28 Ekim’de Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması ile başlayan kutlamalar, valilik bahçesinde Vali Vekili Mahmut Hersanlıoğlu, Ak Pati Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Fatih Canbulat ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün tebrikleri kabul etmesiyle devam etti. Pandemi tedbirleri gereği etkinliklerin yapılmadığı törene; kurum müdürleri, bakanlık yetkilileri, siyasi parti ile STK temsilcileri, ilçe belediye başkanları ve ilçe kaymakamları katıldı. Bayram tebriklerinin ardından kürsüye gelerek, günün anlam ve önemine binaen konuşma yapan Vali Vekili Mahmut Hersanlıoğlu, “Aziz milletimizin tarihteki en parlak başarılarından biri olan cumhuriyetimizin 97’nci yıl dönümünü kutluyorum” dedi.

CUMHURİYET TÜRK MİLLETİNE BIRAKILMIŞ EN BÜYÜK MİRASTIR
Hersanlıoğlu, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Türk milletinin kurtuluş savaşını kazanarak cumhuriyet ile taçlandırdığı günün 97’nci yılını kutlamanın gurur ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. 19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak milli mücadeleyi başlatıp 29 Ekim 1923 tarihinde Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun irade cumhuriyet iradesidir diyerek ilan ettiği cumhuriyet Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Türk milletinin cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatma azmi ve sarsılmaz iradesi tüm zorlukları aşmamızda bizlere rehber olacaktır. Bu tarihi gün bizi biz yapan ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme günüdür. Bu ülkenin ortak geçmişini ve geleceğini paylaşan tasada ve sevinçte bir olan cumhuriyetimizin kazanımlarına sahip çıkmak birlik ve beraberlik içerisinde geleceğe yürüyerek medeniyet yarışında daima en ön saflarda yer almak, cumhuriyeti ve bu cennet vatanı bizlere miras bırakan atalarımıza ve gelecek nesillere karşı borcumuzdur.

“BİRLİĞİMİZİ HEP MUHAFAZA EDECEĞİZ”
Her yerde ve her ferdimizle milletçe devletimizin bekası, milletimizin refahı için çalışmaya dünyanın gelişmiş ülkeleriyle her alanda yarışmaya, mazlumların yanında zalimlerin ve vatan hainlerinin karşısında olmaya her zamankinden daha fazla azimli ve kararlıyız. Gönülleri paylaştıran büyük bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçıları olan bizler kardeşçe birbirimizi kucaklayarak birbirimize sımsıkı kenetlenerek aydınlık yarınlarımızı hep birlikte kuracağız. Birliğimizi geçmişte olduğu gibi bugünde gelecekte de hep muhafaza edeceğiz. Birlik ve beraberliğimizi, demokrasimizi, barışımıza, kardeşliğimize sahip çıkmaya, cumhuriyetin temel değerlerini her türlü tartışmanın üstünde tutmaya devam edeceğiz. Cumhuriyetin en büyük başarısı milletimizin bütün fertlerini vatandaşlık temelinde birleştirmiş olmasıdır. Milletçe barış ve kardeşliğin sesini daha da yükselteceğimiz bu günlerde asla unutmayacağımız aziz şehitlerimizin acılarını kahraman gazilerimizin fedakârlıklarını da yüreklerimizde her zaman hissedeceğiz.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz