Türk milletinin güvenliğini ve huzurunu muhafaza eden Türk Polis Teşkilatı, hem kuruluşunun 173. yılını hem de Polis Haftası’nı kutlamanın haklı gurunu yaşıyor. Ülkemizin birlik, bütünlük ve düzenini sağlamak amacıyla büyük bir fedakarlık örneği sergileyen, tüm zorlu şartlara rağmen azim, kararlılık ve cesaretle örneği olmayan bir mücadele veren Türk milletinin kahraman polisleri, Polis Haftası’nı kutluyor. Kamusal düzeni korumak için canını dişine takan, bu uğurda şehit düşen yada gazi olan emniyet personellerinin en değerli emaneti çocukları diğer günlerde olduğu gibi Polis Haftası’nda da Emniyet yetkilileri tarafından yalnız bırakılmıyor. Geçtiğimiz günler Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü’nün organizasyonuyla Gaziantep’ten şehit ve gazi yakınları Kahramanmaraş’a davet edilmiş, Kahramanmaraş’taki şehit ve gazi aileleriyle bir araya gelerek birlik ve beraberlik vurgusu yapmıştı. Bunun ardından ise dün yine Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü tarafından şehit ve gazi çocuklarına yönelik program düzenlendi. Düzenlenen programda 40’ı aşkın şehit ve gazi çocukları ilk olarak Arsan Center’da sinema filmi izledi. Sinema filminin ardından Emniyet yetkilileri ile çocuklar Piazza’ya geçerek bowling oynayıp, stres attılar.

ONLARIN YANINDA OLDUĞUMUZU HİSSETTİRMEK GÜZEL BİR DUYGU”

Program boyunca şehit ve gazi çocuklarının yanından bir an olsun ayrılmayan, onlara mihmandarlık yapan Bölge Trafik Şube Müdürü Arif Gürbüz, çocuklara ve ailelerine yanlarında olduklarını hissettirmeyi amaçladıklarını söyledi. Çocukların yüzündeki mutluğu görmenin kendilerini iyi hissettirdiğini dile getiren Gürbüz, “Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü olarak, Emniyet Teşkilatı’mızın kuruluş yıl dönümünün 173. Yıl dönümü münasebetiyle biz de teşkilat olarak şehit ve gazi çocuklarımızın ve ailelerinin yanında olduğumuzu hissettirmek için bir etkinlik düzenledik. Çocuklarımızla birlikte ilk olarak Arsan Center’da sinema filmi seyrettik. Akabinde ise Piazza’ya geçerek bowling oynadık. Orada birinci, ikinci ve üçüncü gelenlere de kupa ve çeşitli hediyeler verdik. Böyle etkinliklerle onların yanında olduğumuzu hissettirmek güzel bir duygu. Onların sevincini, yüzlerindeki mutluluğu görmek ve buna da sebep olmak bizler için çok önemliydi. Bizde onlarla beraber çocuk olduk, onlarla oyunlar oynadık. Miniklerimize arkadaş mesafesinde olup onlarla sohbetler ettik. Bundan sonraki süreçte de şehit aileleri ve şehit çocuklarımızın yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz” dedi.

BİZLERİN YANINDA OLDUKLARI İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM”

Hatay’da Özel Harekat Şubesi’nde görev yaptığı esnada PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmanın ardından şehit düşen Halil Aksak’ın oğlu Ömer Faruk Aksak da, Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü’nün düzenlediği etkinliğe katıldı. Duygularını anlatan Ömer Faruk Aksak, “Erdem Beyazıt Anadolu Lisesi’nde okuyorum, Emniyet Teşkilatı’mızın 173. Kuruluş yıl dönümü kutlu olsun. Biz şehit ailelerini ve çocuklarını unutmayarak güzel bir etkinlik düzenledi Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü’müz. İlk olarak sinemaya getirdiler, sonrasında da bowling oynadık. Bizleri unutmadıkları için, her zaman bizlerin yanında oldukları için herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

BİZİ HİÇBİR ZAMAN YALNIZ BIRAKMADILAR”

Şehit Halil Aksak’ın kızı Kübra Nur Aksak ise, “Öncelikle Türk Emniyet Teşkilatımızın Polis Haftası’nı ve 173. Kuruluş yıl dönümünü kutluyorum. Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü’müze böyle bir etkinlik düzenledikleri için teşekkür ediyoruz. Böyle etkinleri sürekli yaparak bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmıyorlar. Diğer arkadaşlarımızla kaynaşma fırsatı yakaladık, bizim için güzel bir gün oldu hem film izledik hem bowling oynayarak güzel vakit geçirdik” şeklinde konuştu.

HER AN YANIMIZDALAR”

Programa katılan Zernişan Bilgihan’da Emniyet Teşkilatı’nın 173. Kuruluş yıl dönümünü kutlayarak, emniyet güçlerinin her an kendilerinin yanında olduğunu söyledi. Bilgihan, “Emniyet Teşkilatımızın 173. Kuruluş yıl dönümü öncelikle kutlu olsun. Polis haftası nedeniyle bizleri böyle bir aktivite de bir araya getirdikleri için teşekkür ediyoruz. İnsanlarla kaynaşıyoruz, bizleri mutlu ediyorlar. Bizlerin gerçekten her anında yanındalar ve büyük destek veriyorlar. Böyle etkinliklerle güzel bir gün geçirme imkanı buluyoruz, bu etkinlerin devamını da diliyoruz” dedi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz