24 Haziran seçimleri geride kaldı. Seçim sonuçlarında sürprizler de vardı, beklenenler de. Her parti kendi içinde nerede başarılı olduk, nerede yanlış yaptıkları düşünmeye başladı.

2019 yılının mart ayında yapılması planlanan yerel seçimlerin de kasım ayı gibi yapılarak erken seçim olacağı kulislerde konuşuluyor. “Olabilir” diyorum. Çünkü isim veremeyeceğim meclisten önemli bir isme bir muhabbetimiz esnasında Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği için erken seçim olur mu diye sorduğumda “hayır” demiş yaklaşık bir hafta sonra erken seçim kararı açıklanmıştı. Geçenlerde Ak Parti Başkan Yardımcı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal’a da yerel seçimlerin erkene alınıp alınmayacağı sorulduğunda o da “böyle bir düşüncemiz yok” dedi ama… iktidar bu yıl tüm seçimleri bitirelim önümüze bakalım derse erken seçim kapıda demektir. Bunu zaman gösterecek.

Evet seçimlerde oy kaybedenler de oyunu artıranlar da büyük bir muhasebe halinde. Hatalar, yanlış kararlar, listeler tartışılıyor. Kahramanmaraş’ta da Ak Parti oy ve bir milletvekilliğini kaybetti. Bir önceki seçimde 7-1 olan 8 milletvekili kontenjanı bu seçimde 6-1-1 olarak Ak Parti, Chp ve Mhp arasında paylaşıldı. Burada çıkarılacak en önemli sonuç, bir çok seçimde rekor düzeylerde Ak Partiye oy vermiş bir şehrin artık bazı şeyleri kabullenmediği bence. Özensiz listelere tepki gösterdiği. Mhp açısından baktığımızda da Yeni Kapı ruhu ile hareket eden Bahçeli’nin doğru yolda olduğunun bir göstergesi. Chp ise sadece yurtdışı oylarının farkıyla İyi Parti’den kazandığı bir milletvekilliği için derin bir şekilde düşünmeli.

Eğer erken seçim olursa Ak Parti’nin tıpkı seçimlerden sonra açıklandığı gibi halkın verdiği mesajı gerçekten anlaması, belediye başkanlıkları için adaylarını halkın değer verdiği isimlerden seçmesi gerekiyor. İş hayatında büyük başarılara imza atmış, binlerce insana istihdam sağlayıp hem memleketine, hem ülkeye katkı sağlayan iş adamlarımızdan adaylar çıkarabilirler mesela. Çünkü bir belediye başkanının olmazsa olmaz özelliklerinden biri bence yöneticilik. Kendini bu konuda kanıtlamış insanların aday gösterilmesi herkesin menfaatine olacaktır.

Erken seçim olur ya da olmaz, tek bildiğim ülkemizin her zamankinden çok birliğe ihtiyacı olan şu zamanda yapıcı bir şekilde ülkemize sahip çıkmak. Allah güzel ülkemizi her türlü beladan muhafaza etsin ve ülkemiz için en hayırlısı neyse o olsun…saygılarımla…