Oda’nın Başkanvekilliği görevini yürüten Baltacı, kongreden elde ettiği zafer ile resmen Başkan oldu. Divan Başkanlığını Şeref Özsoy, Başkan Yardımcılığını Halit Orhan, Kâtip üyelikleri ise Ali Gök, Sait Canlı ve Mehmet Uzun’un yaptığı kongrede kendisini destekleyenlere teşekkür eden Başkan Mustafa Baltacı şunları kaydetti:

EKMEK TEKNESİ, RIZIK KAPISI

“Genel Kurulumuzun; şehrimize, esnafımıza kazasız belasız bol ve bereketli kazançlar getirmesini diliyorum. Bizler demokrasiye inanan insanlarız sizin vereceğiniz her bir karara saygılıyız. Başımız gözümüz üstüne diyoruz. Beni ve ekibimi seçerseniz bilgi birikim ve tecrübelerimle aşkla heyecanla kararlılıkla sizlerin hak ve menfaatlerini aramak ve savunmak için gece gündüz demeden koşturacağımın sözünü veriyorum. Çünkü bu iş sizin bizim hepimizin çocuklarımızın ailemizin ekmek teknesi rızık kapısıdır. Dediğim gibi ben demokrasiye inanan biriyim. Seçimler demokrasinin vazgeçilmez unsurudur. Beni değil de Zafer arkadaşımı seçerseniz de ben ne kooperatif kurarım ne de kooperatife kayıt olurum. Ben minibüsçüler odasının kurucu üyesiyim. Üye numaram 45. Hiçbir yere gitmem, küsmem, gidemem. Odamın ve esnafımın emrinde, yöneticimin arkasında olurum. Biz şehir içi toplu taşımacıları olarak kocaman bir aileyiz. Bu bağlamda zafer arkadaşıma ve ekibine başarılar diliyorum. Uzaktan yakından gelerek genel kurulumuza katılan bana oy verecek ya da vermeyecek herkese her bir üyemize teşekkür ediyorum. Bu seçimin kaybedeni yoktur esnafımız kazanacaktır. Bana gönül veren her bir arkadaşımdan ricam, isteğim kazansak da kazanmasak da taşkınlığa, olumsuzluğa müsaade etmeyin. Tekrardan genel kurulumuz şehrimize esnafımıza hayırlı olsun.”

“HEPİMİZ İÇİN HAYIRLISI OLSUN”

Diğer Başkan adayı Zafer Kozanoğlu ise şunları ifade etti: “Kıymetli misafirlerimiz, esnaf kardeşlerim, kader arkadaşlarım odamızın seçiminden dolayı genel kuruluna hoş geldiniz şeref verdiniz. Sözlerime başlarken bu vatan için bayrak için ezan için canını seve seve veren şehitlerimize Allah’tan rahmet gazilerimize acil şifalar dilerim. Ayrıca gelmiş geçmiş üstün ulaşım sektöründe şoför araç sahibi idareci başkan olarak emek veren geçmişlerimize Allah’tan rahmet diler. Ayakta ağırlar şükranlarımı sunarım. Kıymetli meslektaşlarım bugünkü yapacağımız kongre de odamızın yönetimine ben ve arkadaşlarım sizlere hizmet etmek için aday oldum. Allah’ım utandırmaz hepimiz için hayırlısı olur inşallah.”

Gündem maddelerinin tek tek görüşülerek karara bağlanmasının ardından iki listeli olarak seçimlere geçildi. İki liste olması nedeni ile katılım ve ilginin yüksek olduğu 552 üyeli kongrede 267 üyenin oyunu alan Mustafa Baltacı başkan seçildi. Rakibi Zafer Kozanoğlu ise 236 oyda kalırken, 2 oy da geçersiz sayıldı.

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELERİ: Mustafa Baltacı (Başkan), Zeki Bayır, Mehmet Ali Çiftçi, Şıh Mehmet Paralı, Mehmet Kirik, Ramazan Dağ, Murad Tıraş.

YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELERİ: Ali Tombul, Ali Karadurna, Davut Tekiş, Abdullah Kavun, Ali Koç, Mehmet Ağkale, Mehmet Kalkan.

DENETİM KURULU ASİL ÜYELERİ: Ali Ak, Eyüp Kurt, Mehmet Demir.

DENETİM KURULU YEDEK ÜYELERİ: Veli Urun, Malik Nane, Ahmet Kardeş.

Başkan seçilen Mustafa Baltacı ve yeni yönetimini tebrik eder; görevlerinde başarılar dileriz.

Haber:(LÜTFİ YIKAN)

Editör: Mahmut Beyaz