Baksı Müzesince bu yıl 5'incisi 11-13 Mayıs'ta yapılacak "Baksı Müzesi Öğrenci Sanat Şenliği" kapsamında organize edilen, Baksı Müzesi, Milli Eğitim Bakanlığı, Bayburt Bilim Sanat Merkezi ile PTT Genel Müdürlüğünün de destek verdiği yarışmaya, ülke genelindeki 56 bilim ve sanat merkezinden 528 resim katıldı. 
Yarışmanın birincisi Sinop Bilim ve Sanat Merkezinden Göktan Aktan, ikincisi Şehit Polis Mehmet Karacatilki Bilim ve Sanat Merkezinden Duru Erbil ile üçüncüsü Kahramanmaraş Bilim ve Sanat Merkezinden Ali Arslan'a ödül ve hediyeleri verildi.
Baksı Müzesi Kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, Baksı Kültür Sanat Vakfı'nın iki odağı olduğunu belirterek bunlardan birinin çocuk, diğerinin de kadın olduğunu söyledi. 
Türkiye genelindeki bilim ve sanat merkezlerinin matematik ve duygusal zeka bağlamında yetenekli çocukları destekleyen önemli kuruluşlar olduğunu ifade eden Koçan, "Mail art sanatını, sanata çok meraklı İtalyan bir iş insanı 'Mektuplaşırken acaba sanata yeni bir akış bu iletişim kanalından sağlayabilir miyiz' düşüncesiyle hobi düzeyinde başlatmış. Mail art aslında şunu gündeme getiriyor: birincisi bizim iletişim kanalımızı diri tutuyor, ikincisi de madem bu kullanılan bir kanal, o zaman onu sanatsal yaratıcılık açısından da aktive edelimdir. O açıdan mail art, internetin olduğu bir dünyada, mektup yazmayı unuttuğumuz bir dünyada o geleneği diri tutan bir şeydir."

İHA

Editör: Mahmut Beyaz