Yaşadığımız hayatta her şeyin çok hızlı değiştiği, geliştiği insanların yalnızca yaşam temposuna ayak uydurmaya çalıştığı bir zamandayız. Sağlığımızı hiçe sayarak vücudumuzun bize verdiği sinyallere aldırmaksızın. Bedenimizi akıl ve ruh sağlığımızı dinlemeden dinlendirmeden durmaksızın çalışmaya devam ediyoruz. Rahatsızlıklarda kaçınılmaz son oluyor. Akıl ve ruh sağlığı olmadan, fiziksel ve bedensel olarak toparlanamayız. Çocuğun ve insanın şifresi kilit noktası beslenme, uyku ve egzersizdir hiç biri tek başına bir etken değildir. Daha çok karşılaştığımız postür bozuklukları şekilsizlikler, kamburluklar, eklem ve kas ağrıları, bel ve boyun fıtıkları, kas tutulmaları, kramplar, halsizlik, güçsüzlük, yorgunluk, kansızlık bizler için bu sonuçlar kaçınılmaz sondur. Bunun için her şey zamanında gerek sağlığımızı yitirmeden bize emanet edilen bu canın ve bedenin kıymetini bilelim.

****

Ancak şu zor günlerde pandemi döneminde, açılmış olan özel spor salonları, siteler, yürüyüş yolları parklar bizim için çok olumlu ve önemli olduğu kadar olumsuz neticelerde vermiştir. Gelişi güzel çalışmalar, zamanında doğru şekilde müdahale edilmediğinde daha çok sakatlanma yaralanmalara, rahatsızlıklara, sebep verebilir lütfen sporu spor eğitmenlerinden yardım alarak planlı programlı çalışarak yaparsak olumlu sonuçlar elde ederiz.

****

Şunu unutmamak gerekir çocuğu ve insanı tanımadan program yapılmaz. Sağlığımızı ve vücudumuzu tehdit eden kötü sinyaller doğru yapılan egzersizle ilerlemesini önler ve düzeltme yollarına gidilir. Daha çok karşılaştığım vakalar bel ve boyun fıtıkları diz eklemi rahatsızlıkları, doğru egzersiz ve manüel terapi ile tedavi olumlu sonuç verir. Sorun ve sorularınız için elektronik sistemden ulaşabilirsiniz. Sağlıkla hoşça kalın.