İhtiyaç sahiplerinin sesine kulak veren Saçaklızade Vakfı, Kahramanmaraş’ta yardıma muhtaç öğrencilere bot ve mont hediye etti.

Kahramanmaraş'ta 24 yıl önce "İhtiyaç sahibinin kara gün dostu" sloganıyla kurulan Saçaklızade Vakfı, gerçekleştirdiği çok çeşitli yardım faaliyetleriyle adından sıkça söz ettirirken yine önemli bir projeye imza atarak, ihtiyaç sahibi öğrencilere bot ve mont hediye etti. Kentin en uzak bölgelerinde dahi yardıma muhtaç ailelere ulaşmayı başaran Saçaklızade Vakfı, 750 öğrencinin içini ısıtarak minik tebessümler ortaya çıkarmayı başardı. Vakıflarının kuruluş gayesinin insana hizmet etmek olduğunu söyleyen Saçaklızade Vakfı Başkanı Ali Demirdöğen, insanın Allah’ın yarattığı en kıymetli varlık olduğunu hatırlattı.

‘İNSANA HİZMET ALLAH’A HİZMETTİR’

Demirdöğen, “Eğer insanımıza hizmet edersek insanımızdan da hizmet görürüz. Dünyanın en güzel ülkesi de Türkiye’dir bu Türk insanlarına hizmet etmek bizim için ayrıca bir şereftir. Vakfımızda kurulduğu günden beri her zaman insan dedi. Aş evimizden şu anda yemek alanların sayısı 4 bin kişiye ulaşırken bunların içerisinde yerli ve Suriyeli misafirlerimiz mevcut. Yine vakfımıza bağlı eğitim kurumlarımız, yurtlarımız ve gıda bankamız var. Gıda bankamız ise hem öğrencilere hem de fakir aileleri yardım sağlanıyor. Bugün ise 750 öğrenciye bot ve mont hediye ediyoruz. Öğrencileri tespit etme konusunda da mille eğitim müdürlüğümüzden destek alıyoruz.  Bize bildirilen ihtiyaç sahibi kişiler için bizde aracılık görevini üstlenerek çevremizde bulunan esnaflardan yardımlarını temin ediyoruz ve gerçekten ihtiyacı olan kişilere teslim ediyoruz. Allah’ın sanayicimizden, esnafımızdan, yardımcı olandan da olmayandan da razı olsun. Milli eğitim müdürlüğümüze destekleri için teşekkür ediyoruz. Ayrıca çok şerefli bir görevi yerine getiren öğretmenlerimizi teşekkür ediyoruz. Öğretmenlerimiz iki ücretlidir. Hem bu dünyada hem de Allah’tan mükâfat alacaklar. Biz hayata dair hiçbir şey bilmeyen çocuklarımızı onlara gönderiyoruz onlarda bize onları birer birey olarak teslim ediyorlar. Burada ki yaptığımız yardımlar ise rastgele elbise ve ayakkabılar değil. İnsanın şerefine uygun olan malzemeleri hediye ediyoruz. İnşallah bizden sonraki gelecek olan nesillerin de vatan millet sevgisine vesile olur” dedi.

‘ÖĞRENCİLERİN BELİRLENMESİNDE ÇOK SEÇİCİ DAVRANDIK’

Yardıma muhtaç öğrencilerin belirlenmesinde Vâkıfa yardımcı İl Milli Eğitim Müdürüğü adına konuşan Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü, “İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Saçaklızade Vakfı’mızın bize yardım talebi geldi bizlerde köy okullarından başlayarak özellikle fakir okullarımızı belirledik. Belirlediğimiz okullardan da her okulumuzda 50 kişi olmak üzere maddi durumu iyi olmayan öğrencilerimiz belirlendi. Bugünde burada bu yardımları ulaştırmak amacıyla bir aradayız.  Vakfımıza teşekkür ediyorum. 750 tane öğrencimizi giydirdiler. Aynı zamanda hayır sahiplerine de teşekkür ediyorum. Biz sadece okulları belirledik. Aracı olduğumuzdan dolayı çok mutluyuz her zaman böyle bir yardım faaliyeti geldiği takdirde bize düşen görevi yapmaya hazırız” diye konuştu. 

‘SAÇAKLIZADE VAKFI MESAFELERİN GÖNÜLLERE ENGEL OLMADIĞINI GÖSTERDİ’

Saçaklızade Vakfı’nın yardımlarını öğrencilerine iletmek için Kahramanmaraş’ın en uzak okullarından gelen Karakaya İlk ve Ortaokul Müdürü Abuzer Karaboğa, mesafelerin gönüllere engel olmadığını belirterek, “Köyümüz Kahramanmaraş’ın en uzak köyüdür ama gönüllerden uzak değilmiş. Saçaklızade Vakfı bize mesafelerin gönüllere engel olamayacağını gösterdi. Bizlerde öğrencilerimizi arkadaşlarının yanında rencide etmemek için ayak numaralarını dahi tüm sınıfla birlikte aldık ve daha sonra aralarından maddi durumu iyi olmayan öğrencileri tespit ederek, ayrıntılı bilgilerini aldık. Yaptıkları yardımlardan dolayı onlara minnettarız öğrencilerim ve velilerimiz adına bizleri unutmadıkları için onlara çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Saçaklızade Vakfı’na öğrencileri adına teşekkürlerini ileten Genç Osman İlk ve Ortaokul Müdürü Harun Kara, “Eğitim, kültür, aş ve yardım faaliyetlerinde her zaman önde gelen vakfımız bu yılda farkını gösterdi. Öğrencilerimizi düşündü onlardan Allah razı olsun. Emeği geçenlere yönetime çalışanlara ve iş adamlarına çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Haber: Kübra Dilbirliği

Editör: Mahmut Beyaz