- LİCE'DE TERÖRİSTLERİN YOLA DÖŞEDİĞİ MAYININ İNFİLAK ETTİRİLMESİ SONUCU ŞEHİT OLAN JANDARMA UZMAN ÇAVUŞ İBRAHİM BAĞCI, MEMLEKETİNDE GÖZYAŞLARI ARASINDA TOPRAĞA VERİLDİ.

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde, PKK’lı teröristlerin yola döşediği mayının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Jandarma uzman çavuş İbrahim Bağcı, memleketi Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Lice-Bingöl yol ayrımındaki Tavşantepe mevkisinde teröristler tarafından yola döşenen mayın, askerlerin geçişi sırasında patlatılması sonucu jandarma uzman çavuş İbrahim Bağcı ile arkadaşı şehit oldu. Şehit, Diyarbakır’da düzenlenen törenin ardından hava yolu ile Kahramanmaraş’a getirildi. Buradan da şehidin naaşı, Türkoğlu ilçesi Uzunsöğüt Mahallesi’ndeki Merkez Camii’ne getirildi.

 
Cenaze törenine; Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Garnizon Komutanı Albay Uzay Şahin, İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Türkoğlu Kaymakamı Serdar Kartal, Ak Parti Milletvekili Veysi Kaynak ile protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Şehit babası Bekir Bağcı, cenaze töreninde ayakta güçlükle dururken, anne Atike Bağcı ise kadın polis ve askerler tarafından teselli edildi. Cenaze namazı esnasında yan yana saf tutan şehidin kardeşleri ise tabut önünde beklerken uzun süre gözyaşı döktü.
İl Müftüsü Muhammet Gevher tarafından öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehit uzman çavuş Bekir Bağcı’nın cenazesi Uzunsöğüt Mezarlığı’nda defnedildi.  İHA

Editör: Mahmut Beyaz