Suriye’nin İdlib bölgesinde geçtiğimiz rejim unsurlarının saldırısı sonucu 34 kahraman Türk askerinin şehit düşmesinin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri’nce başlatılan Bahar Kalkanı Harekatı tüm hızıyla devam ediyor. Harekat kapsamında terör örgütü hedefleri bertaraf edilirken, terörist unsurlar da etkisiz hale getiriliyor. Harekat kapsamında Türkiye’ye acı haberler de geliyor. Suriye’den gelen son acı haber ise bir kez daha Kahramanmaraş’a düştü. Harekat kapsamında Suriye’nin Muhanbal Bölgesi’nde bulunan askerlerimiz, rejim unsurlarının roket atarlı saldırısına uğradı. Saldırıda Kahramanmaraş’ın Ekinözü nüfusuna kayıtlı 28 yaşındaki Piyade Uzman Onbaşı Oğuzhan Taş şehit oldu. Oğuzhan Taş’ın acı haberi Elbistan’ın Yunus Emre Mahallesi’nde oturan anne Selamet Taş’a Elbistan Kaymakamı Özkan Demir tarafından verildi. Baba Muhyi Taş’ın ise oğlunun acı haberini Antalya’da aldığı öğrenildi. 4 çocuğun en büyüğü olan Oğuzhan Taş'ın şehadet haberiyle gözyaşlarına boğulan acılı anne ve babayı Kaymakam Demir teskin etti. Bekar olan Oğuzhan Taş'ın şehit olduğunu duyan yakınları ve komşuları eve akın etti. Şehidin baba ocağına ve evin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı.

BABAOCAĞI’NDA HELALLİK ALINDI

Şehit Taş’ın Türk bayrağına sarılı naaşı sabah saatlerinde karayolu ile Elbistan’a getirildi. Şehidin naaşını taşıyan cenaze aracına, ilçe girişinden itibaren polis ve jandarma araçları sirenlerini çalarak eşlik etti. Şehidin naaşı ilk olarak Yunus Emre Mahallesi’ndeki baba ocağına götürülerek helallik alındı. Baba Muhyi ve anne Selamet Taş ile şehidin kardeşleri ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Burada alınan helalliğin ardından şehidin ay yıldızlı bayrağa sarılı tabutunu taşıyan cenaze aracı, törenin yapılacağı Hocazade Camii yanındaki alana geldi. Baba Muhyi Taş, Vali Vahdettin Özkan tarafından teselli edildi.

MASKE DAĞITILDI, SAFLAR BOŞLUK BIRAKILDI!

Törende İl Müftüsü Celal Sürgeç, korona virüs tedbirleri kapsamında vatandaşlardan saf tutarken mutlaka aralarında boşluk bırakmalarını istedi. Törene katılanlara maske dağıtılırken, ayrıca el dezenfektanı ile de tedbir alındı. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, tören mangası tarafından alınarak namazın kılınacağı alana götürüldü. Burada ilk olarak şehidin öz geçmişi okundu. İl Müftüsü Celal Sürgeç’in kıldırdığı namaz öncesinde helallik alındı. Namazın ardından şehidin naaşı silah arkadaşları tarafından omuzlara alındı. Şehidin naaşı, Hocazade Mezarlığı’na kadar dualar ve tekbirler eşliğinde götürülerek buradaki şehitliğe defnedildi.

Törene, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri İmran Kılıç, Ahmet Özdemir, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Elbistan Kaymakamı Özkan Demir, Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ertuğrul Sağlam, İl Jandarma Komutanı Albay Numan Öksüz, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, Elbistan Cumhuriyet Başsavcısı Hayri Ormancı, Ekinözü Kaymakamı Talat Tabur, Ekinözü Belediye Başkanı Bilal Eker, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, askeri erkan, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz