Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından 23 Nisan 1920’de bundan tam 99 yıl önce dünya çocuklarına armağan edilen ve bu anlamda çocuklara ithaf edilen ilk bayram olma özelliğini taşıyan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da yapılan çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bu kapsamda Şehit Mıllış Nuri İlkokulu oldukça güzel bir 23 Nisan etkinliğine imza attı. Okul müdürü, müdür yardımcıları ve öğretmenleri tarafından organize edilen etkinliklerde öğrenciler gönüllerince eğlendi.

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMIMIZI KUTLUYORUZ
Okul Müdürü Mehmet Ceylan, etkinlikler kapsamında yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Mustafa Kemal Atatürk'ün bütün dünya çocuklarına armağan ettiği ve Dünya'da tek olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutluyoruz. Sayın Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk'un 2023 vizyonu kapsamında farkındalık olarak ve 2023 vizyonunun ruhuna uygun bayramımız güzel kutlanacaktır. Bu kutlamalarda bize yardımcı olan İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Cemal Yılmaz Bey'e, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Harun Kurt Bey'e de ayrıca teşekkürlerimi sunarım. Ayrıca bugün bizi yalnız bırakmayan kahraman ilimizin güzide basını olan Manşet Gazetesine de bizi yalnız bırakmadığı için teşekkür ederim.”

“ÇOK GÜZEL ETKİNLİKLER DÜZENLEDİK”
Öğretmen Umut Cengiz, şunları söyledi: “Ulu Önder Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği bu güzel günde okul idaremizin öncülüğünde çok güzel etkinlikler düzenledik. Çocuklarla hep beraber çok güzel şeyler yapmayı düşünüyoruz. Amacımız Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği gibi eğlenceli güzel bir gün geçirmesini sağlamak. İnşallah çocuklar için hayırlı bir gelecek, vatanımız ve milletimiz için hayırlı zamanlar olur inşallah.”

“BU ŞENLİĞİN GELECEK YILLARA AKTARILMASINI TEMENNİ EDİYORUZ”
Öğretmen Filiz Özatar, şöyle konuştu: “Bugün okulumuzda yapılan şenlik havasındaki 23 Nisan kutlamalarına öğrencilerimizle birlikte neşe içinde bizde katılıyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı bugünü geleceğe armağan eden Atatürk'ü saygıyla anıyoruz. Bu şenliğin gelecek yıllara, nesillere sevgi ile aktarılmasını, belleklerde o şekilde kalmasını diliyoruz.”

“DÜNYA'NIN ÇEŞİTLİ ÜLKELERİNDEN MİSAFİRLER AĞIRLADIK”
Öğretmen Serkan Özer, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklarımıza armağan ettiği bu bayramı bizde okulumuzda coşkuyla kutluyoruz. Geçen hafta 23 Nisan kapsamında Dünya'nın çeşitli ülkelerinden misafirler ağırladık. Bu bayramın Dünya geneline yaymış olmanın ulus olarak mutluluğunu yaşıyoruz. Bu bayramda çocuklara bir eğlence düzenleyip onları mutlu ettiğimiz için yerelde Kahramanmaraş ve ülke genelinde tüm bu faaliyetleri gösteren arkadaşlara teşekkür ediyoruz. Tüm çocuklarımızın ulusal egemenlik ve çocuk bayramını kutluyoruz” ifadelerini kullandı.

“HERKESİN BAYRAMI KUTLU OLSUN”
Öğretmen Çiğdem Karaca Demir, şunları kaydetti: “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm ülkemize, Kahramanmaraş'ımıza ve kendini çocuk hisseden bütün herkesin gönlünce eğlenebileceği bir gün olmasını diliyorum. Herkesin bayramı kutlu olsun, kendini çocuk hisseden herkeste mutlu olsun inşallah.”

“ÇOCUKLARIMIZ İÇİN DAHA EĞLENCELİ BİR ORTAM HAZIRLADIK”
Öğretmen Ayşegül Bayazıt Ergin, “Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyoruz. Okulumuzda gösterileri klasik dans gösterileri şeklinde değil de daha sıcak bir ortam olması için şenlik tadında kutluyoruz.  Çocuklarımız için daha eğlenceli bir ortam hazırladık. Herkesin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum” şeklinde konuştu.  

“ÇOCUK BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN”
Öğretmen Gamze Sevim, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı çocukların çok güzel geçirmesini diliyorum. Çocuk bayramımız kutlu olsun. Bütün çocukların özgürce yaşamasını diliyorum” diye konuştu.

“ÇOCUKLARIN BİR GÜN DEĞİL HER GÜNÜ BAYRAM TADINA GEÇİRMESİ DİLİYORUM”
Öğretmen Seydi Sevim, şunları dedi: “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk bu bayramı kurtuluş savaşında ailesini kaybeden çocuklara atfederek bu bayramın kutlanmasını istemiş. Biz yıllardır bu bayramı kutluyoruz, İnşallah bizden sonra da bizim çocuklarımız, torunlarımız kutlayacaktır.  Dünya'da tek olması sebebiyle de bizim ülkemiz adına çok güzel bir bayram. İnşallah Dünya'daki tüm çocukların bir gün değil her günü bayram tadına geçirmesi diliyorum.”

“İNŞALLAH HEP BERABER GÜZEL ŞEYLER YAPMAYI PLANLIYORUZ”
Duraklı Mahallesi Muhtarı Mustafa Kar ise, “Öncelikle Müdürüme ve yardımcılarına teşekkür ediyorum. Yeni olmamıza nazaran ama onların yardımlarıyla güzel bir etkinlik oluyor daha da güzel olacak. İnşallah hep beraber güzel şeyler yapmayı planlıyoruz. 23 Nisan Çocuk Bayramını canı gönülden kutluyorum. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın bizlere hayırlı birer evlat olmasını, bir idareci olmasını temenni ederim” ifadelerini kullandı.

Haber: Mehmet Can Tekdöş/Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz