Saadet Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Mustafa Narlı, Saadet Partisi’nin HDP ile ittifak yaptığı yönündeki söylemlere sert çıkarak, açıklamalarda bulundu. Saadet Partisi’nin HDP ile asla ama asla hiçbir şekilde bir işinin olmayacağına vurgu yapan Narlı, Saadet Partisi’nin Türkiye’nin partisi olduğunu söyledi. “Herkes yapacağı projeleri anlatmalı ve seçmen bunu izleyip ona göre oy verirken kendi öz iradesi ile sandığa gitmeli ama ne yazık ki iktidar tarafında sürekli yalan yanlış haber yapılıyor” diyen Narlı, olmayan olguların olmuş gibi gösterildiğini belirtti.

“ORTALIĞI GERMEYE NE GEREK VARDI?”
Ortalığı germenin bir anlamanın olmadığını savunan Narlı, “Seçimlere sayılı günler kaldı bu seçimlerin Kahramanmaraş’ımıza ve tüm memleketimize hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan dilerim. Üzüldüğüm bir konu var; ortalığı germeye ne gerek vardı. Herkes yapacağı projeleri anlatmalı ve seçmen bunu izleyip ona göre oy verirken kendi öz iradesi ile sandığa gitmeli ama ne yazık ki iktidar tarafında sürekli yalan yanlış haber yapılıyor. Olmayan şeyler oldu gibi gösteriliyor. Seçmenin kafası karıştırılıyor. Allah aşkına Saadet Partisi’nin HDP ile ne işi olabilir. O HDP’liler değil mi benim askerime kurşun sıkan, o HDP değil mi doğuda ben Kürdüm deyip Kürtçülüğü savunan ve doğuda en çok Kürt kardeşlerimi öldüren. O HDP değil mi doğuda benim kardeşlerimin kundaktaki çocuğuna kurşun sıkan bunun arkasında HDP’nin destekçisi ABD’nin olduğunu iktidar sahipleri bilmiyor muydu? biliyordu neden o zaman Adana incirlik üstü açıldı ve Irak’ı savaşa soktular. Oda yetmedi Saddam Hüseyin düşürüldü ve idam edildi. Saddam Hüseyin adam yerine bile koymadı o Barzani’yi Amerika getirdi ve Irak’ın başına koydu. Bizde Türkiye olarak onu davet ettik ve ayaklarının altına kırmızı halı serdik. Irak Kürdistan Bölgesi Yönetim Başkanı Mesut Barzani 26 Şubat 2017‘de Sayın Cumhurbaşkanımız ile İstanbul’da Mabeyn Köşkünde iki saat görüştü ve bu görüşmeden sonra herhangi bir açıklama bile yapılmadı. Bunların hepsi yaşandı” şeklinde konuştu.

“SAADET PARTİSİ TÜRKİYE’NİN PARTİSİ, HERKESİN PARTİSİDİR”
“Saadet Partisi Türkiye’nin partisi, herkesin partisidir” diyen Narlı, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Bunu ben neden söylüyorum o Barzani Irak ülkesinin bayrağını kabul etmiyor. Saddam Hüseyin Barzani’yi onun için adam yerine koymuyordu. Şimdi biz iktidar tarafından öyle bir suçlamayla karşı karşıya kaldık ki sanki biz HDP ile ittifak yapmışız gibi itham ediliyor. Ben Saadet Partisi İl Başkanı olarak şunu açık ve net söylüyorum; benim Türkiye’min al Bayrağını kabullenmeyip Kürdistan’ın Bayrağını benimseyip benim ülkemde dalgalandırmaya çalışan benim askerime polisime kurşun sıkan ben Kürdüm deyip Doğu’da benim Kürt kardeşlerimin kundaktaki çocuğuna kurşun sıkan bir HDP ile Saadet partisinin asla bir işi olmaz. Biz bunları bir oy fazla alalım diye biz ülkemizin bekasını eften püften boş laflarla sıkıntıya sokmayız şunu da açıkça beyan ediyorum; karşımızda büyükşehri gerek Sadet Partisi’nin adayı gerek AK Parti’nin adayı gerekse CHP’nin adayı kazansın. Biz Saadet partisi olarak gider makamında kucaklarız bir seçim uğruna hiçbir aday kardeşimize kötü gözle bakmayız. Çünkü Saadet Partisi Türkiye’nin partisi, herkesin partisidir. Bu duygu ve düşüncelerle Kahramanmaraş halkımızı sağduyulu düşünceye davet ediyor tüm Kahramanmaraşlı Hemşerilerimi kucaklıyorum. Sevgiyle saygıyla muhabbetle selamlıyorum.”

Haber: Sefa Deveboynu/Abdullah Hançer

Editör: Mahmut Beyaz