Özellikle son dönemde gerek arz talebi karşılayamaması gerekse de diğer birçok nedenden ötürü fiyatı her geçen gün artan yaş sebze-meyve, vatandaşın cebini yakmaya devam ederken, fiyat artışına çözüm yolları arayan vatandaşta örnek olunacak işlere imza atıyor. İşte bu kapsamda Kahramanmaraş’ta Harun Altınsoylu isimli bir vatandaş, sebze-meyve fiyatlarının artışı sonrası çareyi evinde meyve-sebze yetiştirmekte buldu. İlk etapta kilogram fiyatı neredeyse 9 TL’leri bulan domates için kolları sıvayan Altınsoylu, bin 42 adet domates fidesi aldı. Evinin bir odasını tamamen fideler için ayıran ve tüm bakımını ailesiyle birlikte yapan Altınsoylu, yüzde 85-90 civarında başarı sağladı. Bu işe ayrı bir gelir elde etmek adına başlamadığını ve sadece evinin meyve-sebze ihtiyacını karşılamak için başladığını ifade eden Altınsoylu, bu konuda eşinin ve kızının kendisine çok destek olduğunu söyledi.

“GİRİŞİMCİ BİR YAPIYA SAHİBİM”
Daha önce farklı meslek dallarında girişimlerinin olduğunu ve girişimci bir yapıya sahip olduğunu vurgulayan Altınsoylu, “Ben daha önce farklı meslek dallarına girişimde bulundum. Kuaförlük, alım satım vesaire bu konularda girişimlerim oldu. Doğal olarak kimisinde başarılı kimisinde ise başarısız oldum. Geçen yıl hobi olarak başlamıştım bu işe. Evimde ufak tefek yetiştireyim diyerekten başladım. Bu yılda meyve sebze fiyatlarının artması itibariyle birazda kendi evimizdeki meyve sebze ihtiyaçlarımızı karşılayabilmek amaçlı böyle bir girişimde bulundum. Büyük ölçüde de başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Her gün haftasını gününü geçirmeden bakımlarını da yaptık” şeklinde konuştu. 

“YÜZDE 85-90 ORANINDA BAŞARI SAĞLADIK VE OLUMLU SONUÇ ALDIK”
“Şuanda bizim diktiğimiz tohum bin 42 adet. Aldığımız sonuç yüzde 85-90 civarında” diyen Altınsoylu, “Tahmini olarak şu anda 900 adet fideye sahibiz. Ben bunu zaten ekstradan gelir kapısı olsun, çok çok yetiştirelim satalım diye yapmadım, zaten böyle bir düşünceye de sahip değilim. Ama bunlar kısmet işleri rızık işleri Allah ne derse o olur biz bir şey yapamayız da dediğim gibi ilerleyen günlerde neyi getirir neyi götürür bilemeyiz” ifadelerini kullandı.

“EŞİM VE KIZIM ÇOK DESTEK OLUYOR”
Bu süreçte eşinin ve kızı Ecrin Nisa’nın kendisine çok destek olduğunu ifade eden Altınsoylu, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Bir sıkıntı çıkmazsa eğer yetiştirdiğimiz tohumlardan istediğimiz verimi ve sonucu alırsak düşündüğümüz şeyler var. Ben girişimci birisi olduğum için yarın belki bir seraya geçeriz belki bir araziye geçip orada da devam edebiliriz bu işe. Bunun kesin bir şey söylemek yanlış olur. Tabii bu süreçte bana en çok yardımcı olan eşim ve kızım Ecrin Nisa oldu. Kızım her sabah fidelerimizi suluyor, eşim ise ben olmadığım zamanlarda bakım yapıyor.”

Haber: Emre AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz