Önceki gün sabah Şırnak’ta Türk Silahlı Kuvvetleri’nce (TSK) terör örgütü PKK’ya yönelik yürütülen operasyon kapsamında Gabar Dağı’nda teröristlerin tuzakladığı bombanın infilak etmesi sonucu 3 asker şehit olmuş, 5 askerde yaralanmıştı. Şehit olan 3 askerden biri olan Kahramanmaraşlı Jandarma Uzman Onbaşı Mehmet Yavşan’ın naaşı Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığındaki törenin ardından askeri helikopterle Kahramanmaraş Havalimanı'na getirildi. Şehidin naaşı buradan da helallik alınmak üzere Türkoğlu İlçesi Avşarlı Mahallesi’ndeki babaocağına götürüldü. Bu sırada şehidin ailesi ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Helallik alınması üzerine şehidin cenazesi Avşarlı Mahallesi’nde cenaze töreninin düzenleneceği alana getirildi. Daha sonra Şehit Yavşan'ın naaşı, İl Müftüsü Celal Sürgeç'in kıldırdığı cenaze namazının ardından toprağa verildi.

ŞEHİDİN BABASI: “VATAN SAĞOLSUN”
Tören alanında oğlunun Türk Bayrağı’na sarılı tabutuna bakarak içten içe ağıt yakan baba Kazım Yavşan’ı, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak teselli etti. Kaynak’ın tesellisi sırasında baba Kazım Yavşan, “Vatan sağ olsun, canımız kanımız bu vatana feda olsun” diyerek, metanetini korumaya çalıştı.

ŞEHİDİN ANNESİ: “BENİ BIRAKIP NEREYE GİDİYORSUN?”
Tören alanında şehit oğlunun tabutunun önündeki fotoğrafını öpen anne Zeliha Yavşan, gözyaşlarına hâkim olmayarak, “Anan geldi kuzum beni bırakıp nereye gidiyorsun” diyerek ağıt yaktı.

ŞEHİDİN SİLAH ARKADAŞI: “ŞEHİDİMİZİN HEPİNİZE SELAMI VAR”
Şırnak’ta beraber görev yapan ve şehidin silah arkadaşı olan Uzman Çavuş Cemal Odabaşı, “Şehidimizin hepinize selamı var” dedi.

Törene; Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri, Mehmet İlker Çitil, İmran Kılıç, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Cengiz Karagöz, İl Jandarma Komutanı Albay Timuçin Alper, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, siyasi parti başkanları, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz