Geçtiğimiz ay Antalya’da 24 yaşındaki Aykut Çakal’dan haber alınamaması üzerine ailesi polise başvurdu. Bunun üzerine soruşturma başlatan Antalya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları detaylı çalışmalar sonucu Çakal’ın Muhammet Karataş ve suç ortağı Suriye uyruklu M.G. tarafından ormanlık bir alanda el ve ayakları bağlanıp, toprağa gömülerek öldürüldüğünü tespit etti. Polis kısa bir süre içerisinde Suriye uyruklu M.G.’nin izine ulaşarak kıskıvrak yakalarken, diğer zanlı Muhammet Karataş’ın izine ulaşamadı. Ekipler cinayet ortaya çıkmadan Antalya'dan ayrılan ve Isparta, İzmir, son olarak Hatay’a gittiği belirlenen Muhammed Karataş'ı yakalamak için çalışma başlatmıştı. Karataş’ın kaçışı sonrası Antalya emniyeti, zanlının eşkâlini diğer illerdeki kolluk kuvvetlerine bildirdi.

4 ŞEHİR DOLAŞTIKTAN SONRA KAHRAMANMARAŞ’A GELDİ!
Hatay üzerinden Gaziantep’e geçen zanlı Karataş’ın buradan ise Kahramanmaraş’a geldiği belirlendi. Şahsın Kahramanmaraş’ta olduğu yönünde bilgiler gelmesi üzerine Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri Karataş’ı yakalamak için harekete geçti. Kent merkezinde detaylı araştırma yapan ekipler, Karataş’ın İsmetpaşa Mahallesi, Milli Egemenlik Caddesi’nde bir lokantada yemek yediğini daha sonra ise cadde üzerinde bulunan bir otele girdiğini saptadı.

OLAYDAN 3 SAAT SONRA YAKALANDI!
Bunun üzerine cinayet zanlısı Karataş’ı gözaltına almak için Cinayet Büro Amirliğinde görevli 2 polis memuru otele gitti. Zanlının 3’üncü kattaki bir odada kaldığını öğrenen 2 polis memuru odaya yönlendiği sırada zanlı Karataş’ın silahlı saldırısına maruz kaldı. Saldırı sonucu bir polis memuru şehit olurken, bir polis memuru ise yaralandı. Zanlı Karataş ise olay yerinden kaçmayı başarırken, yaklaşık 3 saat sonra Toptancılar Halinde bir esnafın dikkati sayesinde vurularak yakalandı. Yaralı şekilde hastaneye kaldırılan hain, gece saatlerinde hayatını kaybetti.

BÖYLE BİR OLAY İLK KEZ YAŞANDI
Türkiye’de huzurlu illerin başında gelen Kahramanmaraş’ta ilk kez cinayet zanlısı tarafından bir polis memuru vurularak şehit edildi. Asayiş yönünden büyük olayların yaşanmadığı Kahramanmaraş’ta böyle bir olayın yaşanması kent halkını derinden üzdü.

ZANLININ KİMLİĞİ BİLDİRİLMEDİ Mİ?
22 yaşındaki cinayet zanlısı Muhammet Karataş’ın 4 şehir değiştirdikten sonra geldiği Kahramanmaraş’ta konakladığı otele giriş yaparken kimlik bilgilerinin Emniyet Genel Müdürlüğünce geliştirilen Kimlik Bildirim Sistemi’ne girilmediği iddialar arasında yer aldı. Olayın yaşandığı otelin ise halen aktif olarak faaliyetine devam ettiği bilgisine ulaşıldı.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz