Eylül 2016’da Türk Silahlı Kuvvetleri’nce (TSK) terör örgütü PKK’ya yönelik yürütülen operasyonlar kapsamında Hakkâri’nin Çukurca İlçesi’nde teröristlerle girilen çatışmada kahramanca çarpışarak şehit düşen Uzman Çavuş Haşim Yenigül’ün emaneti olan oğlu için Kahramanmaraş Valiliği ile Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’nin işbirliğinde anlamlı bir program yapıldı. Şehit Haşim Yenigül’ü şehadetinin ikinci yıl dönümünde hem anmak hem de oğlu Haşim Yenigül’ün sünnet mevlidini gerçekleştirmek adına düzenlenen program bir taraftan renkli görüntülere sahne olurken, diğer taraftan da duygu dolu anların yaşanmasına sebep oldu. Mutluluk ve hüznün bir arada yaşandığı programda ilk olarak Vali Vahdettin Özkan’ın makam aracı şehit çocuğunun Boğaziçi Mahallesi’nde bulunan evine gitti. Büyük bir kalabalık eşliğinde annesi Leyla Yenigül ve ağabeyi Metin Yenigül ile birlikte makam aracına binen küçük Haşim, polis ve jandarmanın kontrolünde babasının yanına, Şeyh Adil Mezarlığı içerisinde bulunan şehitliğe getirildi. Burada Şehit Haşim Yenigül için Kur’an tilaveti okunurken, minik Haşim ve ağabeyi Metin babalarının mezarını öpücüklere boğdu. Kur’an tilavetinin okunmasının ardından ise Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’ne geçildi. Program dernek binasında okunan Mevlid-i Şerif ile son buldu.

ÇOK FARKLI DUYGULAR İÇERİSİNDEYİM”
Program sırasında duygularını ifade eden şehit eşi Leyla Yenigül, bütün duyguları bir arada yaşadığını ifade ederek, şöyle konuştu: “Bugün çok farklı duygular içerisindeyim. Hem hüzünlüyüm hem mutluyum. Bugün bizim eşimle evlilik yıl dönümümüz. Valimize çok teşekkür ediyorum. Eşimin şehadetinden bu yana hiçbir zaman yanımızdan ayrılmadı. Bugünde bize bunu gösterdi. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Bu ortamı görmek, evlatlarımın hatıralarında böyle güzel bir günün kalması benim için çok önemli.”

VATANIMIZ SAĞ OLSUN”
Şehit Haşim Yenigül’ün babası Metin Yenigül ise bugün kendileri için çok önemli bir gün olduğunu belirterek, acıyı, tatlıyı, mutluluğu ve hüznü bir arada yaşadıklarını kaydetti. Yenigül, “Bugün bizim için çok önemli bir gün. Oğlumun evlilik yıl dönümü. Şehadetinin ise 2’nci yıl dönümü. Şehit babasının ismini taşıyan torunumun sünnet günü. Bugüne acıyı, tatlıyı, mutluluğu, hüznü hepsini bir sığdırdık. Vatanımız sağ olsun. Askerimizden, polisimizden, devletimizden Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

BUGÜN ÇOK MUTLU, ONURLU BİR GÜNÜ YAŞIYORUZ”
Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Yunus Karaman’da, “Aslına bakarsanız bugün çok mutlu, onurlu bir günü yaşıyoruz. Şehidimizin evladının bizlere ve tüm Türkiye’ye emaneti olan kendi ismini taşıyan Haşim için sünnet mevlidi düzenledik. İnanın duygularımı ifade edemiyorum çünkü bu işin hazırlanışının her aşamasında işin içindeydik. Planlamasını yaptık. Ama şu manzarayı görünce ben çok duygulandım. Evet, bu vatan için biz çok şehit verdik ve vermeye de devam edeceğiz. Bir Haşim gittikçe yerine binlerce Haşimlerin geldiğini görüyoruz. Ben bu organizasyonda bizlere destek olan Valimiz Vahdettin Özkan’a çok teşekkür ediyorum. Bu vesile ile de tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

Haber: Emre AKKIŞ/Ahmet GÜNEÇIKAN

Editör: Mahmut Beyaz