Mahrukatçılar Odası’nın Genel Kurul Toplantısı, Haller bölgesindeki oda binasında gerçekleştirildi. Divan Başkanlığını Şeref Özsoy’un Başkan Yardımcılığını Halit Orhan, kâtip üyelikleri ise Sinan Özdemir, Hasan Kora Çam ve Kazım Çam’ın yaptığı kongreye katılım ve ilgi yüksek oldu.

Bazı oda başkanlarının da takip ettiği kongrede ilk olarak söz verilen başkan adayı Âdem Özdemir şunları kaydetti: “Sevgili meslektaşlarım; odamıza bağlı olan esnaf arkadaşlarımızın daha iyi yerlere gelebilmesi için ve kendini geliştirebilmesi için gerek Onikişubat gerekse Dulkadirolu ilçesindeki esnafımızın lehine girişimde bulunup yeni yer gösterilmesi için çalışma ve girişimde bulunacağım. Son olarak sözlerimi bitirmeden önce atalarımızın bir sözünü anmak isterim: Baş başa vermeyince taş yerinden kalkmazmış. Bir insanı gücü sınırlıdır, başka insanların gücüne ve iş birliğine ihtiyaç duyar. Güçleri birleştirilince zor işlerin yapılması da kolaylaşır. Ben de bu nedenle sizlerden şahsım ve desteğiyle yanımda olan yönetimim için sizlerden oylarınızı rica eder saygılarımı sunarım.”

Bir dönemdir oda başkanlığı yapmakta olan mevcut başkan Ramazan Bayrak ise şöyle konuştu: “Değerli kardeşlerim; bize verdiğiniz dört yıllık hizmet süresinde elimizden gelen hizmeti yapmaya çalıştık. Sitemiz içerisinde bulunan caminin tadilatında elimizden gelen yardımı yaptık. Sitemiz içerisinde bulunan tüm yollara asfalt kaplama yapıldı ve belediye işlerinin zamanında yapılması için sürekli belediye ile istişare içinde olduk. Önümüzdeki dönemde de bizlere görev verdiğiniz takdirde yapacağımız hizmetlerin bir kısmını sizle paylaşmak isterim: Kaçak kömürle mücadelemizi daha kapsamlı bir şekilde sürdüreceğiz. Büyükşehir belediye başkanıyla görüşme sonucunda odun dağıtımlarını bundan sonraki dönemde kartlı sistemle esnafımız tarafından dağıtımı için gerekli sözü aldık ve Allah’ın izniyle yapacağız. Sitemize ve Mahrukatçı esnafına daha iyi hizmetler edebilmek için esnafımızla istişare içerisinde olacağız. Bütün üyelerimizi saygıyla selamlar; genel kurulumuzun ülkemize ve milletimize Mahrukatçılar Odası esnafımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diler, saygılarımı sunarım.”

Gündem maddelerinin tek tek görüşülüp karara bağlanmasının ardından iki listeli olarak seçimlere geçildi. 103 üyeli oda seçiminde yapılan oylama sonucunda mevcut başkan Ramazan Bayrak 49 oyda kalırken, rakibi Âdem Özdemir 50 oy alarak odanın yeni başkanı seçildi. Böylece 2014’te başkanlığı Ramazan Bayrak’a kaptıran Âdem Özdemir rövanşı alırken, 1 oy ise geçersiz sayıldı.

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELERİ: Âdem Özdemir (Başkan), Hasan Karacam, Metin Sözcü, Mustafa Avcı, Orhan Akdere, Mesut Poyraz, Hacı Ökkeş Öğülmüş.

YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELERİ: Selçuk Karaçam, Adem Akgül, Hasan Gerikalan, Kazım Ceviz, Adem Yağmur, Mustafa Ak, Fatih Akdere.

DENETİM KURULU ASİL ÜYELERİ: Ömer Akdere, Mehmet Sami Tanrıöver, İbrahim Özdemir.

DENETİM KURULU YEDEK ÜYELERİ: Yunus Akgül, Hasan Sarıkaya, Ahmet Kavak.

Sadece 1 oy farkla yeni başkan seçilen Âdem Özdemir ve ekibini tebrik eder; yeni görevlerinde başarılar dileriz.

LÜTFİ YIKAN

Editör: Mahmut Beyaz