Şiirin başkenti, şairler ve yazarlar kenti Kahramanmaraş Anadolu’nun en büyük kitap fuarlarından biri olan 2’nci Kitap ve Kültür Fuarı’nı 20 Kasım’da KAFUM’da kitap dostlarına açıyor.

Sosyal ve kültürel projelerle Kahramanmaraş’ı şiirin ve kültürün başkenti haline getiren Büyükşehir Belediyesi geleneksel hale getirdiği Kitap ve Kültür Fuarı’nın ikincisini düzenliyor.10 gün sürecek olan dev kültür hizmeti Sabah saat 9:00 ile 21.00 saatleri arasında Büyükşehir Belediyesi Kahramanmaraş Fuar Merkezi (KAFUM)’da ziyaretçilerini ağırlayacak. Bu fuarın en büyük hedefi ise gençlerin ağırlıklı olduğu yeni nesile Kitap sevgisini aşılamak. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen 2. Kitap ve Kültür Fuarı’nda ünlü yazar ve şairler Kahramanmaraş’a adeta akın edecek.

“KİTAP FUARININ EKSİKLİĞİNİ HEP HİSSETTİK”
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 20-29 Kasım tarihleri arasında 2'ncisini düzenleyecekleri Kitap ve Kültür Fuarı'yla ilgili Katiphan'da basın toplantısı düzenledi. Fuarda bir çok yazarı ve kitaplarını ağırlayacaklarını belirten Erkoç, şunları söyledi:

Geçen yıl ilkini düzenlediğimiz fuarın bu yıl ikincisini düzenleyeceğiz artık geleneksel hale getirdik. Göreve gelmeden öncede geldiğimizde de kitap fuarının eksikliğini hep hissettik.

Ülkemizin değişik yerlerinde ulusal kitap fuarları düzenlenmekte ama Kahramanmaraş’ta şairler ve yazarlar diyarı bu ülkenin geleceğine yön veren insanların yetişmesine katkıda bulunmuş başta Necip Fazıl Kısakürek olmak üzere bir şehirde adı şairlerle yazarlarla edebiyatla anılan şiirin başkentinde kitap fuarının düzenlenmemesi içimizde bir eksiklikti.

Geçen yıl ilki bu yılda ikincisini düzenliyoruz. Çok mutluyuz. Çünkü bunu geleneksel hale getirdik. Onlarca yıl bu fuarın şehrimizde düzenleneceği inancındayım.”

“SOSYAL SERMAYESİ OLAN BİR ÜLKEYİZ”
“Biz ülke olarak şehir olarak doğalgaz, petrol ve altın madenlerine sahip bir ülke değiliz. Biz sosyal sermayesi olan bir ülkeyiz. İnsan aklı beyin terine beden terine ihtiyacı olan bir ülkeyiz. İnsanlarımızı daha donanımlı daha güçlü hale getirerek donanımlı nesiller oluşturarak daha ileri noktalara geleceğiz. Kitap fuarında amacımız sadece fuar düzenlemek değil, öğrencilerimizi kitapla buluşturmak. Kahramanmaraş’ta ki nesillerin daha nitelikli daha donanımlı hale gelmesi için her türlü gayret ve çabayı gösterme azmindeyiz. Geçen yıl katılım ve ilgi yoğundu bu yılda daha çok olacağı inancındayım.”

“DOLU DOLU GECEÇEK”
“Bölgeden ve komşu illerden bize fuar tarihini soranlar var. İnanıyorum ki bu yılki fuarımızda daha çok katılım olacak. Bu yılki fuar konuğumuz büyük yazar Ahmet Taşgetiren ve Abdurrahman Dilipak olacaktır. Bunların yanı sıra yüzlerce şair ve yazarımız fuarın onu konuğu olacaklar.” Kitap fuarının bu yıl dolu dolu geçeğini söyleyen Erkoç, vatandaşları 20 Kasım'da Kahramanmaraş Fuar Merkezi'nde açılacak Kitap ve Kültür Fuarı'na davet etti. (MÜCAHİT DALKARA)

27 Kasım sükutun sureti Nuri Pakdil belgesel filmi gala gecesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi saat: 19.00

28 Kasım18’inci Dolunay Şiir Şöleni Sabancı Kültür Merkezi’nde saat: 14.00

28 Kasım Nevzat Tarhan Konferansı Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde saat:19.00

29 Kasım Ölümün 500. Yılında Alaüddevle Bozkurt Gadırhan paneli Necip Fazıl Kültür Merkezi saat:19.00

 

Editör: Mahmut Beyaz