ı Kerimde bir çok yere duanın nasıl edileceğini dahir örneklerle bize sunmuş. Ülkemizin farklı kesimlerinde, vatanı koruma uğruna mücadele eden asker ve polislerimize temiz ellerinizle, yüreklerinizle yazmış olduğunuz dualarınızı ilgili mülkü amirlerin nezninde onlara göndermektir. Dualarınız kabul olsun diyorum. Duanın iki temel yönü vardır. Bir kavli dua, birde fiili dua vardır. Eylemi ifade eder. Bizim yaptığımız kavli duadır. Asker ve polislerimizin çeşitli mahferde yaptıkları fiili duadır. İnşallah bu iki duanın bileşkesinden ülkemiz adına vahdet ve birlik çıkar duamız kabul olur'' diye konuştu.

 

Haber: Meliha Şeyda Akçakale

Editör: Mahmut Beyaz