Türkoğlu’nda Yaşam” konulu resim sergisi Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde sanatseverlerle buluştu. Ressam Mehmet Akif Orçan'ın eserleriyle Türkoğlu Belediyesi'nin önderliğinde düzenlenen sergi yoğun ilgi gördü.

Ressam Orçan'ın eserlerinden oluşan sergiye Türkoğlu Kaymakamı Serdar Kartal, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ve çok sayıda dernek ve sanatseverler katıldı. Eserleriyle ilgili gazetemize bilgilendirme yapan Orçan, Serginin özgün basın eserleri olduğunu söyleyerek serginin çok fazla ziyaretçiyi hak ettiğini söyledi. Binin üzerinde eseri olduğunu ifade eden Orçan, şunları kaydetti: “Sergim Güzeldi.Eğlenceliydi.Bana,sanatta 20.yaş günü sergisi oldu. Özgün baskı tekniğini,fotokopi zannedenler oldu. Ziyaretçilerime özgün baskı resim hakkında açıklayıcı bilgiler verdim.Küçük boy çalışmalarımın hiç saymıyorum bile, binin üzerinde resmim var.Bunlardan sadece 70 tanesine bu sergide yer verdim. Bu sergi çok daha fazla görücüyü hak ediyor. Sergimi ziyaret edenler; “Neden Avm’lerde, kültür merkezlerinde açmadın.” diyorlar. Ben farklı bir cevap veriyorum. “Diğer şehirlerdeki Avm’leri araştırdık.Birçok şehirdeki Avm’lerde sanatçılar sergi açmaları için bizzat davet ediliyor. Teşvik ediliyor, rahatça sergi açıyorlar.Yine kültür merkezleri de öyle. Burada sergi açmak için dilekçe verdiniz mi hiç ? Bu kurumlara siz hiç sordunuz mu ? Sergi açacak ressamlardan ne istiyorsunuz diye ? son sözü onlara bırakıyoruz." Bilir Dağıtım’ın katkılarıyla gerçekleşen sergiye ilişkin,Yönetim Başkanlarından Bülent Bilir yaptığı açıklamada, “Yaşadığımız memleketimizin izlerini ortaya çıkartan,kapılarını açan bu çalışmaları gördükçe memnuniyetimiz artıyor. Profesyonel çalışmalar gördüm.Farklı yerlerde sergilenerek daha fazla vatandaşın görmesini de arzu ederim.Büyük ilgi alacağını düşündüğüm bu eserler, diğer kurumların da ev sahipliği yapmasına umarım bir başlangıç olur” dedi.

HERKESE HİTAP EDİYOR

Serginin açılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Orçan şöyle devam etti: “Sergimizi okuyucularımıza ulaştıran değerli basın mensubu tüm arkadaşlarımıza, Türkoğlu Kaymakamı Serdar Kartal’a,Türkoğlu İlçe Belediye Başkanı Osman Okumuş’un teşriflerine, İl Milli Eğitim Müdürü, Mehmet Emin Akkurt’un ev sahipliğine dostlarıma, ve etkinliğimize katkı sağlayan Uzman & Bilir Dağıtım’a çok teşekkür ediyorum.” Kahramanmaraş,Türkoğlu İlçesi ,Beyoğlu Belediyesi ve doğasını konu alan resimlerden oluşan sergi ziyaretçileri ağırlamaya devam ediyor.Günlük hayat, eğitim,sosyal yaşamdan,yörenin geleneksel çalışan Anadolu kadınlarına kadar geniş bir yelpazede eser çıkartan Akif Orçan’ın resimlerini İl Milli Eğitimi ziyaret edenler yakından inceleme fırsatı yakaladı. Serginin bu cuma günü sona ereceği bildirildi.

 

Haber: Kübra Dilbirliği


 

Editör: Mahmut Beyaz