MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin meclis grup toplantısındaki, “Türkiye'nin 3 Kasım 2019'a kadar dayanması kolay değildir. 3 Kasım 2019'a kadar ulaşmak her dakika zorlaşmaktadır. Ülkemizin cumhurbaşkanlığı sistemine acilen geçmesi acil bir hal almıştır. 31 Mart Mahalli idareler seçiminden sonra neyle muhatap kalacağı belli değildir. Önümüzde 2 seçim vardır. Ya normal tarihi beklenecek. Ya da Milli mecburiyet ve ortaya çıkan meşru gerekçelerden dolayı seçimler erkene çekilecektir. 26 Ağustos'un Malazgirt'in yıl dönümünde yeni bir zafer ruhu ile Cumhurbaşkanını seçmeli ve en makul ve mantıklı yoldur” sözleri Türkiye’nin gündemine bomba gibi düşmüştü. Bahçeli’nin açıklaması sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli, erken seçim için kritik bir görüşme gerçekleştirmiş ve yapılan görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, basının karşısına çıkarak, seçimlerin 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacağını açıklamıştı.

Tüm bu gelişmelerin ardından ise vatandaşlar gönül verdiği partiden milletvekili olabilmek adına aday adaylığı için başvuru yapmıştı. Listeye girebilmek adına büyük bir özveri ile gecesini gündüzüne katarak çalışan aday adaylarından listenin açıklanmasıyla kimisi üzüldü kimisi ise sevindi.

AK PARTİ ADAYLARI
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın takdirleriyle belirlenen listede Kahramanmaraş’ta birinci sıra her zaman olduğu yine Mahir Ünal’ın oldu. 2’nci sırada eski AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir yer aldı. 3’üncü sırada Celalettin Güvenç yer aldı. Listenin 4’üncü sırasında ise İmran Kılıç yer aldı. Mehmet Cihat Sezal kendine 5’nci sırada yer buldu. Habibe Öçal 24 Haziran listesine 6’ıncı sırasında kendine yer buldu. 7’nci sırada Türk İslam Karakoç, 8’nci sırada ise mevcut milletvekillerinden Mehmet İlker Çitil yer aldı.

AK KADROLARI ÇALIŞMALARIYLA GÖZ DOLDURDU
Listenin açıklanmasıyla birlikte çalışmalara vakit kaybetmeden başlayan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Adayları Mahir Ünal, Ahmet Özdemir, Celalettin Güvenç, İmran Kılıç, Mehmet Cihat Sezal, Habibe Öçal, Türk İslam Karakoç, Mehmet İlker Çitil, ilçe ilçe semt semt mahalle mahalle gezerek vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşların sorunlarını, sıkıntılarını yerinde dinleyen ve çözüm noktasında mesai harcayan milletvekili adayları, 24 Haziran seçimleri için partilerine destek istedi.

MHP ADAYLARI
MHP Lideri Devlet Bahçeli tarafından belirlenen listede Genel Başkan Yardımcısı Sefer Aycan, listenin birinci sırasında yer aldı. Bürokratik yönüyle dikkat çeken Zuhal Karakoç Dora listede 2’nci sırada kendine yer buldu. 3’üncü sırada ise Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanı ve kentin sevilen isimlerinden Fatih Mehmet Ceyhan yer aldı. Sermet Yıldız 4, Ömer Özkan 5, Zafer Öner 6, Nusret Güloğlu 7, Mustafa Pehlivan ise kendine 8’incı sıradan yer buldu.

DORA VE CEYHAN TAKDİR TOPLADI
Listenin açıklandığı günden bugüne Kahramanmaraş’ın her bir karış toprağını gezen, vatandaşlarla bir araya gelen ve önce ülkesi sonra partisi ve kendisi için destek isteyen Zuhal Karakoç Dora ile Fatih Mehmet Ceyhan, çalışmalarıyla vatandaşların takdirini topladı.

CHP ADAYLARI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından belirlenen listede CHP’nin Atom karıncası Ali Öztunç, kendine birinci sıradan yer buldu. Selim Sümen 2, Mehmet Çarman 3 Faik Kılınç 4, Onur Gürbüz 5, Ayşegül Yaycıoğlu 6, Uğur Şevran 7, Azize Çuhadar ise 8’nci sırada yer aldı.

ATOM KARINCA DUR DURAK BİLMEDİ
CHP’nin Atom Karınca lakaplı Milletvekili Adayı Ali Öztunç, listenin açıklanmasının ardından adeta çalmadık kapı sıkmadık el bırakmadı. Her gönle dokunmayı başaran Ali Öztunç, 24 Haziran seçimleri için partisine ve kendisine destek istedi.

İYİ PARTİ ADAYLARI
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından belirlenen listede İyi Parti Kahramanmaraş Kurucu İl Başkanı Faruk Atlı, birinci sırada yer aldı. Mustafa Bastırmacı 2, Bülent Meşe 3, Ayşe Kıraç 4, Sadi Günen 5, Müjgan Özdarendeli 6, Ahmet Çabukel 7, İrfan Mert Yıkan ise 8’nci sırada yer aldı.

 

SAADET PARTİSİ ADAYLARI
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu tarafından açıklanan listede 1. Ökkeş Narlı 2. Vahap Karpınar 3. İshak Köroğlu 4. Sultan Kamalak 5. Cihat Dinler 6. Mansur Özcan 7. Burak Doluzengin ve 8’inci sırada Ahmet Zor yer aldı.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz