Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca Antalya Concord Otel’de düzenlenen İl Müdürleri Toplantısı'na konuşmacı olarak katılan Konukoğlu, yarım asrı aşan çalışma yaşamından kesitler anlattı, SANKO Holding ve Gaziantep’e ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çalışan insanın mutlaka başarılı olacağına dikkati çeken Konukoğlu, “Çalışma yaşamını iş ortamı ile sınırlı görmemek gerekir. Sivil toplum kuruluşlarında da etkin rol alınmalı” dedi. Yöneticilerin çalışanlarını ailelerinden birisi gibi görmeleri gerektiğine vurgu yapan Konukoğlu, “Böyle olduğu için SANKO’da çalışanlar iki seneye kalmadan ayrılmıyorsa emekli olana kadar, hatta emeklilik sonrasında çalışmaya devam ederler” diye konuştu.

İLGİNÇ MÜŞTERİ TAKİBİ

 Uzun yıllar önce İstanbul’a gittiğinde kumarhanelere uğradığını ve sadece 100 dolarlık fiş aldığını anlatan Konukoğlu, “Oraya kumar oynamak için gitmiyordum. Kumar oynayan müşterilerimizin ne kadar oynadığını gözlemleyip, çok oynuyorsa sonraki günlerde bizden yaptığı alıma limit getiriyordum. Böylece riski azaltıyordum” ifadelerini kullandı. Yöneticilerin işlerinin yanı sıra, ticareti, sanayiyi ve psikolojiyi bilmesi gerektiğini vurgulayan Konukoğlu, iş ortamında yaşanılan kızgınlıkların kesinlikle kırgınlığa ve küskünlüğe dönüştürülmemesini istedi. Kızgınlığın kırgınlığa dönüşmesi halinde çalıştıracak kimse bulunamayacağına işaret eden Konukoğlu, ticaret erbabı ve sanayicilerin duygusal gareket etmemesi gerektiğini belirtti. SANKO Holding olarak şimdiye kadar üçü fakülte binası olmak üzere 21 okul ve 14 camii yaptırdıklarını, her yıl 1.500’ün üzerinde üniversite öğrencisine karşılıksız burs verdiklerini, 35 bin aileye gıda, 10 bin öğrenciye kıyafet, 10 bin öğrenciye kırtasiye yardımı gerçekleştirdiklerini anlatan Konukoğlu, şu değerlendirmeyi yaptı: “Bir konuşmamda hayır işlerini öbür dünyaya EFT işlemi olarak tanımlamıştım. EFT işlemi yaptığınızda görmediğiniz parayı alıcısına gönderiyorsunuz ve tuşa bastığınızda paranın gittiğine inanıyorsunuz. Ben hayır işini yapanların da öbür dünyaya EFT işlemi yaptıklarına inanıyorum.” Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı İl Müdürlerine “Hayattaki en önemli ‘keşkem’ her türlü imkana rağmen okumamış olmaktır. Her fırsatta gençlere bizi, yani okumayanları değil, eğitim görerek çok daha başarılı olanları örnek gösteriniz” diye seslenen Konukoğlu, “Eğer yükseköğrenimimi yapmış olsaydım ve İngilizce’yi konuşabilseydim, inanıyorum ki, bugünkünün iki katı büyük bir şirketim olurdu” öngörüsünde bulundu.

MESLEKİ EĞİTİM

Türkiye’de geçmişte eğitimde yapılan hataların en önemlilerinden birisinin mesleki eğitim veren okulların kapatılması olduğuna işaret eden Konukoğlu, bundan dolayı sanayide ara eleman sıkıntısı yaşandığını kaydetti. Meslek liselerinin artırılması ve öğrencilere eğitimin sevdirilmesi gerektiğini ifade eden Konukoğlu, SANKO’da meslek lisesi mezunlarının yüzde 15 daha yüksek maaşla işe başladığına vurgu yaptı. Hayali olmayanın hedefi olamayacağını, hedefi olmayanın ise başaramayacağını anlatan Konukoğlu, başarılı olmak isteyenlerin, çalışarak, çabalayarak erişebilecekleri hayalleri olması gerektiğini söyledi. İl Müdürlerine çok çalışmalarını, ancak ailelerini ihmal etmemelerini öneren Konukoğlu’na, eğitime katkılarından ve paylaşımından dolayı Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Bekir Erdoğan tarafından plaket verildi.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz