Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Melike Toklucu, “Türk Milleti’nin Aziz Ata’sı, ebedi önderi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, evrensel ve idealist bir beyindir” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin banisi, ilk Cumhurbaşkanı Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 77’nci yıldönümünde, Özel Sanko Okulları’nda da düzenlenen törenle anıldı. Öğrenci, öğretmen, veli ve okul yöneticilerinin katıldığı anma töreni, saygı duruşunda bulunulması ve okul bandosu eşliğinde İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Melike Toklucu, törende yaptığı konuşmada, Türk Milletinin Aziz Ata’sı, ebedi önderi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün evrensel ve idealist bir beyin olduğunu söyledi. Atatürk’ün dünya milletlerinin mutluluğuna çalışmanın kendi huzur ve mutluluğunu teminine çalışmak olduğuna inandığını belirten Toklucu, “İşte bu anlayış nedeniyledir ki, Büyük Önder’in ‘Yurtta barış, dünyada barış’ ilkesi insancıl ve evrensel idealden kaynaklanır” diye konuştu.

‘ATATÜRK MİLLETİNE LAİK, DEMOKRATİK VE SOSYAL BİR HUKUK DEVLETİ BIRAKTI’
Büyük Önder Atatürk’ün, “mucize” diye nitelendirilen zaferler kazandıktan sonra, başarılardaki en büyük pay kendisine ait olmasına rağmen, başarının gerçek sahibinin Türk ordusu ve Türk milleti olduğunu söylediğine dikkati çeken Toklucu, “Ata’mızın alçakgönüllülüğü ve söz söyleme sanatındaki ustalığı, dünya tarihinde çok az sayıda liderde görülen özelliklerindendir” ifadelerini kullandı. Atatürk’ün kurduğu ve Türk gençliğine emanet ettiği Cumhuriyet ile birlikte kavuşulan devrimlerin, Türk milletine çağdaş bir yaşamın kapılarını açtığını vurgulayan Toklucu, sözlerini şöyle tamamladı: “Milletine laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devletine sahip olmanın onurunu yaşatan Atatürk’ün en büyük inkılapları arasında eğitim yer alır. Atatürk fikirleri, görüşleri, eserleri, kahramanlığı, devlet yönetmedeki ustalığı, mücadeleci ve güçlükler karşısında yılmayan kişiliği ile sadece Türk milleti için değil, diğer milletlerin bağımsızlık ve hürriyet mücadelelerinde de örnek alınan bir devlet adamıdır. Ata’mızı sevgiyle, şükranla ve minnetle anıyoruz.” Lise öğrencisi Buse Özpineci’nin Atilla İlhan’ın “Mustafa Kemal’im” adlı şiirini okumasının ardından, ilkokul korosu, Özel Sanko Okulları Müzik Öğretmeni Ozan Tekin’in bestelediği “Atam” marşını seslendirdi. Tören, Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Melike Toklucu’nun Atatürk Büstüne çelenk sunumu, öğrenci, öğretmen, yönetici, veli ve personelin Ata’ya saygı geçişi ile son buldu.
Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz