TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, beraberinde Baro Başkanı Av. Burak Gül, Tomsuklu OSB Başkanı Mahmut Arıkan, AK Parti İl Başkan Yardımcıları Murat İldeniz, Enver Kılınç ile Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun’u ziyaret etti. Tomsuklu OSB için yürütülen çalışmaların istişare edildiği ziyaret sonrası önemli haberi Güvenç duyurdu. Güvenç, “Vekillerimizle yaptığımız girişimlerin sonucunda cumhurbaşkanımız 16 milyon            TL’nin kullanılması için talimatını verdi ve OSB hesabımıza geldi. Ayrıca 22 milyon TL’de OSB adına bakanlık hesabında emanete alındı” dedi. Bir yandan devam eden kamulaştırma çalışmalarının da devam ettiğini anlatan Güvenç, yargı sürecinin kısa bir zamanda çözüleceğini ifade etti.

“ÖNEMLİ BİR MİKTAR NAKİT OLARAK HAZIR HALE GELDİ”
Güvenç, konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Tabii zor bir süreç. Yargı süreçleri zor. Bugünkü yaptığımız çalışma neden yargı reformunun gerektiğinin de bir işareti. Bütün amacımız bir an önce Tomsuklu’yu hazırlayıp yeni istihdama vesile olacak alanları hizmete sokmak. Bunun arayışı içerisindeyiz. Çalışmaları devam edecek. Vekillerimizle yaptığımız girişimlerin sonucunda cumhurbaşkanımız 16 milyon TL’nin bu işlerde kullanılması için talimatını verdi ve OSB hesabımıza geldi. Ayrıca 22 milyon TL’de OSB adına bakanlık hesabında emanete alındı. Bu güzel haber için de cumhurbaşkanımıza şehrimiz adına teşekkür ediyoruz. Bu bize ve sanayicimize moral olmuştur. Önemli bir miktar şu anda nakit olarak hazır hale gelmiştir. İnşallah bu süreci hızlandırarak olumlu sonuçlar alırız.”

VALİ COŞKUN: ÇALIŞMALARIMIZI HIZLANDIRACAĞIZ
Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, şunları söyledi: “Bilindiği üzere Tomsuklu’daki tekstil ihtisas OSB ile ilgili çalışmalar yürüyor. Bugünde milletvekilimiz, baro başkanımız, OSB Başkanımız ile birlikte sürecin hızlandırılması noktasında neler yapılabilir? Bunun için bir araya geldik. Süreci değerlendiriyoruz. Malumlarınız üzere bölgede bir yandan kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. Bunların bir kısmı davaya konu olan çalışmalar. Bir kısmı da hazineden OSB’ye intikal etmesi beklenen hazine arazileriyle ilgili dava süreçleri. İnşallah bu süreci daha da hızlandırmak için önümüzdeki günlerde çalışmalarımızı hızlandıracağız. Bilindiği üzere sanayicilerimizin yatırım için arazi talepleri var. Dolayısıyla ilimizin geleceği için sürecin hızlandırılması gerekiyor.”

TOMSUKLU OSB BAŞKANI ARIKAN: OSB 15 BİN İSTİHDAM SAĞLAYACAK
Tomsuklu OSB Başkanı Mahmut Arıkan, şöyle konuştu: “Kahramanmaraş, müteşebbislerin yoğun olduğu bir il. Tabii dünyada en kıymetli işte yatırım yapmaktır. Yatırım yapmak cesaret ister. Kahramanmaraş bu yönde çok şanslı. Kahramanmaraşlı sanayicilerimiz 1984 yılında devletimizin üretim ve ihracata dayalı teşviklerini doğru kullanarak yoğun bir şekilde yatırım yaptılar. Bugün Kahramanmaraşlı sanayicilerin yaptığı yatırımlarla 150 bin insanımıza iş imkânı sağlandı. Bugün Kahramanmaraş’ta işsizlik yoksa huzur ve istikrar varsa bu sanayicilerimizin sayesindedir. Tabii pandemi süreciyle beraber dünyada hem üretim hem istihdam yeniden şekillendi. Kahramanmaraş pandemi sürecinde olumlu yönde etkilendi. Tekstil sektörüne olan yoğun bir talep oldu. Şu anda Kahramanmaraşlı sanayiciler yeniden yatırım yapmak için hazırlıklara başladılar. Tabii burada önemli olan Kahramanmaraş’ın yatırım yapacak arsanın olmaması. Tomsuklu OSB bölgesinde de hukuki süreçler devam ediyor. Bugünde valimizin başkanlığında bu konuyu masaya yatırdık. İnşallah kısa bir sürede hukuki süreçleri çözüp en kısa zamanda Kahramanmaraşlı sanayicilerimize yatırım yapmaları için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Yapacağımız OSB’de direkt olarak 15 bin insana istihdam sağlanacak. 2 yıl içerisinde de 15 bin istihdamın sağlanacağını düşünüyoruz. Arzumuz yıl sonunda yerlerini sanayicilerimize tahsis etmek. Toplamda 47 milyon TL devletimizin bize desteği oldu. Bunun için çok teşekkür ediyoruz.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz