Güvenç, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD)Kahramanmaraş Şubesini ziyaret ederek, Antrenörlerin sıkıntılarını dinledi.

12 Şubat Stadyumu’nda bulunan TÜFAD Kahramanmaraş Şubesine ziyaret gerçekleştiren TBMM İç İşleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, Şube Başkanı Mesut Çanak ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya gelerek, Kahramanmaraş futbolunu değerlendirdi. İstişare öncesi Kahramanmaraş futboluna verdiği destekten dolayı öncelikle Güvenç’e teşekkür eden Şube Başkanı Mesut Çanak, daha sonra da teşekkür plaketi takdim etti. TÜFAD Yönetimine teşekkür eden Celalettin Güvenç, önemli ifadelere yer vererek, Kahramanmaraş futbolu için çalıştıklarını ve Spor Bakanı ile de temas halinde olduklarını belirtti.

“SPOR BAKANIMIZLA VE GENEL MÜDÜRÜMÜZLE İŞTİRA HALİNDEYİZ”
Kentte futbolun gelişmesi adına çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Güvenç, Gençlik ve Spor Bakanı ile Spor Genel Müdürüyle ciddi ilişkileri olduğunu, Kahramanmaraş’a stat yapılması içinde çalıştıklarını söyledi. Güvenç konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Çok ciddi sorunlarımız olduğunu biliyoruz. Bunların tarihi kökleri var, toplumsal kökleri var, sosyolojik kökleri var maalesef. Kültürümüzden kaynaklanan sorunlar var. Birlikte iş yapma kültürümüz ve dayanışma kültürümüz zayıf. Spora bakış açımız çok doğru değil. Spora gösterilen ilgi yeterli değil. Bundan dolayı sporla uğraşan insanlar çoğu zaman yalnız. Yeterli destek olmadığı için gerekli eğitimler gerekli deneyimler ve tecrübelerin kazanılmasında sıkıntılar var. Ama bir gerçek var; her yaşta herkesin spor yapması gerekiyor. Sağlıklı toplum spor yapmak zorunda. Bunun içinde ben hep söylüyorum devlet adamları siyasi adamlar toplumun her kesimi buna destek vermeli sahiplenmeli ve medeni cesareti olan sağlıklı bir sporcu yetiştirelim. Düne göre bugün iyiyiz. Alt yapıda çok mesafe aldık. Ama asla bu yeterli değil. Spora başlama yaşı hala çok yüksek. Bugün Uluslararası sporcuların artık çok küçük yaşta o spora başladıkların ı biliyoruz. Bunun için çok büyük yatırımlar yaptıklarını biliyoruz. Bugün parmakla gösterilen sporculara yatırım yaptıklarını biliyoruz. Aynı zamanda koçların spor adamlarının hakemlerinde servetler ödenerek, büyük emekler verilerek ve desteklenerek o noktalara geldiklerini hepimiz çok iyi biliyoruz. Dil eksikliği uluslararası arenada en büyük engel. Bu da hepimizin önünde en büyük sorun olarak duruyor. Gerek antrenörlük mesleğinde gerekse hakem mesleğinde dil olmazsa bir yere gelenin çok zor olduğunu biliyoruz. Ben şahsı olarak bu işleri seviyorum, ilgileniyorum ve katkı vermeye çalışıyorum. Spor yapanlara çok saygı duyuyorum. Gençliğe bir şey vermeye çalışan kardeşlerime çok saygı duyuyorum. Gerek Spor Bakanımızla gerek genel müdürümüzle ciddi bir ilişkilerimiz var. Statla ilgili evvelki hafta çok güzel bir görüşme yaptık. Belki önümüzdeki hafta genel müdürümüz şehrimizde misafir olabilir. Ben iyi olacağına inanıyorum, karamsar değiliz. İnsanların başkasından bekleme yerine ben ne yapıyorum deyip kendi kendini geliştirmesi çok önemli. Eğer sen kendine saygı duyup, kendini aşmaya çalışıyorsan, kendin için büyük mücadele vermiyorsan, risk almıyorsan ve savaşmıyorsan bir yere gelmek çok zor.”

KAHRAMANMARAŞ’A NASIL KATKI SAĞLAR GAYRETİ İÇERİSİNDEYİZ”
Güvenç’e nazik ziyaretinden dolayı teşekkür eden TÜFAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Mesut Çanak ise, Kahramanmaraş’a daha iyi şeyler yapmak noktasında çalıştıklarını söyledi. Çanak, “Bizler Kahramanmaraş futboluna nasıl daha faydalı olabiliriz düşüncesindeyiz. Geçtiğimiz haftada antrenör arkadaşlarımızla istişarelerde bulunduk neler yapmalıyız konusunda. Ülke tanıtımında bilindiği üzere futbolun yeri ap ayrıdır. Şehrimizde de başarılı olan branşlar var ama hiç biri malumunuz üzere futbolun fobilitesinin önüne geçemiyor. Bildiğiniz Sivas olsun Karabük olsun televizyonlarda boy boy resimleri var. Bizde bunu yakalamak için süper lig olmasa da PTT Liginde nasıl yer alırız. Bunun yanında da hem süper lig anlamında hem de genç antrenör arkadaşlarımızın liglerde görev alması, antrenör ve sporcu ilişkilerimizin sporcunun olması konusu ve gençlik sporda olsun yine spor adamı sıkıntımız var. Boks federasyonumuz olsun yüzme federasyonumuz olsun sıkıntı yaşıyoruz. Bizde Maraşlı olarak bunun sıkıntısını yaşıyoruz. Bizde Kahramanmaraş futbolunu nasıl aktif hale getiririz, nasıl katkı sağlarız, bunun arayışı içerisindeyiz. Çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan alı koyup onları spor salonlarına çekmek bizim görevimiz” şeklinde konuştu.

HABER: HAKAN AYDIN


 


 

Editör: Mahmut Beyaz