Sosyal sorumluluk projelerinde ürettiği çeşitli projelerle yalnızca insanının değil, sahipsiz kalmış sokak hayvanlarının da yanına olan Onikişubat Belediyesi, yaptırdığı kedi evi, kuş evi ve köpek kulübelerini ilçenin hemen hemen her bir noktasına bırakmaya devam ediyor. Bu kapsamda Onikişubat Belediyesi ekipleriyle, Haytap’a bağlı Kahramanmaraş Tabii Hayata ve Hayvanlara Işık Derneği (Martı) işbirliğinde sokak hayvanları için yuvalar bırakıldı.

“BUNLAR BİZİM UNUTMAMAMIZ GEREKEN İNSANİ VAZİFELERİMİZ”
Konuyla ilgili konuşan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, şu ifadelere yer verdi: “Her zaman dediğimiz gibi dünyamızı onlarla paylaştığımızın farkında ve bilincinde olarak bu faaliyetlerimizi gerçekleştiriyoruz. Soğuyan hava şartları nedeniyle can dostlarımız barınak noktasında sıkıntı çekeceklerdi. Hem bir farkındalık oluşturmak hem de barınak sorununu çözmek adına kulübelerimizi yaptırdık. İlçede park ve bahçelere yerleştirildi. Vatandaşlarımızdan dileğimiz sokaklarındaki can dostlara sahip çıksınlar. Onların da bir can taşıdığını unutmadan karınlarını doyuralım sularını verelim. Sokağa çıkma kısıtlaması olan günlerde Kaymakamlığımız ile sokak hayvanlarına mama bırakıyoruz. Bunlar bizim unutmamamız gereken insani vazifelerimiz.

“BU DÜNYADA YALNIZ DEĞİLİZ”
Martı Derneği Başkanı Feyza Canlı, şöyle konuştu: “Barınak, sokak hayvanlarının en büyük sıkıntısı. Sağ olsun Başkanımız Hanefi Mahçiçek çok duyarlı davranıyor bu konuda ve ilçede kedi, köpek ve kuşlar için evler yaparak ilçeye yerleştiriyor. Halkımızın da bu evlere sahip çıkmasını, korumasını istiyoruz. Herkes sitesinde sokağında bulunan uygun noktalara mama ve su bırakabilir. Bu dünyada yalnız değiliz” diyerek sözlerini tamamladı.

“SOKAK HAYVANLARININ YAŞAMASINA HEPİMİZİN KATKIDA BULUNMASI GEREKİYOR”
Martı Derneği Başkan Yardımcısı Serpil Kazancı ise, “Sağ olsun Başkanımız Hanefi Mahçiçek Bey bizlere çok destek oluyor. Kulübeleri de parklarımıza yerleştirdik. Sahipsiz sokak hayvanlarımız bu barınaklarda yaşayacaklar. İnsanların duyarlı olmasını istiyoruz. İnsanlarımızdan ricamız kulübelere zarar vermemeleri. Sokak hayvanlarının yaşamasına hepimizin katkıda bulunması gerekiyor. Belediyemize çok çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz