Türkiye’nin en büyük konfederasyonlarından biri olan Türk-İş’e bağlı Türkiye Sağlık İş Sendikası’nın Kahramanmaraş Şube Başkanlığı’na atama yapıldı. Türkiye Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Hakan Toy tarafından yapılan atamada Kahramanmaraş Şube Başkanlığı’na başarılı çalışmalarıyla göz dolduran Murat İnce getirildi. Sağlık camiasının sevilen simalarından biri olan İnce, artık Türkiye Sağlık İş Sendikası’nın Kahramanmaraş İl Başkanı olarak görev yapacak. Atama sonrası gazetemize özel açıklamalarda bulunan Murat İnce, kendisini sağlık çalışanlarının sorunlarını çözmeye adayacağını söyledi. İnce, Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışanların özellikle 17. Sağlık ve Sosyal Hizmetler İş Kolunda olması gerektiğinin altını çizdi.

HER ZAMAN ÜLKEMİZİN VE DEVLETİMİZİN YANINDAYIZ”

Türkiye Sağlık İş Sendikası’nın faaliyetlerini anlatan İnce, “Sendikamız 1961 yılında kurulan, bu zamana kadar da kamuda toplu iş sözleşmesi yapan köklü ve Türkiye’nin en büyük konfederasyonuna bağlı Türkiye Sağlık İş Sendikası’dır. Hala 2017-2018 kamu toplu sözleşmemiz mevcuttur. Sendikamız, ‘Önce ülkem, sonra işçim ve ben’ mantığı yürüten bir sendikadır. Her zaman ülkesinin ve devletinin yanında olan başarılı bir sendikadır. Tür-İş dendiği zaman insanlarımızın aklı başka başka yerlere gitmesin biz devletimizin ve milletimizin yanındayız. 15 Temmuz hain darbe girişiminde de öncelikli olarak sendikamız sahalarda bulunmuştur. Cumhurbaşkanı'mız da Türk-İş sendikasının yerli ve milli olduğuna özellikle vurgu yapmıştır. İlk önce çalışanlarımızın sosyal ve ekonomik açıdan kazanım elde etmesi için gerekli mücadeleyi yürüten bir sendikadır. Sendikamızın kamu kurumlarının tümünde kamu sözleşmesi mevcuttur” dedi.

FAYDALANMAK İSTEYENLERİN 17. İŞ KOLUNDA OLMASI GEREKLİ”

Türkiye Sağlık-İş Sendikası Kahramanmaraş İl Başkanı olarak hedeflerini anlatan İnce, “Türkiye Sağlık-İş Sendikası Kahramanmaraş İl Başkanı olarak hedefimiz, şuan da kamu kuruluşlarında taşeron olarak çalışan arkadaşlarımızın 2019 kamu toplu sözleşmesine dahil olmasıdır. Bu arkadaşlarımızın ekonomik ve sosyal açıdan kazanım elde etmesidir. Sorumlu olduğu ailelere karşı mahcup olmamaları adına hem sosyal hem de ekonomik olarak kazanç elde etmelerini sağlamaktır. Bir konuyu özellikle dile getirmek istiyorum, kamuda çalışan özellikle de Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışan arkadaşlarımızın 17. Sağlık ve Sosyal Hizmetler İş Kolunda olması gerekir. Hastanede çalışan bir arkadaşımızın da kesinlikle 10. ya da farklı iş kollarında olmaması gerekir. Çalışma Bakanlığı’nın yapacağı toplu sözleşmeye tabi olmamız için çalışanların hepsinin Kamu Toplu İş Sözleşmesinden faydalanması için 17. İş kolunda olması şarttır” ifadelerini kullandı.

10. İŞ KOLUNDAN GEÇMEMİZ ÖNÜMÜZÜ KAPATIYOR”

10. ve 17. İş kollarının arasındaki farkı anlatan İnce, “4 Nisan 2018 tarihinde kadroya geçtik. Biz kadroya alt iş veren iş kolu ile 10. iş kolundan geçtik bu durum bizim önümüzü kapatıyor bazı yerlerde. Artık kadrolu işçi olduğumuzdan dolayı Sağlık Bakanlığında çalıştığımızın beyanı için 17. iş kolunda olmamız gerektiğini ve 17. iş kolunun bizim kamu toplu iş sözleşmesinden faydalanmamız için olmazsa olmazlarımızdan biridir. Değerli yöneticilerimizden tek temennimiz iş kollarının bir an önce düzenlenmesidir. Bununla ilgili olaraktan ilgili birimlere gerekli yazılarımız yazdık, çalışmalarımızı gönderdik. 2019 Kamu toplu sözleşmesinden faydalanmaları için 17. sağlık ve sosyal iş kolunda olmaları şarttır” dedi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINI ÜYE OLMAYA ÇAĞIRIYORUM”

Sağlık çalışanlarını Türkiye Sağlık İş Sendikası’na üye olmaya davet eden İnce, sözlerini şu şekilde tamamladı, “Türkiye Sağlık İş Sendikası Türkiye'de en çok üyeye sahip olan kökü bir sendikadır. Sendikamızın bakış açısı ve desteklediği görüş öncelikli olarak ülkesi ve işçisidir. Sendikamız kurumları ve işçileriyle her zaman güzel diyaloglar içerisindedir. İşçinin hakkını mevzuat ve kanunlar çerçevesinde her zaman hazırdır. Kahramanmaraş'ta geçmiş yıllarda sendikamızda sıtma savaş işçilerimiz vardı toplamda bu işçilerimizin sayısı 112 civarındaydı. İlerleyen zamanlarda Devlet bu işi taşeron elinden yaptığından ve işçilerimizin de emekli olmasından kaynaklı olarak üye sayımız düştü ve devlet bizi Şanlıurfa'ya bağladı. Şimdi ise biz yeniden üye çalışmaları yaptık ve sendikamızın üye sayısını belirli bir seviyeye getirdik ve Kahramanmaraş'a Türkiye Sağlık İş Sendikası İl Başkanı olarak atandım. Şuan totalde 230 civarında üyemiz var bu sayısı bir an önce 1500'lü rakamlara çıkarmak için uğraşacağız.”

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz