1987 yılında Ankara’da ikamet eden Kahramanmaraşlı 57 bürokrat ve iş adamı tarafından kurulan Ankara-Kahramanmaraş Eğitim Vakfı’nın Kahramanmaraş Şube Başkanı Erdoğan Güçlü, her yıl 12 Şubat’ta çıkarılan Edik Dergisi’nin hazırlıklarını gazetemize anlattı. Derneğin asıl amacının Kahramanmaraş’tan Ankara’ya eğitime giden ihtiyaç sahibi öğrencilere destek sağlamanın yanı sıra Kahramanmaraş’ın tarihsel ve kültürel değerlerini araştırarak saklı kalmış değerleri ortaya çıkarmak olduğunu dile getiren Güçlü, Kahramanmaraş’ın sorunlarını da gündeme getirmeyi borç bildiklerini söyledi.

TEK AMACIMIZ KAHRAMANMARAŞ’A HİZMET ETMEK”

Erdoğan Güçlü, yaptığı açıklamada, “Kahramanmaraş’ın her yıl çıkarmakta olduğu 12 Şubat Edik dergisinin hazırlıklarını gerek reklam gerek yazılar gerekse başka konular için toplantımızı gerçekleştirdik. Kahramanmaraş 12 Şubat Edik Dergisi hazırlıklarını yapıyoruz. Güzel bir dergi olacak ve bu dergi her zaman okunabilecek. Kahramanmaraş’ın bir takım problemleri için ve yapılması gerekenler için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Ankara’da Kahramanmaraşlı öğrencilere ve Kahramanmaraş’a hizmet sunan vakıf bugüne kadar ihtiyaç sahibi ve başarılı 2.500 öğrenciye karşılıksız burs vermenin yanında 1.500 öğrenciye giyecek yardımında bulundu. Her yıl Ankara’ya eğitime gelen öğrencilerin birbiri ile tanışıp kaynaşmalarını sağlayarak “hemşerilik ruhunu” canlı tutmak amacıyla 350-400 civarında öğrencilerimize yemekli toplantılarda bir araya getirdik. İleride vakıf üniversitesi kurma gibi durumumuz söz konusu. Bunun için araştırmalarını ve çalışmalarını yapıyoruz. Bizim tek amacımız Kahramanmaraş’a hizmet etmek. Mehtap Zülkadiroğlu, Levent Çuhadar, Abdulhakim Eren, Serdar Erdoğanyılmaz ve Emir Mahmutoğlu ile birlikte toplantılarımızı gerçekleştirdik. Vakfın dairesine uygun hizmetlerin yapmanın gayreti içerisindeyiz. Bu programın tahakkuku içinde Kahramanmaraş’ta 20’ye yakın mütevelli üyemizle birlikte bir araya gelerek 2018 yılının programlarını yapıyoruz. Yakında ise icraatlara başlayacağız” dedi.

TARİHSEL VE KÜLTÜREL DEĞERLERİNİ ARAŞTIRIP, TANITIMINI YAPMAK”

Kahramanmaraş Eğitim Vakfının açılışı için bir araya geldiğini ifade eden Av.Serdar Erdoğan Yılmaz, “Kahramanmaraş Eğitim Vakfın tek amacı Kahramanmaraş’tan Ankara’ya eğitime giden, ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitimlerinin her kademesinde maddi destek sağlamak, ilin tarihsel ve kültürel değerlerini araştırmak ve tanıtımını yapmaktır. Kahramanmaraş’ın sorunlarını gündeme getirip şehrin sorunlarıyla ilgilenmek. Kahramanmaraş’ın daha iyi yerlere gelmesini için emek sarf etmek. Kahramanmaraşlı İhtiyaç sahipleri çocukların ihtiyaçlarını giderip, ahlaklı, zeki ve çalışkan öğrencilerin maddi imkânsızlıklardan dolayı bilim ve kurgu yarışının dışında kalmaması. Hep birlikte destek olalım, omuz verelim” ifadesini kullandı.

Haber: Fazilet Çomruk


 

Editör: Mahmut Beyaz