İlgi ve katılımın hayli yoğun olduğu kongrede; Divan Başkanlığını Sandalyeciler Odası Başkanı Mehmet Geçkil, Divan Başkan Yardımcılığını Erol Güneş, kâtip üyelikleri de Hasan Demir, Ali Akmaz ve İbrahim Gümüşkılıç yürüttü.

Kongreye mevcut başkan olarak katılan ve 2000 yılından bu yana 18 yıldır bu görevde olan Mehmet Demir, yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Odamızın gerçek sahipleri, üyeleri, velinimeti saygıdeğer esnaf ve sanatkâr meslektaşlarım; hepinizi en derin duygularımla selamlıyor hoş geldiniz diyorum.  Çok kıymetli meslektaşlarım; her zaman sorunlarıyla dertlendiğimiz berber ve kuaför esnafımızın sorunlarına çözüm üretmek için samimi bir gayretin içinde olduk. Berber ve kuaför esnafının sorunlarına dikkat çekmek ve bu sorunlara çözüm üretmesine katkı sağlamak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Yeni dönemde de ortak aklı kullanarak sorunları çözmek yönünde ekibimle çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. 2000 yılında bize vermiş olduğunuz emaneti alnımızın akıyla ve sizlere yakışır şekilde bugünlere getirdik. Berber meslektaşlarımızı ‘kardeşim, abim, can yoldaşım’ olarak gördüm. Sizleri kendi ailemden hiç ayrı tutmadım. Bundan sonra da bu aile birlikteliğimiz, sevgimiz ve saygımız artarak devam edecektir. Bundan sonra da görev vermeniz halinde bu kutsal görevi, almış olduğumuz bayrağı daha yükseklere taşımaya kararlı olduğumuzdan hiç şüpheniz olmasın. Bu duygu ve düşüncelerimizle yapacağımız genel kurulumuzun berber ve kuaför esnafımıza faydalar getirmesini diliyor, hepinize sağlıklı, huzurlu, mutlu, bir yaşam, işlerinizde kolaylık helalinden bol kazançlar temenni ederek hepinizi Cenab-ı Allah a emanet ediyorum.”

UZUN YILLAR AZMETTİ VE SONUNDA KAZANDI

Mevcut başkan Mehmet Demir’in karşısına 2002 yılından bu yana bir kez ara verip 4. kez aday olarak çıkan Gözde Sitesi esnaflarından Şaban Uçar ise meslektaşlarına şöyle seslendi: “Bizler siz değerli üyelerimizin ihtiyaçlarını eksiklerini tamamlamak için buradayız. Bugüne kadar yapılmış veya yapılmamış şeyler olabilir. Önemli olan bugünden sonra yapılacaklar. Ben ve yönetimdeki arkadaşlarım sizlere hizmet adına yapılacak olan ne varsa yapmaya hazırız. Bizler büyük bir aile olarak geçmişte şahsım birlik-beraberlik gecesine çağrılmamama rağmen geldim. Yeni dönemde bizler yapacağımız program ve etkinliklerimizde kimseyi ayırt etmeksizin bir araya geleceğiz. Yeni dönemde yeniliklerle el ele yürüyeceğiz. Arkadaşlar seçim dolayısıyla her iki tarafa da çalışan arkadaşlarıma bu güne kadar emeği geçen Mehmet Demir’e emeklerinden teşekkür ederim. Bize oy verene de vermeyene de herkese şimdiden teşekkür ederim. Sonuç ne olursa olsun birlik ve beraberliğimiz daim olsun. Hepiniz geldiğiniz için teşekkür eder saygılarımı sunarım.” Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından seçimlere geçildi. 648 üyeli odanın seçimlerde Şaban Uçar birinci sandıktan 158 ve ikinci sandıktan da 186 olmak üzere toplam 344 oyla seçimi kazandı. 18 yıllık başkan Mehmet Demir ise birinci sandıktan 137 ve ikinci sandıktan da 99 olmak üzere toplam 236 oyda kalırken, geçersiz oy sayısı da 4 oldu.

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELERİ: Şaban Uçar (Başkan), Adnan Narlı, Ali Alçı, Ayşegül Yoğurt, Mikail Akdağ, Hakan Kılavuz, Mehmet Akarsu.

YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELERİ: Ali Akmaz, Güler Kayıtmaz, Ekrem Mayam, İzzet Onaran, Âdem Güngör, Emrah Biricik, Servettin Okuducu.

DENETİM KURULU ASİL ÜYELERİ: Ali Bozyiğit, Hülya Kılıç, Gökhan Yıldırım.

DENETİM KURULU YEDEK ÜYELERİ: Faruk Altun, İbrahim Gülleci, Gökhan Özkaya.

Amansız takip ve azimli çalışma sonucunda Başkan seçilen Şaban Uçar ve yeni yönetimini tebrik eder; yeni görevlerinde üstün başarılar dileriz. (LÜTFİ YIKAN)

Editör: Mahmut Beyaz