Kahramanmaraş Saçaklızade Vakfı Kadın Kolları, Huzurevi’nde ikamet eden yaşlılara unutulmaz bir şehir turu düzenledi.

Kentte gerçekleştirdiği faaliyetlerle ihtiyaç sahiplerinin ve kimsesizlerin kurtarıcısı olan Saçaklızade Vakfı, yine bir ilki gerçekleştirerek huzurevindeki yaşlılara mini bir şehir turu düzenledi. Çok sayıda yaşlıların ve Simya Eğitim Kurumu ortaokul öğrencilerinin de katıldığı şehir turunda öğrencilere yaşlılara saygının önemi anlatıldı. İlk olarak Türkiye’nin 3’üncü büyük Camisi olan Abdulhamithan Camii’ni ziyaret eden yaşlılarımız, burada Saçaklızade Vakıf Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Şirikçi’den caminin yapım aşamasından bu güne kadar geçirdiği evreler hakkında bilgiler aldı. Cami ziyaretinin ardından Kahramanmaraş’ın özel bir tepesine konumlandırılan Malik Ejder Türbesi’ne devam eden gezide yaşlılarımız dualar etti. Gerçekleşen turun ardından MADO Sarayı’nda mola verilerek ağızlar tatlandırıldı. Hoş sohbetler ve bol dualarla geçen turun ardından yaşlılar tekrar huzurevine bırakılırken, yüzlerinde ki mutluluk her hallerinden anlaşılıyordu.

TEBDİL-İ MEKÂNDA FERAHLIK VARDIR

Etkinliğin düzenlenmesinde önderlik eden Kahramanmaraş Saçaklızade Vakfı Kadın Kolları Başkanı Gülnur Demir, yaşlılara hayatın her anında hürmet edilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Demir, “Yaşlılarımızla ilgili bu yılki etkinliğimizi farklı yapmak istedik. Geçen yıl yine onları huzurevinde ziyaret ederek hediyelerimizi takdim etmiştik. Bu yıl ise biz onlara gitmeyelim onları gezdirelim dedik çünkü onlar belli bir mekândalar ve dışarıya çıkamıyorlar. Biz de Tebdil-i mekânda ferahlık vardır dedik ve birlikte küçük çaplı bir Kahramanmaraş gezisi yaptık. Ziyaretimizde önce Abdulhamithan Camii’ni ziyaret ettik ve Saçaklızade Vakfı Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Şirikçi, yaşlılarımıza camiyi tanıttı. Simya Ortaokulu’ndan öğrencilerimizde bizlere eşlik etti. Öğrencilerimizde yaşlılarımızla kaynaşsın istedik hedefimiz onlarında büyüklerine sahip çıkmalarını sağlamaktı. Caminin ardından Malik Ejder Türbesi’ni ziyaret ettik ve hoş gezimizi böyle bir ziyaretle taçlandırdık. Daha sonrada MADO’nun ikramlarıyla ağzımızı tatlandırdık” dedi.

‘ALTIN İNSANLARIN TECRÜBELERİNDEN FAYDALANMALIYIZ’

Buna benzer etkinliklerin sadece bir gün değil de devamlı yapılması gerektiğine işaret eden Demir, şöyle devam etti: “Biz bu etkinliği yapmış olmak için değil de onlarında mutlu olacağı ve bizimde mutlu olacağımız için gerçekleştirmek istedik. Onların da mutluğunu ve memnuniyetini gözlerinden görüyoruz. Bu sadece bir gün bir hafta değil her zaman olması gereken bir etkinliktir. Kahramanmaraş halkını da huzurevinde ki yaşlılarımızı görmeye davet ediyorum. Huzurevi’nde altın değerinde önemli insanlar var ve burayı ziyaret ederek onların tecrübelerinden faydalanmalılar.”

 Haber: Kübra Dilbirliği

Editör: Mahmut Beyaz