2002 yılından bu yana Türkiye’de uygulanan sağlık politikası ülke insanına yararken, Avrupa birliğine de rol model oldu. Yaşanan bu iyi gelişmelerin ardından sağlıklı nesiller için Kahramanmaraş Eczane Teknisyenleri Kahramanmaraş şubesi açılarak bilinçli kalfalar yetiştirilecek.

ECZANELER SAĞLIKLI ÇALIŞMAZSA, ŞEHİRDE Kİ YAŞAMI FELÇ HALE GETİRİR.

Açılış töreninde konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç

eczanelerin sağlıklı çalışmaması halinde, şehirde ki yaşamı felç hale geleceğini belirterek: “Şehrimizde yeni bir sivil toplum kuruluşu kuruldu. Demokrasi açısından şehrimiz açısından çok önemli. Eczacılarda çalışan kalfalarımız bizim sağlımızla yakından ilgilenen, en zor zamanımız da bize yardımcı olan, bizim huzurlu, mutlu sağlıkla yaşamamız için şehrimizdeki en önemli kurumlardan bir tanesi Eczane Teknisyenleri. Tabi onların böyle gece- gündüz demeden yoğun performansında bu tür bir sivil toplum kuruluşu bir araya gelerekten şehrimizin hem sorunları, hem mesleki sorunları için oturup konuşmaları konusunda güzel bir kurum oluşmuş. Şehrimize çok faydalı olur. Kendilerine de faydalı olur. Hep beraberce örgütlü hale gelmek, dernek kurmak çok önemli. Emeği geçen herkesi tebrik ediyoruz. Bizde Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman yanlarındayız. Çünkü eczaneler sağlıklı çalışmazsa, şehirde ki yaşamı felç hale getirir. Sağlıklı şehirler için en vazgeçilmez, ilaç tedariki yapılacak yerlerimiz eczanelerimiz” dedi

MESLEKTE ECZACI OLMADAN İŞİ ÖĞRENENLER BU EĞİTİMLERLE ECZACI OLACAKLAR.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Mahçiçek, örgütlenmenin dernek kurmanın önemine vurgu yaparak şunları dile getrdi: “Eczanelerde çalışan ve oralarda katma değer yaratan mesleklerini icra eden arkadaşlarımızın bir araya geldiği, daha doğrusu örgütlendiği fiziki alanın açılışına geldik. Burada da bir takım şeyler öğrendik. Eczacı kalfalarımızın artık üniversitelerde 2 yıllık okulları varmış. Demek ki Türkiye istihdam alanında çeşitlendirilerek, farklı alanlara doğru gidiyor. Bundan da memnun oldum. Doğrusu sıradan bir kalfa değil de eğitimli bir kalfa olmamız çok daha anlamlı hale geliyor. Oradan da dikey geçişlerle eczacı bile olunabiliyormuş. Yeni meslekte eczacı olmadan işi öğrenenler inşallah bu eğitimlerle eczacı olacaklar. Öyle bir organizasyonun bir araya gelmeleri güzel bir durum. En azından to6plumsal olarak bir takım yerlerde daha etkin olurlar. Sözleri de aha çok geçer. Birde bütün meslek sahibi arkadaşlarımız beraber olurlar. Bizde de toplu olmak çok daha güzeldir. Yani cem olmak toplu olmak güzel bir şeydir. Aslında cami de oradan gelir. Toplanma yeridir. İnsanlar ibadet içinde camilerde toplanırlar. Birde meslek olarak bir araya gelirler, bu birlikteliklerini bu dernek altında yürütmeye devam ederler”

AMACIMIZ İYİ HİZMET VERMEK

Kahramanmaraş Eczane Teknisyenleri Başkanı Ahmet Toygun’da: “Derneğimizi açmış bulunmaktayız. Hepimize hayırlı uğurlu olur. Amacımız daha iyi hizmet verebilmek. İnşallah hepimiz içinde iyi olur. Dernek olarak eğitimler düzenleyip,. Eczane kalfalarına daha çok bilgilendirme yapacağız. Vatandaşlarımıza daha iyi hizmet vermek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından dernek binasının açılışına geçildi.

Haber: Mustafa Kılınç- Ahmet Güneçıkan

Editör: Mahmut Beyaz