1936 yılında Mustafa Kemal Atatürk tarafından şehir merkezine hakim tepede bulunan Tarihi Kahramanmaraş Kalesi’ne yaptırılan fakat ilerleyen süreçte sökülen ‘Bayrak Tutan Bozkurt Heykeli’nin, restorasyon çalışmaları süren kaleye yeniden yapılmasına yönelik vatandaşların taleplerini geçtiğimiz günlerde Manşet Gazetesi olarak gündeme getirmiştik. Vatandaşlar, Burdur’un Tefenni İlçesi’nde Kahramanmaraş’tan esinlenerek yapılan heykelin, Tarihi Kahramanmaraş Kalesi’nde de olması gerektiğini belirtiyordu.

“YENİDEN YERLEŞTİRİLMESİNİ RİCA EDERİM”

Bayrak Tutan Bozkurt Heykeli’nin akıbetini ve Kahramanmaraş Kalesi’ne yeniden dikilmesini bu kez ise Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan gündeme getirdi. Aycan, konuyla ilgili Büyükşehir Belediyesi’ne yazılı talepte bulundu. Aycan, yazısında, “Mustafa Kemal Atatürk’ün emriyle şehrimizde Fransız işgali sırasında yaşanan ‘Bayrak Hadisesi’ anısına, Türk’ün iman gücünün sembolü olarak yaptırılan ve Kahramanmaraş Kalesi’ndeki bayrak direğine yerleştirilen Bayrak Tutan Bozkurt Heykeli’nin uzun süredir yerinde olmadığı bilinmektedir. Bu, şehrimizde huzursuzluğa ve tartışmaya neden olmaktadır. Tarihimizin dönüm noktası olan olayın ve şehrimizin kahramanlığının sembolü olan Bayrak Tutan Bozkurt Heykeli’nin Kahramanmaraş Kalesi’ndeki yerine yerleştirilmesini önemle rica ederim” ifadelerini kullandı.

1936 yılında da Mustafa Kemal Atatürk'ün emriyle o günün anısına Kahramanmaraş Kalesi’ne dikilen Bozkurt Tutan Bayrak Heykeli’nin altındaki plakada ise “28 Teşrin-i Sani 335 (28 Kasım 1919) Cuma Günü Türk Maraş, Silah Gücü İle İnen Bayrağını İman Gücü İle Yeniden Dalgalandırdı" yazısı yer alıyor.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz