En az Kapalı Çarşı kadar ticaret hacmine sahip olan Saraçhane Çarşısı’nın esnafları, çarşıya çatı yapılmamasından dolayı yakınıyor. En son 4 yıl önce çadır çekilen çarşıda esnaflar, belediye yetkililerinden bir an önce duruma el atmasını istiyor. Konuyla ilgili yakınmalarını Manşet Gazetesi’ne anlatan çarşı esnaflarından Erkan Altun, sallama tekniğiyle yöneticiliğin olmayacağını söyledi.

“ÇARŞI İLE ALAKALI BİR MUHATAP BULAMIYORUZ”
“Kaç yıldır çarşıda esnaflık yapıyoruz ama yıllardır çarşı ile alakalı bir muhatap bulamıyoruz” diyen Altun, “İletişime geçtiğimiz kişilerde bizi başından savıyor. Sürekli bizi oyalıyorlar şu olacak bu olacak diyorlar ama hiçbir icraat yok. Ürünlerimiz sıcaktan heder oluyor. Aynı zamanda yine kışın yağışlardan çok fazla zarar görüyor ürünlerimiz. Her şekilde biz zarar görüyoruz. Tabi maliyetli olabilir ama bu alana çadır çekildiği zaman biz rahata kavuşacağız. Maliyet konusunda da biz elimizi taşın altına koymaya hazırız. Şehre gelen ziyaretçiler ilk olarak kapalı çarşımızı geziyor ve çarşının en önemli noktalarından olan Saraçhane, Taşhan’dır. Bu alanlara ehemmiyet verilmesi gerekir. Sallama tekniğiyle belediyecilik yöneticilik olmaz” dedi.

“BIRAKSINLAR BİZ KENDİ ÇATILARIMIZI YAPALIM”
Bir diğer çarşı esnafı Akif Budak ise, “Buralar yapılırken, bize çarşının üzerinin kapatılacağına dair söz verildi ancak tente yapılacak denilmedi. Yapılan bu tenteler bizi korumuyor. Bir çadır çektiler yukarı. Şimdilik böyle olsun, üzerini kapatacağız dediler. Bu çadır kurulalı 3-4 yıl oldu. 4 yıldır biz bu çadırlarla reziliz. Hem yazın sıcağını çekiyoruz hem de kışın soğuğunu, yağmurunu çekiyoruz. Benim işyerimi 2 defa su bastı. Yukarıdan taş düştü. Bu durumu ben belediye yetkililerine ilettim. Belediye sürekli ilgileneceğiz diyor. Bizi geçiştiriyorlar.  Şu anda mağduruz. Rüzgâr geldiği zaman burada durmaya korkuyoruz. Turistler geldiği zaman önce bu çadırlara bakıyor. Biz buranın ya üstünün kapanmasını istiyoruz yâda bıraksınlar biz kendi çatılarımızı yapalım. Güzelleştirelim diye yaptılar ama buranın yapısını bozdular” ifadelerini kullandı.

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz