Kahramanmaraş’ta Sağlık Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere toplamda 94 daimi personel alımı yapılacak. Özellikle hastanelerde çalıştırılmak üzere alınacak işçilerin çoğunluğu temizlik görevlisi olurken, İŞKUR İl Müdürlüğü’nün önünde yoğun bir başvuru kuyruğu oluştu. 

Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılan duyuruya göre Sağlık Bakanlığı bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere farklı alanlarda personel alımının yapılacağı belirtilmişti. 2018 yılının en çok personel istihdamı sağlayan kurumu olan İŞKUR, yeni yayınlamış olduğu ilana göre Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında Sağlık Bakanlığı, Merkez ve taşra teşkilatına 3 bin 591 sürekli işçi, 432 engelli işçi ve bin 276 eski hükümlü işçi istihdam edilmek üzere sürekli olarak çalışacak 5 bin 298 kişi alacak. Kahramanmaraş’ta ise 47 normal, 22 eski hükümlü ve terör mağduru olmak üzere 69 temizlik elemanı, 2 boya ve badana işlerini yapabilecek eleman ile bir adet de sıhhi tesisat elamanı olmak üzere toplamda 72 kişi işe alınacak. Alım yapılacak personel KPSS şartı olmadan başvuru yapabilecek ve kura sistemi ile seçilecek. Söz konusu personel Kahramanmaraş İl ve İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesinde istihdam edilecek. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da daimi iş arayan vatandaşlar başvuru yapmak için İŞKUR İl Müdürlüğü önünde yoğun kalabalıklar oluşturdu.

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NE 72 ELEMAN ALINACAK”

İl Müdürlüğü’nde yaşanan yoğun kalabalık hakkında bilgiler veren İŞKUR İl Müdürü Ali Yüce, kalabalığın iş başvurularından kaynaklandığını belirterek, “Türkiye genelinde Sağlık Bakanlığı 5 bin 298 temizlik elemanı alıyor. Bu kapsamda da Kahramanmaraş’ta da 47 normal, 22 eski hükümlü ve terör mağduru olmak üzere 69 temizlik elemanı, 2 tane boya ve badana işlerini yapabilecek eleman ile bir adet de sıhhi tesisat elamanı olmak üzere toplamda 72 kişi işe alınacak. Bunlarla ilgili olarak da ilimizde 4 Eylül’de başlayan müracaatlar için 10 günlük kanuni başvuru süresi var. 13 Eylül’e kadar müracaatlar devam ediyor. Aynı zamanda Cuma günü itibariyle de Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 13 kişi engelli, 9 eski hükümlü olmak üzere 22 kişi de daimi, kadrolu bir şekilde eleman alımı yapılacak” dedi.

İNTERNET ÜZERİNDEN BAŞVURU YAPILABİLİR”

Alımların kura usulüyle yapılacağını dile getiren Yüce, vatandaşların internet üzerinden de başvuru yapabileceklerini belirterek, “Alım usulü noter kurası olarak tespit edildi, kura ile alınacak. Tabi kamu işi olunca yoğun bir başvuru var. Başvurular internet üzerinden de yapılabiliyor ama maalesef bizim insanımız internete pek güvenmiyor galiba, başvuru belgesini eline almak istiyor. O yüzden de İl Müdürlüğü’müzde bu yönde bir yoğunluk var. Hafta başı olması dolayısıyla her zamankinden daha fazla bir yoğunluk var. Hem internetten hem il müdürlüğümüzden hem de Türkiye geneli başvuru yapılabildiği için kesin bir sayı vermek mümkün değil. Ama şuan da başvurunun 5-6 bin arasında olduğu tahmin ediyoruz. Bu sayı baya artacak, diye umuyoruz. Vatandaşlarımızdan isteğimiz e-devlet şifresi olan herkes iskur.gov.tr adresinden girerek kayıtlarını oluşturabilirler, güvenli bir yol. Hatta oradan başvuru için çıktı da alabilirler. Ama İl Müdürlüğümüzü tercih ediyor vatandaşlarımız, tabi ki başımızın tacı her bir birey, gelen talepleri karşılamak için arkadaşlarımız yoğun bir çaba içinde” ifadelerini kullandı.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Sağlık Bakanlığı alımını yapacağı bu pozisyonlar için 657 sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, 18 yaşını doldurmuş olmak, En az ilköğretim mezunu olmak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Engelliler için ilan edilen kadroya başvuran adaylar, durumlarını ilgili mevzuatına göre yetkili sağlık kuruluşlarından alınan engelliler için sağlık kurulu raporuyla belgelendirmeleri gerekmektedir.

BAŞVURULAR NE ZAMAN BİTİYOR?

Başvuru yapacak adaylar başvurularına 04 Eylül 2018 tarihi ile başlayabilir ve en geç 13 Eylül 2018 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre başvurular başvuru tarihleri içerisinde İŞKUR sayfası üzerinden www.iskur.gov.tr adresi üzerinden yapılacaktır. İlgili ilan için herhangi bir mülakat yapılmayacak olup değerlendirmeler kura çekimi ile yapılacaktır.

İŞKUR’A NASIL KAYIT OLUNUR?

İŞKUR kayıt olmayı anlatmadan önce bilmeniz gereken önemli bazı satır başları bulunmaktadır. İŞKUR iş arayanlar ile işverenleri ayırmış ve sisteme üye olmak için öncelikle hangisi için kayıt olduğunuzu sormaktadır. Üyelerin hesaplarını etkinleştirebilmeleri için e-posta ya da telefon numarası girmeleri gerekmektedir. En az birisini girmek yeterlidir. Aksi durumda onay kodu iletilemeyeceği için üyelik aktif edilemez. Üyelerin hesapları son işlem tarihinden itibaren 1 sene içerisinde aktif olmaz ise yani hesaba bu süre zarfında giriş yapılmaz ise üyelikler dondurulur. Bu süre özürlü ve eski hükümlü kayıtlarında iki senedir. Üyeler tarafından 15 gün içerisinde okunmayan tüm mesajlar otomatik olarak silinmektedir. İŞKUR’a kayıt olmak için öncelikle yazımızın başında da söylediğimiz gibi İşveren mi iş arayan kişi mi olduğunuzu belirtmeniz gerek. Daha sonra karşınıza çıkan üyelik sözleşmelerini kabul etmeniz ve profil bilgilerinizi ( şifre, isim soyisim vb bilgileri ) eksiksiz ve doğru olarak girmeniz gerekmektedir. Bu aşamayı kaydettikten sonra profilinizi oluşturursunuz. Bu alanda öğrenim durumunuz, özellikleriniz, eğitim durumunuz, iş aradığınız pozisyonlar vb bilgileri aşama aşama doldurur gerekirse word dosyası halinde özgeçmiş de ekleyebilirsiniz. Profil fotoğrafı eklemeniz de bu aşamada önerilir. Çünkü yapılan araştırmada profil fotoğrafı olanların iş bulma olasılıklarının daha fazla olduğu görülmüştür. Ardından İŞKUR size bir danışman atar ve işveren ile sizi ya da işçi ile sizi buluşturmak için çalışmalarını devam ettirirler. İnternet üzerinden İŞKUR’a üye olmak istemiyorsanız, bulunduğunuz şehirdeki en yakın İŞKUR İl Müdürlüğüne eğitim durumunuzu gösterir bir belge ile kayıt için başvuruda bulunmanız da seçenekler arasındadır. Burada bulunan görevli personel size kayıt işlemleri için yardımcı olacaktır.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz