Yaptığı yatırımlar, gerçekleştirdiği projelerle ilçesine ilkleri yaşattığı gibi Türkiye’nin birçok noktasındaki belediyelere de örnek olan ve insan odaklı hizmetleriyle vatandaşların yüzlerini gülümseten Onikişubat Belediyesi, Şehit Hüseyin Varol Kapalı Yüzme Havuzu’nu faaliyete geçirdi.

‘ÖZGÜRCE YAŞAYABİLİYORSAK ŞEHİTLERİMİZE BUNU BORÇLUYUZ’

Açılışta konuşan İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, “Bizim toprağımız muazzez, insanımız mübarek, bayrağımız kutsal, toprağımız şehit kanları ile sulanmıştır ve toprak değildir vatandır” dedi. Güvenç konuşmasını şöyle sürdürdü: “Böyle bir Albayrak altında huzur içerisinde, özgürce, hür bir şekilde yaşayabiliyorsak, bunu şehitlerimize borçluyuz. Dünyada bu kadar ağır bedeller ödeyerek bayrağa vatana, toprağa sahip olan başka bir ülke yoktur. Birçok devletin bayrağı, toprağı, vatanı var ama bizim kadar bedel ödeyerek bunlara sahip olan başka millet yoktur. Onun içinde bizim toprağımız muazzez, insanımız mübarek, bayrağımız kutsal, toprağımız şehit kanları ile sulanmıştır ve toprak değildir vatandır. Şükredeceğimiz çok şey var. Büyüklerimiz her zaman söyler; insanoğlu nefes alıp verirken 2 kere şükretmeli. ‘Alırken nefes alabiliyorum diye şükredeceksin. Verirken nefesi verebildim diye şükredeceksin.’ Bu alıp-verme fiilinde hayatı sağlayan 2 büyük olay var. Nefes alamazsan ayrı dert, aldığın nefesi veremezsen ayrı dert. Şu günlerde Cenab-ı Mevla, tüm bilim adamlarına, yeryüzüne, insanlara, dünyaya göremediğimiz, bilemediğimiz adını virüs koyduğumuz bir virüsle nefes alıp vermenin kıymetini öğretiyor. Cenab-ı Mevla diyor ki; ben izin vermezsem nefes alıp veremezsiniz. AK Parti, tüm teşkilatıyla sürekli çalışıyor. Onikişubat belediyemizi hayata geçirdiği yüzme havuzu projesinden ötürü tebrik ediyorum.”   

EĞİTİM VE SPOR BİR ARADA

160 metrekare yüzme havuzu, 89 metrekare fitness salonu, kafeterya ve giyinme odalarının mevcut olduğu havuzun açılışında konuşan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, “Onikişubat Belediyesi, vatandaş odaklı çok sayıda proje hayata geçirdi. Hayata geçen tüm projelerimiz gerçekten dikkatte değer çalışmalar. İlçede 836 milyon metrekare kilit parke, 467 bin ton asfalt, 312 park, 7 yüzme havuzu, 7 tane okul, 60 kırsal mahallede kültür evleri yaptık.   Eğitim alanında dikkate değer birçok proje hayata geçirdik. İlçede bulunan 5 yüzme havuzuna 6.’sını eklediğimiz, 2319 metrekare alanda hizmet verecek. Şehit Hüseyin Varol Kapalı Yüzme Havuzu ile vatandaşlarımızın spor yapabilecekleri alanları çoğaltıyoruz. Tesisimizde; 160 metrekare yüzme havuzu, 89 metrekare fitness salonu, kafeterya ve giyinme odaları mevcut. Fitness Salonunda; 6 koşu bandı, 2 dikey bisiklet, 1 yatay bisiklet, 1 göğüs ve sırt aleti, 1 ağırlık seti, 1 terazi, 1 mekik, 2 kardiyo ve 1 eliptik bisiklet ile tam teçhizatlı bir şekilde vatandaşlarımıza hizmet vermeye hazır durumda” ifadelerini kullandı.

HABER:ABDULSAMET İSPİR

Editör: Mahmut Beyaz