Mütevaziliği, samimiyeti, gayreti ve azmi ile Kahramanmaraş’ın yetiştirdiği önemli kişiliklerden biri olan, siyasi yaşamı boyunca da vatandaşla, halka beraber yol yürüyen AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 31 Mart yerel seçimlerinde gönül verdiği partisi AK Parti’nin seçimleri kazanması adına esnaf gezmelerine çıkan ve sorunları, sıkıntıları, talepleri dinleyen, bu olguları da çözüme kavuşturma noktasında çaba harcayan Ahmet Özdemir’in bu kez ki durağı Dulkadiroğlu İlçesi, Zübeyde Hanım Bulvarı oldu. Bulvar üzerindeki esnafları tek tek ziyaret eden Özdemir, 31 Mart için Cumhur İttifakı’na destek istedi.

“VATANDAŞIMIZLA İYİ BİR İLİŞKİMİZ VAR”
Esnaf gezisi sırasında açıklamalarda bulunan Özdemir, vatandaşla iyi bir ilişkilerinin olduğunu söyledi. Özdemir, “Bugün Dulkadiroğlu İlçe Başkanımızla Dulkadiroğlu İlçe Teşkilatımızla beraber Bahçelievler’deki esnaflarımızı ziyaret ediyoruz. Biz aslında her gün bir yerde esnafımızı ziyaret ediyoruz. Sadece milletvekillerimiz değil, belediye başkanlarımız, teşkilatlarımız 25-30 koldan her gün sabah şehre iniyoruz ve tabii ki sahada olduğumuz içinde bunun karşılığını görüyoruz. Vatandaşımızın ilgisi gün geçtikçe artıyor. Bu şu demek; kararsız seçmen git gide azalıyor. Seçmen yeniden istikrara ve kendi partisine oy verme yönünde kararlılığını göstermeye başladı. Buda biz çalıştıkça oluyor. Bundan dolayı memnunuz. Bugün bu bölgeyi gezeceğiz. Esnafımızın yerel yönetimlerle ilgili beklentileri varsa onları dinleyeceğiz. Hükümetimizden beklentileri varsa onları dinleyeceğiz ve ilgili yerlere bunları söyleyeceğiz. Bunun şöyle bir katkısı var; AK Parti millet odaklı siyaset yapan bir parti olduğu için milletinin kendisine oy veren kendisini ayakta tutan en önemli unsur millet olduğu için onunla birlikte hareket etmek zorunda, onu dinlemek ve gereğini yapmak zorunda. Bizde bu zorunluluğun bize keyfe dönüştüğünü, bu konuda onların hizmetkârı olduğumuzu onlara hissettiriyoruz. Vatandaşımızla iyi bir ilişkimiz var” ifadelerini kullandı.

“CUMHUR İTTİFAKINA ÇOK ÖNEMLİ BİR SAHİPLENME VAR”
“MHP'den cumhur ittifakına çok önemli bir sahiplenme var” diyen Özdemir, sözlerinin devamında şöyle konuştu: “Devlet Bahçeli hiç bir ön şartımız olmaksızın bir beklentimiz olmaksızın bizden bir bakan talebi olmadı, belediye başkanlığı anlaşmazlığı hiç olmadı, meclis üyelikleriyle ilgili hiçbir tartışma olmadı. 2014 yılında MHP hangi meclis üyelerini almışsa onları vereceğiz dedik kabul ettiler. MHP burada bir beka meselesi gördüğü için bunu yaptı. Esnaflarımızdan bazıları bize burada ne beka meselesi var? Özellikle İYİ Parti'ye meyil etmiş olan esnaflarımız bu soruyu soruyor. Kahramanmaraş da hiçbir zaman PKK'nın ve HDP'nin bir varlığı olamaz. Çünkü Kahramanmaraşlı buna meydan vermez. Ama şimdi millet ittifakı dediğimiz ittifak CHP kimliği altında HDP'linin birini getirecek Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine meclis üyesi girdirmeye çalışacak. Şimdi bizim bekadan kastımız bu. Biz şunu demiyoruz tankla tüfekle devleti yıkacaklar. Allah'ın izniyle yıkamayacaklar zaten siz 15 Temmuz da bu devleti karanlık bir dehlizden devletin elinden tutup siz çektiniz. O yüzden bunu zaten yapamayacaklar.”

“VATANDAŞIMIZIN BEKLENTİLERİNİ DİNLİYORUZ”
Vatandaşların beklentilerini dinlediklerini dile getiren Özdemir, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Vatandaş sizinle irtibatı kopartır sizinle konuşmazsa size oy vermez. Şimdi vatandaşla konuşuyoruz bize beklentisini söylüyor. Beklentisini söylemenin altındaki mantık "siz bunu yapabilirsiniz ama biz şunu da istiyoruz". Bu beklenti biz size oy vermeye devam edeceğiz beklentilerimizi yerine getirindir. Dolayısıyla da muhalefetin bu söylemi doğru bir söylem değil ayrıca şimdi aslında daha güçlü bir altyapıyla giriyoruz. AK Parti'nin zaten çok güçlü bir kadrosu vardı ve çok büyük bir oy potansiyeli vardı. Buna Milliyetçi Hareket Parti'sinin kadrosu ve oy potansiyeli de eklendi. Dolayısıyla muhalefetin söylediği sözün bir karşılığı yok.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz