Şehit Deniz’in naaşı Hakkâri’de düzenlenen askeri törenin ardından askeri uçakla Kahramanmaraş Havaalanı’na, daha sonra ise Andırın’ın İlçesi Yeşilova Mahallesi’ndeki Sağlık Ocağı’na getirildi. Şehidin ailesinin Osmaniye’de ikamet etmesinden dolayı dedesi İsmail Deniz'in evinin önünde helallik alındı. Cenazenin eve getirilişi sırasında şehidin ailesi ve akrabaları göz yaşlarına boğuldu. Şehidin naaşı helallik alınmasının ardından Yeşilova Mahallesi’nde törenin düzenleneceği alana getirildi. Törende anne Hatice Dudu baba Mustafa şehit oğullarının tabutu başında metanetini korumaya çalışırken, baba Mustafa Deniz’i Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak teselli etti. Şehidin özgeçmişinin okunmasıyla başlayan cenaze töreni, kılınan namazın ardından binlerce vatandaş tarafından gözyaşları eşliğinde toprağa verildi.

ŞEHİDİN ANNESİ: SİZDE ONUR’UMUN KOKUSU VAR
Yeşilova Mahallesi’nde Şehit Deniz için düzenlenen cenaze törenine şehidin silah arkadaşları da katılarak, şehidin annesi Hatice Dudu Deniz’in elini öptü. Şehit oğlunun silah arkadaşlarına sarılan anne Deniz, “Sizde Onur’umun kokusu var. Gelin size bir sarılayım” dedi.

ŞEHİT OĞLUNUN TABUTU KARŞISINDA İÇTEN İÇE AĞIT YAKTI
Tören alanında şehit oğlunun tabutunun karşısına geçen anne Deniz, oğlunun fotoğrafına dakikalarca bakarak, içten içe ağıt yaktı. Anne Deniz’i yakınları teselli etti.

ŞEHİDİN ABLALARI GÖZYAŞLARINA BOĞULDU
Şehit Onur Deniz’in kendisinden büyük Pınar ve Şerife adında 2 ablası cenaze töreninde kardeşlerinin tabutuna sarılarak, gözyaşlarına boğuldu.

10 GÜN ÖNCE DOĞUM GÜNÜYDÜ
Hakkâri’nin Çukurca İlçesi’nde şehit olan Onur Deniz’in henüz 10 gün önce doğum gününün olduğu ve mesleğe daha 8 ay önce başladığı bilgisine ulaşıldı.

ETHEM AĞABEYİNE SELAM SÖYLE KUZUM’
Deniz'in akrabası olan ve 23 Nisan 2016'da Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlerin açtığı keskin nişancı ateşiyle şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Ethem Hacımahmutoğlu'nun annesi Rahime Hacımahmutoğlu, "Hiç sevinmesinler anneler ağlıyor diye. Biz çiçeklerimize ağlıyoruz. O teröristler hiç sevinmesinler. Ethem Ağabeyine selam söyle kuzum" diye konuştu.

Törene; Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, 2. Ordu Harekât Kurmay Başkanı Tuğgeneral Hançeri Sayat, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Vali Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Erkoç, İl Jandarma Komutanı Albay Timuçin Alper ile siyasi, askeri ve sivil erkân katıldı

HABER: EMRE AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz