Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın, “Gençlik Şühedanın İzinde” sloganıyla 81 ilde düzenlediği “Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı” Kahramanmaraş’ta sporcular, antrenörler, kurum personelleri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonunda Gençlik Merkezi önünde düzenlenen anma etkinliğinde hava muhalefeti nedeniyle yürüyüş yapılamadı.

Çorba ikramının yapıldığı etkinlikte bundan 104 yıl önce vatan uğruna donarak hayatını kaybeden aziz şehitler için Kur’an tilaveti okunarak, dualar edildi.

“GENÇLERİMİZ ETKİNLİKLERLE 104 YIL ÖNCE VERİLEN MÜCADELEYİ ANLIYOR”
Anma etkinliği sonrası açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, “Sarıkamış şehitlerimizin 104’üncü yıl dönümünde Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak her yıl bu etkinliğini yapıyoruz. Gençlerimiz ve 7’den 70’e tüm vatandaşlarımız coşkuyla katılım sağlıyorlar. Sarıkamış şehitlerimiz 104 yıl önce yoğun kış şartlarının yaşandığı bir dönemde Rusya ile vermiş olduğu büyük bir mücadelede donarak şehit oldular. 90 bin askerimiz orada donarak vatanları için şehadete eriştirler. Bizde bu şehitlerimizin anısına her yıl hatırlamak adına etkinlik düzenliyoruz. Çocuklarımız, gençlerimiz bu bilinçle 104 yıl önce Allahu Ekber dağlarında verilen mücadeleyi çok iyi de anlamış oluyor. Çeşitli etkinliklerle de bu mücadeleyi tanıtıyoruz. Zaten birçok alanda bunun anlatımını ve tanıtımını yapıyorduk. İnşallah bundan sonra da bize vatanın nasıl zor şartlarda oluştuğunu ortaya koyan şehitlerimizi rahmet ve minnetle anmak adına etkinliklerimizi sürdüreceğiz. Çünkü bu vatan kolay elde edilmedi. O dönemde 7 cephede mücadele veren atalarımızı bugün ise Afrin’de Münbiç’te birçok terör ortamında teröristlere karşı yürüttüğümüz harekâtta mücadele eden şehitlerimizi, gazilerimizi ve askerlerimizi minnetle anıyoruz. İnşallah bu vatan ilelebet yaşayacaktır” ifadelerini kullandı.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz