Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde yaşayan Mustafa ve Gönül Çiçek çiftinin 4 çocuğundan ikisi kemiklerin kolay ve sık kırılması olarak bilinen cam kemik hastası olarak dünyaya geldi. 20 bin doğumda bir görülen hastalığa yakalanan 11 yaşındaki Sakine Çiçek ve 3 yaşındaki kardeşi Umut Emre, doğumlarının ardından büyük zorluklar yaşadı. Kızı Sakine'nin 6 aylıkken sık sık ağlaması üzerine götürdüğü hastanede bacağında kırık tespit edildiğini belirten anne Gönül Çiçek, alçının çıkarıldığı gün diğer bacağının kırılması üzerine tekrar gittikleri hastanede cam kemik hastalığı teşhisinin konulduğunu söyledi. Tekrar eden uzun kemik kırıkları ve bunlara bağlı kemik şekil bozukluklarıyla acı içinde hayata tutunan Sakine Çiçek ve kardeşi Umut Emre’nin tedavi olabilmesi için gerekli olan 70 bin lirayı ailenin ödeyecek durumu olmaması anne ve babayı üzüyordu. Acılı ailenin yardım çığlığını geçtiğimiz günlerde gündeme getirmişti. Sakine Çiçek'in kendisi ve aynı hastalığı sahip kardeşi Umut Emre'nin tedavisi için ağlayarak yardım istemesine Türkiye duyarsız kalmayarak 3 gün gibi kısa bir sürede 97 bin lira yardımda bulundu. Mustafa Çiçek, ameliyata ilk olarak Umut Emre'nin gireceğini ve hastanenin 10 Eylül'e randevu verdiğini belirtirken, bir iş adamının diğer ameliyatları karşılama sözü verdiğini söyledi.

HEDEFLENEN MİKTAR KISA SÜREDE TAMAMLANDI!

İşsiz olan baba Mustafa Çiçek, ameliyatı karşılayacak parasının olmadığını belirterek en çocuklarıyla birlikte Türkoğlu'na döndü. Bugüne kadar kemiklerinin 300'en fazla kez kırıldığını ve her defasında çok acı çektiğini belirten küçük Sakine, hayırseverlerden yardım istedi. Hayırseverler Sakine'nin gözyaşlarına duyarız kalmadı ve sosyal medyada yardım kampanyası başlattı. Aralarında sanatçı Haluk Levent'in kurduğu Ahbab Derneği'nin de olduğu birçok sayfada başlatılan yardım kampanyası karşılık buldu ve 3 gün de baba Mustafa Çiçek'in hesabına 97 bin liranın üzerinde para gönderdi. Kimisi 10 lira gönderdi, kimisi 70 bin lira. Herkes imkanları ölçüsünde Sakine'nin göz yaşlarını silmek için yardımcı olurken, Kahramanmaraş'tan bir iş adamı da çocukların ayakları dışındaki tedavi sürecinde ailenin yanında olacağının sözünü verdi.

“YARDIM EDEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Gelen yardımlar, 3 gün önce kendisi ve kardeşi için ağlayarak yardım isteyen Sakine Çiçek'in yüzünü güldürdü. Yardım eden herkese teşekkür eden Sakin, "Ameliyat olacağım için çok mutluyum. Bir ay sonra kardeşim ameliyat olacak. Ondan sonra kardeşimiz bir gün verdikten sonra ben gireceğim. Yani ayağa kalkacağız. Yardım fazlasıyla toplandı. Kalan parayı saklayıp kollarımı yaptıracağım. Doktor kardeşimin kollarına gerek görmedi çünkü kolları daha kırılmadı, kollarında kırık yok. Yani benim ayağım, belim, kollarım ameliyat olacak ama hepsinin parası ayrı ayrı" diye konuştu.

“ÇOK ŞÜKÜR İYİ İNSANLAR VARMIŞ”

Baba Mustafa Çiçek ise kısa sürede ihtiyacı olan paradan fazla yardımda bulunulunca çok şaşırdığını söyledi. Ankara'daki bir iş adamının 70 bin lira gönderdiğini ve para hesaba yatınca inanamadığını söyleyen Çiçek, "Şahsen benim hiç umudum yoktu ama sağ olsunlar 2 günde bunu temin edebildik. Herkese çok teşekkür ediyorum hepsinden Allah razı olsun. Sandım ki kim kime para verecek, ama öyle değilmiş iyi insanlarımız varmış çok şükür. Bu süreçten sonra da elimizden tutacak bir iş adamımız çıktı. Ona da buradan çok teşekkür ediyorum. Bize bir ışık doğdu, parladı çok şükür" dedi.

“ONLAR BENİ MUTLU ETTİ, RABBİM ONLARI DA MUTLU ETSİN”

Sakine ile birlikte ağlayarak yardım isteyen anne Gönül Çiçek de çok mutlu olduğunu söyledi. Maddi yardımın dışında yurt içinden ve yurt dışından birçok kişinin kendilerini arayarak çocuklar için dua ettiğini, bunun dahi kendilerini çok mutlu ettiğini ifade eden Gönül Çiçek şöyle konuştu:

"O kadar mutluyum ki yalnız olmadığımı anladım. Ben çok ümitsizdim şu an çok umutlandım. Biz '70 bin' dedik şu an 90 binin üzerinde yardım geldi. Bize yardım edenlerden, etmeyenlerden, parası olmayıp da dua edenlerden Allah razı olsun, rabbim bir tanesini bin eylesin. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Onlar beni mutlu etti, rabbim onları da mutlu etsin, hiç üzmesin. Şu an çok mutluyum. Umut Emre için randevu aldım bir ay sonra ameliyata girecek. Ondan sonra Sakine girecek. İnşallah iyi olacak, ben çok umutlandım şu an. 10 lirada gönderen oldu 50 lira da. Elinde ne varsa onu göndermişler 100 lira gönderen de oldu daha yüksek gönderen de. Rabbim herkesten razı olsun."

20 bin doğumda bir görülen cam kemik hastası olarak dünyaya gelen Sakine Çiçek ve kardeşi Umut Emre, Temmuz ayında İstanbul'da özel bir hastaneye gitti. Ayağa kalkıp yürümek isteyen kardeşleri muayene eden doktor, çivi ameliyatı ile kemiklerin düzenleneceğini, en ufak bir şeyde kırılmayacağını, kırılsa bile ağrıyı hissetmeyecekleri ve kırıldığı zaman kemiklerinin düz kaynayacağını belirterek her iki ameliyat için 70 bin lira talep etmişti.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz