CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, partisinin il binasında kentte görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldi. CHP Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş, Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ejder İşlek ve teşkilat mensuplarının da katıldığı toplantıda konuşan Öztunç, sözlerinin başında partisinin kuruluş yıl dönümü kutladı. İzmir Fuarı’ndan bahseden Öztunç, fuarın kentin tanıtımı noktasından çok önemli olduğunu belirterek, güzel bir fuar atmosferi yaşadıklarını belirtti. Sözlerinin devamında Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’e sorular yönelten Öztunç, seçimin üzerinden 6 ay geçmesine rağmen hiçbir hizmetin yapılmadığını vurguladı.

“BİR SİYASİ PARTİNİN 96 YIL AYAKTA OLMASI KOLAY DEĞİL”
Öztunç, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “9 Eylül bizim için önemli bir gün. 9 Eylül Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluş günüdür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ile birlikte CHP’yi 9 Eylül günü kurmuştur aynı zamanda İzmir’in kurtuluş günüdür. 9 Eylül Türkiye’nin kurucusu ve kurtarıcısı CHP’nin de doğum günüdür. Ben bir kez daha bütün CHP’lilerin doğum gününü kutluyorum. Bir siyasi partinin 96 yıl ayakta olması kolay değil. Biliyorsunuz Türkiye’de ne partiler geldi geçti. Ama CHP her şeye rağmen her türlü iftiraya rağmen her türlü dedikoduya rağmen ayakta.

“İZMİR FUARI KENT İÇİN ÇOK ÖNEMLİYDİ”
Birkaç gün önce İzmir fuarı vardı. Bu fuarda Kahramanmaraş onur konuğuydu. Ben İzmir Fuarı’nda Kahramanmaraş’ı onur konuğu olarak kabul eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e bir kez daha teşekkür ediyorum. Güzel bir fuar açılışı oldu. Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan vardı. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu vardı. Milletvekillerimiz vardı. Kahramanmaraş’ı temsilen de Habibe Öçal vekilimizle ben vardım. Kahramanmaraş stantları gayet güzeldi.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDE İSRAF NE DÜZEYDE?”
Yerel seçimin üzerinden uzunca bir süre geçti. 6 ay önce ben ve Hayrettin Bey sahadaydık. Vatandaşlara vaatlerimizi dile getiriyorduk. Kahramanmaraş halkı da Hayrettin Beyi seçti ve bizde milletimize saygı duyduk. Bu şekilde Hayrettin Bey belediye başkanı oldu ve 6 ay oldu ama halen bir hizmet yok. Bekliyorum ne yapacaklar? Aksu Çayı halen temizlenmedi. Batı köylerini şehre bağlayacak olan köprünün henüz temelleri bile atılmadı. Bertiz köy yolları hala bakımsız. Kahramanmaraş’ın diğer köy yolları da sıkıntılı. Borç çok deniyor. AK Partili Belediye Başkanı Sayın Güngör, belediyeyi benden mi teslim aldı? AK Partili belediyeden aldı. Bu nasıl bir borç? Büyükşehir Belediyesi’nde israf ne düzeyde? İşte İstanbul’da çıktı. Yüzlerce araç, araçların hiçbirisi belediyede çalışmıyor. AK Parti Kadın Kolları Başkanının altında, Gençlik Kolları Başkanının altında. Bir daire başkanının 4 makam aracı var. Kahramanmaraş’ta da bu tablo var mı yok mu? Soruyorum.

“HAYRETTİN BEYİN ARTIK KOLLARI SIVAMASI LAZIM”
Büyükşehirdeki bankamatik memurlar ne oldu? Bunları iyi niyetle sorguluyorum. Hayrettin Beyin artık kolları sıvaması lazım. Hayrettin Beyin memleket için artık bir şeyler yapması gerekiyor. Suya indirim yapacağım demişti yüzde 57 zam neden geldi? Gaziantep bizim suyumuzu alıyor yüzde 27 ucuza satıyor biz suyu yüzde 57 zamla içiyoruz. Yazıktır, günahtır. Bunları muhalefet olsun diye yapmıyorum. Ben belediye başkanı olsaydım suda indirim yapacaktım. Bankamatikleri çıkartacaktım. Artık çalışmanın vaktidir. Birazda vatandaşın içine çıksınlar. Vatandaş sıkıntılı. Kahramanmaraş’ta işsizlik hat safhada. Bana her gün gelen 500 telefon varsa 400’ü iş için geliyor. Böyle bir kriz var. Ekonomi zaten sıkıntılı. İşsizliği hükümet çözecek ama belediyelerde istihdam yaratarak bir yolunu bulmaya çalışırlar.

“KAHRAMANMARAŞ MİLLETVEKİLLERİ BİR ARAYA GELİP, MEMLEKETİN SORUNLARINI KONUŞUYORUZ”
Biz Kahramanmaraş milletvekilleri olarak zaman zaman bir araya geliyoruz. En son Mahir Ünal Beyin odasında bir araya geldik. Memleketin sorunlarını tartıştık. Hangi ilçelerde sorun var? Nasıl bir yol haritası oluşturabiliriz dedik. Biz Kahramanmaraş milletvekilleri bir araya geliyoruz. Ben bu eleştirilerimi yapıyorum ama inanın mecliste birbirine düşmanca bakmayan ve birbiriyle konuşan tek il milletvekilleri Kahramanmaraş milletvekilleridir. Hem AK Partililer hem ben hem de MHP milletvekilimiz bir araya gelip konuşabiliyoruz. Neredeyse ayda bir de bir araya geliyoruz.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz