Kentte 1994 yılında temeli atılarak 2 yılda tamamlanıp 1996 yılında hizmete açılan Kahramanmaraş havaalanının yetersiz kalması ve ihtiyaca cevap vermemesi nedeniyle yeni bir havaalanı yapımı için harekete geçilmişti. Siyasilerinde desteği ile 2015 yılında yaklaşık 650 bin m2 ilave kamulaştırma sonrası 2016’da yapımına başlanan yeni terminal binası 2019 yılının Ocak ayında ilk uçuşunu gerçekleştirerek hizmete açılmıştı. 79 milyon TL’lik bir yatırımla iç ve dış hatları binası ile modern bir havalimanına kavuşan Kahramanmaraş, artık istediği lokasyonlara kolayca uçabileceğini düşünürken, geçtiğimiz hafta Türk Hava Yolları’nın uçak sefer sayısını düşürmesiyle büyük bir şok yaşadı.

MİLLETVEKİLİ MAĞDURİYET GİDERİLMELİ DEMİŞTİ

Konuyla ilgili geçtiğimiz haftalarda açıklamalarda bulunan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, “Bu açık bir itirazdır: THY’nin Kahramanmaraş’ı ile ilgili uygulamaları vatandaşı yıldırmış ve bıktırmıştır. Özellikle günde bir kez olan Ankara Kahramanmaraş seferleri günün en olmaz saatlerinde olması yetmez gibi, sürekli gününün değiştirilmesi, seferlerin iptal edilmesi artık vatandaşı isyan ettirmektedir. En son bugün; uçuşa saatler kala uçuş yine iptal edildi. Vatandaş bu saatte ne yapacak? Olan mağduriyeti nasıl telafi edeceksiniz? Bu davranışınızı kınıyorum, tekrarlanmaması için özen gösterilmesini istiyorum” diyerek sitemini dile getirmişti. Yapılan bu açıklama sonrası mağduriyetin giderilmesi dururken THY, şok bir kararla Kahramanmaraş uçak sefer sayısını düşürdü.

KAHRAMANMARAŞ’IN SAHİBİ YOK MU?

Gazetemize gerek mesaj, gerekse telefon yoluyla ulaşan bazı işadamları tepkilerini şu şekilde dile getirdi: “Kahramanmaraş, yaklaşık 40 milyar liralık ekonomisi ve bin 800 sanayi işletmesiyle Türkiye ekonomisine katkı sağlayan bir şehir. Her geçen gün ihracat pazarlarını genişleten şehrimiz maalesef üvey evlat muamelesi görüyor. Eski havaalanı yetersiz diyorduk, şimdi ise yeni havalimanımız oldu ancak mağduriyetler daha da artıyor. Başka şehirlerde toplantımız oluyor, havalimanına gidiyoruz ki seferler iptal oluyor. Birçok kereler Gaziantep, Adana ya da son tercih Adıyaman’dan uçmak zorunda kalıyoruz. Buda bizlere maddi ve manevi zarar veriyor. Kahramanmaraş’ın sahibi yok mu? Bu kadar ihracat, bu kadar üreten bir şehir olmasından dolayı adeta cezalandırılmaktadır. Kahramanmaraş’taki sivil toplum örgütlerinin hiç birinin bu duruma sesi çıkmıyor. Uçak seyahati yapanların çoğunluğu kentte başta Ticaret Sanayi Odası ve diğer sivil toplum örgütlerinin üyeleridir. Bizleri bu kadar mağdur eden bir duruma bir an önce STK’lar olarak birlikte hareket ederek tepki göstermelerini bekliyoruz.”


 


 

Editör: Mahmut Beyaz