Kahramanmaraş'ta 24 yıl önce "İhtiyaç sahibinin kara gün dostu" sloganıyla kurulan Saçaklızade Vakfı, ilk gün ki heyecanla bugünde ihtiyaç sahiplerini sıcak yemek ile buluşturuyor. 

Eğitimden sosyal projelere, öğrenci burslarından gıda ve giyim yardımlarına kadar birçok projenin altında imzası olan Saçaklızade Vakfı, ihtiyaç sahiplerine 365 gün sıcak yemek ulaştırarak yardımda bulunuyor. Vakıf gönüllülerinin detaylı araştırmasının ardından tespit edilen ihtiyaç sahibi aileler, kendilerine verilen kartlarla günlük 3 çeşit yemek alıyor ve aynı zamanda Saçaklızade Gıda Marketten diğer ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar. Her gün kaynayan kazanlardan başta kent halkı olmak üzere bulunan Suriye, Irak ve Afganlı muhacir aileler de vakıf aşevinin sıcak yemek hizmetinden istifade ediyor.

MEYVE VE TATLI DA İKRAMLAR ARASINDA

Günlük 5 bin kişinin sıcak yemek ihtiyacını karşılayan vakıf aşevine ulaşamayan aileler için şehrin dört farklı bölgesinde bulunan sıcak yemek dağıtım yerlerinde dağıtılarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Vakıf gönüllüsü Kahramanmaraşlı işadamları sanayici ve esnafların bağışlarıyla devam ettirilen sıcak yemek hizmetinde kaliteden asla ödün verilmezken sıcak yemeğin yanı sıra gönüllü bağışçıların gönderdikleri çeşitli meyve ve tatlılar da ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. 

Haber: Kübra Dilbirliği

Editör: Mahmut Beyaz